Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2019, 21:55
12786
33

Шахтар впорався з Олександрією і знаходиться в кроці від чемпіонства

Уже в наступному турі команда Паулу Фонсеки може достроково завоювати титул

| Оновлено 11 травня 2019, 21:55
12786
33
Шахтар впорався з Олександрією і знаходиться в кроці від чемпіонства
ФК Шахтар
Після чергової втрати очок «Динамо», для «Шахтаря» ще більше полегшувалось завдання завоювати золоті медалі в сезоні 2018-2019 років. І, щоб бути зовсім спокійними за перше місце в турнірній таблиці, гірникам треба було перемагати в цій грі. Тоді в наступному турі підопічні Паулу Фонсеки цілком можуть офіційно оформити чемпіонство.
 
Вже на третій хвилині Мораес небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика, та Юрій Панків відбив м'яч за лінію воріт. І тут же після навісу з кута поля Давид Хочолава краще за всіх зорієнтувався у воротарському майданчику і головою точно пробив у ціль - м'яч від штанги закотився у ворота.
 
Господарі поля продовжувати атакувати великими силами, як зазвичай, багато перепасовуючись і контролюючи м'яч. Причому дуже непогано при цьому виглядали недавні новачки клубу Тете і Маркос Антоніо, яким наставник «Шахтаря» все частіше надає можливість проявити себе в основному складі.
 
Було очевидним, що гірники дуже хочуть закріпити свій успіх. А ось гравці «Олександрії» рідко переходили від оборони в атаку, і тільки на 28-й хвилині гості нанесли свій перший удар по воротах Андрія Пятова, який повернувся після травми. Це Максим Задерака пробив вище цілі.
 
Втім за чотири хвилини після подачі кутового з лівого флангу спрацювало вже відома в українському футболі «зброя» «Олександрії». Вище за всіх у штрафному майданчику донеччан вистрибнув Євген Банада і головою точно пробив під поперечину.
 
«Шахтар», звичайно ж, був засмучений пропущеним голом, але своїй тактиці не змінив, а продовжував попереду діяти активно. Так, на 40-й хвилині після подачі кутового зовсім небагато точності забракло Ісмаїлі, щоб головою направити м'яч в сітку воріт. А ще за дві хвилини Тайсон і Мораес в штрафному майданчику суперників непогано розіграли м'яч, але до удару справа так і не дійшла. І вже на останній хвилині першого тайму після навісу з правого флангу Сергій Кривцов небезпечно бив по воротах, проте Юрій Паньків забрав м'яч у руки.
 
Після перерви гра продовжилася в тому ж ключі - «Шахтар» багато атакував, а гості більше думали про захист. Голкіпер і оборона «Олександрії» працювали в поті чола і не завжди встигали за швидкими гравцями лідера чемпіонату країни. Але, по-справжньому гольових моментів біля воріт Юрія Паньківа виникало небагато.
 
І все-таки на 60-й хвилині гірникам вдалося забити. І знову після подачі кутового. Цього разу Мораес здорово зіграв у повітрі і головою спрямував м'яч у правий кут воріт.
 
«Шахтар» не став зупинятися на досягнутому і продовжував шукати щастя біля чужих воріт. Особливо небезпечним був удар Ісмаїлі на 75-й хвилині, коли м'яч пролетів в декількох сантиметрах від бокової штанги.
 
Втім, справедливості заради, можна згадати і несподіваний удар з лівого флангу Дмитра Гречишкіна на 77-й хвилині - Андрій Пятов перевів м'яч на кутовий. Тут же трохи вище воріт пробив Віталій Пономар.
 
Кінцівка гри пройшла в обопільних атаках, але голів більше не було.
 
«Шахтар» переміг 2:1 і тепер йому залишився зробити всього лише один крок, щоб завоювати золоті нагороди.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Шахтар» – «Олександрія» – 2:1


Давид Хочолава (4), Жуніор Мораес (60) – Євген Банада (32)

Сергій Болбат (13), Тарас Степаненко (87) – Артем Сітало (46), Тимур Стецьков (54), Гліб Бухал (91)

«Шахтар»: Андрій П'ятов – Сергій Болбат (Микола Матвієнко, 46), Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Ісмаїлі – Алан Патрік (Тарас Степаненко, 69), Маркос Антоніо – Teте (Соломон, 76), Віктор Коваленко, Тайсон – Жуніор Мораєс

«Олександрія»: Юрій Паньків
– Павло Пашаєв, Владислав Бабогло, Тимур Стецьков, Гліб Бухал – Андрій Запорожан (Віталій Пономар, 79), Дмитро Гречишкін, Євген Банада – Максим Задерака (Дмитро Шастал, 79), Артем Сітало, Артем Полярус (Євген Протасов, 63)

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Двореченец
Передивився обидва матчі. Шахтар з Олександрією грали значно жвавіше та цикавіше, ніж Динамо з Зорєю. Сподобалася гра у другому таймі. Олександрія по праву йде на третьому місці, а по грі заслуговує на друге. Тепер цикаво, як відбудеться передостанній тур, коли такий Шахтар зустрінеться з таким Дінамо. Шахтар Чемпіон, Олександрія бронзова - поздоровляю !!
Silverland88
11 очков уже разрыв. Круто. В таком чемпионате как украинский так и надо. Чем больше разрыв от ДК, тем больше осознание того на сколько Шахтер сильнее и круче.
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Анатолий Власович
Та про какие шансы Динамо может идти речь? Они свои игры не выиграют, не говоря уже о том, что у Шахтёра кто то сможет хоть, что то отобрать.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Silverland88
Порадовали новачки. Всё больше и больше Шахтер начинает напоминать ту Восточную Барсу, которую мы все так любили и восхищались.
invent
Осталось затоптать Ингулец на Славутич-Арене, как когда то Таврию в игре на Суперкубок
vitalikss86
Знаєте я послухав відповіді проаналізував сьогодні зранку, все ж таки думаю що ШД буде чемпіоном, а ось з приводу фіналу Кубку я думаю Інгулець переможе (його всі недооцінюють, а він у всіх виграє) - побачимо!
Silverland88
Немного не в тему но для любителей странностей в футболе. В высшей лиге Португалии играет команда под названием Фейренси. Так в прошлом туре она сыграла 4-4. Как она сыграла в этом туре как вы думаете? Тоже 4-4 )) Чудеса в футболе случаються. Веселенькая лига в Португалии
JulikoB
А чего нет видеообзора матча, нечего обозревать?
nicksaf
Какая восточная барселона ?
Будет тоже, что и в уходящем сезоне. В ЛЧ будет эта "барселона" лететь с крупным счётом, как и каждый сезон, там нет купленных судей, своего КДК и команд- одноклассников, отдающих ШД очки.
И опять в конце сезона забываются дикие поражения ЩД а ЛЧ. Весь позор лжебарселоны покрывается "чемпионством". Самое главное попасть в турнир ЛЧ и получить деньги УЭФА. Вот и весь успех каждый сезон.
vitalikss86
ШД потрібно набрати 2 очки бодай для Чемпіонства , проте він буде розслаблений і це не зможе зробити! Як вже я описав! Здоровий глузд мені каже, що ШД має стати чемпіоном, але емоції і дух 2019 року - каже що ні, Динамо! Так саме, як здоровий глузд казав що в фіналі ЛЧ має бути наприклад Барселона-Ювентус, а вийшло, так саме як здоровий глузд мені казав що в фіналі кубка України буде Шахтар-Зоря (а не Інгулець, який виграє до речі кубок у додатковий час), так саме як у Португалії має стати чемпіоном Порту, але насправді лідирує Бенфіка! Так саме як фінал кубка Італії (Мілан-Фіорентина) а по факту Лаціо-Аталанта, так саме як фінал Англії : МС-МЮ (а ні МС-Ватфорд) і можна перераховувати і перераховувати сенсації/несподіванки 2019 року, так і тут - хронологія каже що Динамо!
vitalikss86
Шахтар ще не чемпіон! Є розклад за яким він може не стати! Наступний тур Зоря (він прогає бо 120 хв проти Інгульця в Кубку гратиме - в основний час Інгулець точно не програє) Тому виснажений Шахтар програє Зорі (8 очок стане різниця між ДК). Далі очна зустріч - 5 очок, якщо ДК виграє (все вирішиться 22.05). Після перемоги ДК різниця буде 5 очок і інтрига відродиться, або ШД стане чемпіоном 22.05 офіційно (тут 50 на 50%). Далі ШД вдома прийматиме Маріуполь і грає в Х (так як обертів набрав Маріуполь а ШД вирішить поділитися очками з Маріуполем-ну всі знають матчі с Маріуполем!). Різниця буде 3 очка і здавалось би чемпіонство у кишені, але виїзд у Львова - і Львів ми всі знаємо як важно ШД у Львові виграє (як і у ДК восени) так зараз навесні у ШД у підсумку ШД=ДК за очками, і враховуються у цьому сезоні очні зустрічі.....за якими ДК попереду буде і все! Ви скажете це неймовірно, а хто з Вас, вірив, панове, що Лівер-Тоттенгем буде у фіналі наприклад на початку березня, або навіть тоді, коли Аякс вигравав 2:0 у Тоттенгема на 46-у хвилину...так і тут...у цьому році відбуваються дивовижні камбеки і я не здивуюся що Чемпіоном Німеччини стане Боруссія Д, Англії-Ліверпуль, а у нас-Динамо!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Влад Тараненко
Игра скучнейшая, а мамка у Соломона норм