Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2019, 12:57
6078
8

Шахтар – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди дуже близькі до виконання своїх завдань

| Оновлено 20 травня 2019, 12:57
6078
8
Шахтар – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар
За п'ять турів до закінчення чемпіонату країни у Прем'єр-Лізі і «Шахтар», і «Олександрія» знаходяться всього в декількох кроках від виконання своїх цілей в нинішньому сезоні. Так, підопічним Паулу Фонсеки треба набрати всього сім очок в другому колі турніру шести, щоб в черговий раз завоювати комплект золотих медалей. А команді Володимира Шарана необхідно взяти ще менше - 6 очок і тоді вони вперше у своїй історії піднімуться на бронзову сходинку п'єдесталу пошани.
 
Цілком можливо, що хтось із суперників буде намагатися наблизитися до заповітного бажання вже після цієї гри. Хоча, напевно, і нічия буде непоганим для них результатом, враховуючи, що попереду ще є матчі, де можна набрати очки, яких поки що не вистачає.
 
«Шахтар» відмінно провів попередній поєдинок проти «Львова», обігравши його з рахунком 5:0. І це при тому, що склад гірників не виглядав оптимальним. З іншого боку, у тренерського штабу з'явилася можливість перевірити в справі найближчий резерв команди. І треба сказати, що ті гравці, в свою чергу, сповна користуються наданим їм шансом. Так, в матчі з львів'янами непогано проявив себе Маркос Антоніо, а трохи раніше отримав хорошу пресу Манор Соломон. Цілком можливо, що вже у грі з «Олександрією» більше часу на полі проведуть Фернандо і Тете. Всі вищезгадані гравці вже знаходяться в обоймі основи і за ними, швидше за все, майбутнє «Шахтаря».
 
А ось у александрійцев після нічийного поєдинку з «Динамо» цілком можуть виникнути питання щодо стартового складу. Адже троє футболістів (Антон Шендрик, Андрій Цуріков і Валерій Лучкевич) тоді у Києві залишили поле через пошкодження. Наскільки серйозними виявилися їх травми сказати важко, але якщо вони не зможуть вийти на зелений газон стадіону «Металіст», це буде велика втрата для гостей.
 
Стосовно особистих зустрічей команд у нинішньому чемпіонаті, то в першому колі в Олександрії 15 вересня виграли гірники з рахунком 2:0 (м'ячі забили Марлос і Коваленко). У другому колі в Харкові 25 лютого знову з тим же результатом успіху досяг «Шахтар» (авторами голів стали Марлос і Мораес). І, нарешті, вже в фінальному турнірі шести кращих клубів країни 3 квітня донеччани перемогли на виїзді «Олександрію» з рахунком 1:0 (м'яч з пенальті забив Мораес).
 
Майбутній матч буде судити відомий львівський арбітр Юрій Можаровський. Цікаво, що саме при ньому «Шахтар» зазнав єдиної поки що поразки в цьому турнірі (в Києві у третьому турі від «Динамо» 0:1). А «Олександрія» при суддівстві Можаровського зіграла внічию 0:0 на виїзді проти «Зорі».
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Орієнтовні склади:
 
«Шахтар»: Олексій Шевченко, Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Віктор Коваленко, Маркос Антоніо, Веллінгтон Нем, Тайсон, Жуніор Мораес
 
«Олександрія»: Юрій Паньків, Павло Пашаєв, Владислав Бабогло, Денис Дедечко, Кирило Ковалець, Андрій Запорожан, Дмитро Гречишкін, Євген Банада, Максим Задерака, Артем Полярус, Артем Сітало

11 травня, субота

«Шахтар» — «Олександрія»
Харків. ОСК «Металіст». 19:30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Юрій Можаровський (Львів)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр КАРАВАЄВ: «Впевнений, що у хлопців все вийде»
Футбол | 26 червня 2024, 13:11 2
Олександр КАРАВАЄВ: «Впевнений, що у хлопців все вийде»

Колишній захисник збірної України поділився очікуваннями від матчу проти Бельгії

Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро
Футбол | 25 червня 2024, 18:22 2
Сергій РЕБРОВ – про матч з Бельгією, Циганкова, Миколенка та регламент Євро

На команду чекає вирішальний поєдинок групового етапу

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Деко
Шахтер обыграет Александрию, это не Динамо.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
invent
Достаточно одной банки.
1:0...
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил