Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 11 травня 2019, 19:03
27124
55

Динамо не втримало перемогу над Зорею

На гол Русина гості відповіли м'ячем Сіласа в компенсований час

| Оновлено 11 травня 2019, 19:03
27124
55
Динамо не втримало перемогу над Зорею
У попередньому турі обидві команди зіграли невдало. «Динамо» втратило два очки в домашній грі з «Олександрією», а луганський клуб на своєму полі зазнав поразки від «Маріуполя». Тому для того, щоб реабілітуватися в очах своїх вболівальників, суперникам потрібні були позитивні емоції у вигляді перемоги.
 
У порівнянні з вищеназваними іграми і у «Динамо», і у «Зорі» відбулися серйозні зміни. Так, у киян з'явилися Денис Бойко, Томаш Кендзьора, Микита Бурда, Сергій Сидорчук та Назарій Русин. Що стосується підопічних Юрій Вернидуба, то тут з перших хвилин на поле вийшли Микита Каменюка, Максим Луньов, Владислав Кочергін і Неманья Іванович.
 
Вже на 6-й хвилині господарі поля створили перший небезпечний момент біля воріт «Зорі». Після передачі з правого флангу Карлос Де Пена головою пробив поруч зі штангою. За три хвилини Віталій Миколенко легко обіграв Олександра Караваєва і сильно пробив - Микита Шевченко вибрав правильну позицію і забрав м'яч в руки. А вже з третьої спроби на 11-й хвилині «Динамо» відкрило рахунок у цьому матчі. Віктор Циганков стрімко промчав по лівому флангу, зробивши передачу від ліцевої лінії на набігаючого Назарія Русина. Той поборовся за м'яч з Євгеном Чеберко і, як здалося, саме від ноги захисника круглий залетів у сітку воріт.
 
Забивши гол, кияни не стали зупинятися. Вже на 17-й хвилині Віктор Циганков міг подвоїти перевагу своєї команди, але з його підступним ударом з меж штрафного майданчика з великими труднощами впорався голкіпер «Зорі».
 
Щодо гостей, то в перші хвилини матчу у них попереду особливо активним був Дмитро Хомченовський. Він пару разів небезпечно пробивав з дальньої дистанції, але обидва рази повз воріт, а ще виконав хорошу передачу до штрафного майданчика суперників, проте його партнери не змогли довести комбінацію до удару по воротах.
 
Ближче до середини тайму гра трохи заспокоїлася і глядачі стали відверто нудьгувати від відсутності гольових моментів. Були, правда, кілька проходів по флангах з обох боків, але вони так нічим і не закінчилися. І тільки вже в компенсований арбітром час до першого тайму динамівці просто зобов'язані були забивати другий гол. Це Назарій Русин втік від захисників «Зорі», вискочив один на один з Микитою Шевченко, але переграти його не зумів - голкіпер гостей зіграв блискуче, відбивши м'яч з близької відстані, чим зберіг інтригу у матчі на другу половину зустрічі.
 
У перерві тренер гостей провів дві заміни, випустивши на поле гравців передньої лінії Сіласа і Будківского. Здавалося, що тепер «Зоря» піде на штурм воріт динамівців і постарається відігратися. Однак малюнок гри першого тайму мало чим змінився. Кияни, як і раніше більше володіли м'ячем, контролюючи ситуацію.
 
Більш того, на 53-й хвилині після передачі справа від Кендзьори шанс забити м'яч втратив Де Пена. Він бив головою метрів з чотирьох, перебуваючи по центру, але примудрився не влучити у ворота. Ще за шість хвилин той же Де Пена видав чудовий пас на Назарія Русина, який опинився на ударній позиції без опіки захисників. Однак і в цьому епізоді форвард «Динамо» програв дуель Микиті Шевченку.
 
Були також непогані моменти для завершального удару у Віктора Циганкова і Томаша Кендзьор, але їм забракло влучності. Ще двічі капітан киян небезпечно пробивав вже ближче до кінця матчу - на 75-й і 78-й хвилинах, однак обидва рази гостей знову виручив їхній воротар. І на 81-й хвилині Микита Шевченко зіграв надійно, відбивши небезпечний удар з близької відстані Віталія Миколенко.
 
А ось на 83-й хвилині вже свою майстерність продемонстрував голкіпер киян Денис Бойко, парирував небезпечний удар в упор від Артема Громова, який вийшов на заміну.
 
До кінця гри суперники обміняли ще кількома полунебезпечними випадами, але рахунок в матчі так і не змінився аж до компенсованого до другого тайму часу. Однак саме тоді, коли секундомір відраховував другу додаткову хвилину, Сілас зі штрафного чітко поклав м'яч в правий від себе кут воріт.
 
«Динамо» вдруге поспіль зіграло внічию 1:1 і тепер вже, швидше за все, остаточно відмовилося від боротьби за золоті медалі чемпіонату країни.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ.
 
 
Українська Прем'єр-ліга, 28-й тур.
 
«Динамо Київ» - «Зоря» - 1:1
 
 Русин (11) - Сілас (90+2).
 
 Буяльський (54), Андрієвський (80), Миколенко (90+4) - Чайковський (42), Кочергін (47), Чеберко (79).
 
«Динамо Київ»: Бойко - Кендзьора, Бурда, Кадар (Шабанов, 42), Миколенко - Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 61) - Циганков, Андрієвський, Де Піна - Русин (Цітаішвілі, 83).
 
«Зоря»: Шевченко - Караваєв, Вернидуб, Чеберко, Каменюка - Чайковський (Сілас, 46), Арвеладзе - Хомченовський, Кочергін (Громов, 63), Луньов - Іванович (Будковський, 46).
 
Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ, Україна).
 
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків, Україна).
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 55
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine
народ не сваріться
всеодно ДК - ДНО!
більша половина києва не вболіває за ДК
+ кількість вболівальників на стадіоні бачили?))
це дно
crudolf
Почему гол Русину засчитали? Он там даже не коснулся мяча, гол забил защитник Зари в свои ворота.
Ukraine
ДК може завершити з відривом від Шахти - 17 очків!
Ще гра з Шахтою та Олександрією + Маріуполь я б не скидав з рахунків)
Можуть напхати повну сраку ДК))
Vladislav Pohily
Как они будут квалификацию ЛЧ проходить это загадка.
deed17
Заря честно заработала очко.
Sunrise
Средне-хороший матч от Зари. Динамо выглядело явно лучше. Но хорошо включились в последние 10 минут и таки сравняли. Хотя хотелось бы чтоб таких отрезков было больше раза в 3-4: с прессингом, со скоростью (которой явно не хватало).
Vladimir Starky
Упустить победу над Зарей - этим футбольным гигантом - не стыдно!
Сергей Богданов
На счет договорняка скажу так, именно это одно очко позволило зорьке остаться на 4 месте, а дк и так ни чего не светило так что не факт что это не хорошо спланированный сценарий!
Ossa8860
"Заре" больше была нужна ничья, чем ДК победа.
Александр Коробко
ПОСЛЕ ПЕРВОГОГОЛА Я ТАК ИЗНАЛ ЧТО ВСЕ ТАК ИЗАКОНЧИТЬСЯ!!!! ЕСЛИ ЧЕСТНО ТО ЯРАД ХОТЯ БОЛЕЮЗА ДИНАМО ИЛИ ХУЙ ЕГО ЗНАЕТ КАК ЭТОТ КЛУБ НА ДАННЫЙ МОМЕНТ НАЗВАТЬ.ЛОХ-------и!!! МНЕ ШАЛЬ ОДНОГО ПАРНЯ ДЕНИСА БОЙКУ!!! ДЕЛАЕТ ЧТО МОЖЕТ. РУСИН!!! ХУЙЛО В НАКОЛКАХ!!! Я Б ТЕБЕ НОГИ ПООТРИВАЛ!!! ОНИ НЕ ДЛЯ ФУТБОЛА ДОРОГОЙ ТЫ МОЙ!!! ИДИ КОРОВ ПАСТИ!!! ОДНИМ СЛОВОМ ВЫ ВСЕ В ПОЛНОМ ДЕРЬМЕ !!!! ФУ!
invent
Опять Обломов посетил Киев. Мужики из двух шансов под свисток один таки использовали чётко. Шахтёр чемпион...
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
Да... Разучилось Динамо играть на 1:0, вот и стало терять очки. А забивать больше - сложно с организованными командами верхней шестерки, да и "лавка" более-менее сильных игроков - крайне коротка - можно сказать - от силы на один состав, а как только кто-то вылетает (из-за карточек, травм и т.д.) - то не остается и одного состава, способного давать стабильный результат.
П.С. Это - последствия кадровой политики клуба, так что - терпения Вам, фаны ДК, скоро это (нестабильность) - не закончится, даже если уйдет Хацкевич, Суркис то - ОСТАНЕТСЯ!
Ukraine
Шахта чемпіон!
Олександрію вітаю з бронзою!
Всім хворим - скорішого видуження!
Наступного сезону ще потрібно поборотись ДК в ЛЄ.
Гарний матч, всім гарних вихідних!
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
Не знаю почему, но я чувствовал, что как минимум ничья будет и Заря отыграется.
stopor2016
А как эта тёлка будет трактовать штрафной ? Хотя динамовцы не имели право допускать до такого счёта в конце игры.
Василь Меленчук
«Динамо» потеряло два очка в домашней игре с «Александрией», Динамо в Киеве упустило победу над Зарей - що за заголовки статей. Чому не написати - «Динамо» сиграло в ничью с «Александрией», або молодая команда «Динамо» сиграло в ничью с «Александрией», або «Динамо» сиграло в ничью с третьей командой чемпионата. У складі як Олександрії і Зорі зараз є багато досвідченіших та більш якісних гравців ніж у Динамо. Ні, тільки щоб підняти ставки Динамо або применшити результати інших коман. Динамо зараз це дійсно молода, дещо розбалансована, команда, яка продала всіх своїх сильних виконавців і натомість уже який рік майже нічого із достойного не купує. Одним словом, це команда яка не є 100% фаворитом у всіх іграх. А велика історія команди на поле не виходить, на полі потрібно грати тут і зараз.
Alex86 1
Грустно не от результата и даже не из-за чемпионства. Была бы игра было бы о чем говорить, а так перспективы в прохождении в ЛЧ да и сам турнир если как-то занесет - печальны.
Фейсел
аааааааааааааа хацкевичччччч мооолоооодеццццц