Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2019, 15:38
11118
17

Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Інтриг турнірних немає, але подивитися буде на що

| Оновлено 11 травня 2019, 15:38
11118
17
Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

В останні сезони луганчани привчили до того, що їх протистояння з «Динамо» мають істотний вплив на таблицю і регулярно носять статус центральних в турі. Але як раз зараз матч в столиці не несе в собі ні першого, ні другого. Так, «Зорі» ще потрібно закріпитися на четвертому місці, а кияни поки що можуть хоча б мріяти про гонитву за «Шахтарем», але між самими суперниками вже прірва в 23 очки! Який вже тут центральний матч?

Проте, попередні зустрічі опонентів виходили, в більшій мірі, дуже цікавими, і при цьому – видовищними. Досить сказати, що середня результативність поєдинків між «Динамо» і «Зорею» за останні три роки склала понад чотирьох м'ячів за гру! Так, взимку всі п'ять голів в столиці були забиті в одні ворота, але зате місяць тому в Запоріжжі луганчани ледь не реабілітувалися, виграючи 2:0, але знову програвши.

Що й казати – не найкращий сезон вийшов у «Зорі», і це вже незалежно від того, якою буде підсумкова позиція луганчан в УПЛ. Місце у фіналі Кубка було упущено в протистоянні з командою першої ліги, а в чемпіонаті мова йде про те, щоб взагалі не залишитися без єврокубків. Незважаючи на всі спроби луганського клубу заповнити втрату важливих кадрів, стабілізувати склад «Зорі» так і не вдалося. Причини цього були різні, але в цілому доводиться визнати, що команда в порівнянні з минулим роком стала слабшою. І все ж, питання до Юрія Вернидуба не можуть бути найбільшими – все-таки, в українському футболі тренер далеко не завжди головна фігура в трансферній політиці клубу. Але, наставник луганчан напевно відчуває і свою відповідальність – звідси і весняні, вже чергові розмови про можливу відставку, і відсутність керманича команди на післяматчевих прес-конференціях.

Ситуація в «Динамо» на фініші сезону також не сама райдужна – успішним рік також аж ніяк не назвеш. Проблеми у киян ті ж, що і у «Зорі»: не зовсім виразна трансферна кампанія і пересуди про можливу зміну на тренерському містку. Але не будемо повторюватися, а краще проаналізуємо те, як кияни провели перше коло в топ-шістці. І тут підопічні Олександра Хацкевича можуть похвалитися монолітністю оборони (всього три пропущені голи, причому два – від «Зорі»), але однозначно в пасив заносять собі дисципліну (19 жовтих карток та 3 вилучення!). Навіть дивно, що до суботнього матчу кияни підійшли без дискваліфікацій. Зіграє навіть Томаш Кендзьора, який був вилучений ще в позаминулому турі, в поєдинку зі «Львовом», отримавши від КДК ФФУ додатковий, але умовний матч дискваліфікації.

А ось у луганчан за традицією не зіграють футболісти, у яких контракти з «Динамо»: Олександр Тимчик, Богдан Леднєв та Богдан Михайличенко. Важливі фігури, проте тренерський штаб «Зорі» з цієї ситуації вже неодноразово виходив. У киян за інформацією медичної служби клубу відзначаємо повернення до «обойми» Артема Бєсєдіна, а також точне розставання до нового сезону з Беньяміном Вербичем та Франом Солем. Терміни їх реабілітації тривають, і подвійно прикро, адже саме ці футболісти встигли зарекомендувати себе справжнім підсиленням команди.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Буяльський, Андрієвський, Шепелєв, Шапаренко, Циганков, Де Пена.

«Зоря»: Шевченко, Чеберко, Білий, Вернидуб, Караваєв, Чайковський, Арвеладзе, Хомченовський, Кабаєв, Громов, Будківський.

11 травень, субота

«Динамо» — «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО – ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео
Футбол | 25 квітня 2024, 02:30 0
Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео

Дивіться відеоогляд перенесеного матчу 29-го туру АПЛ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Зоря більш-меньш стабільно виступає в останні 5 років.
2014/2015 - 4 місце
2015/2016 - 4 місце
2016/2017 - 3 місце
2017/2018 - 4 місце
2018/2019 - 4 місце, є теоретичний шанс на 3
Хочеться побачити цікаву, гарну гру. Все ж таки є якійсь невеликий шанс на 3 місце у зорі, а динамо на 1 місце
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
"...у луганчан по традиции не сыграют..." - уж что верно, то верно.
Заря давно уже привыкла играть без некоторых игроков, просто прежде это бывали игроки Шахтера, теперь - Динамо - вот и вся разница.
Вячеслав Самойлов
Щоб наздігнати Александрію, Зорі потрібно щонайменше (окрім виграша в неї самої) - вигравати ще хоча б в одного з лідерів (Динамо чи Шахтар) і сподіватися на втрату очок з ними свого конкурента. Це досить складно.
Скоріш за все - Зарі доведеться боротися за утримання 4-го місця (адже його втратити значно легше, аніж наздігнати Александрію). І ось чиє буде 4-те місце - це основна інтрига другої половини цього етапу розіграшу чемпіонату в першій шістці.
Ваня
Щось забагато уваги кротів до ДК, ви краще на новині ШД щось пишить бо там пусто
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine
Зоря, гра Челсі та Ліверпуля вас повина надихнути!
Тільки Зорька, тільки перемога!
invent
Ничего особенного не ожидаю от этой игры. Уже никто никого не догонит и нет смысла ломать копья и ноги перед отпуском.
Ukraine
Коли ДК докаже мені своєю грою що за них варто вболівати та ходити на стадіон, тоді і буду за них в болівати. Остані роки тільки регрес та виживання.
Довели клуб до "ручки"