Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 травня 2019, 13:58
4320
0

Ворскла – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У цьому році «Ворскла» в матчах з «Карпатами» очок не набирала

| Оновлено 12 травня 2019, 13:58
4320
0
Ворскла – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Євген Кравс

У неділю, 12 травня, у Полтаві «Карпати» в рамках Прем’єр-ліги гратимуть проти місцевої «Ворскли». «Леви» у весняній частині чемпіонату здобули лише дві перемоги і обидві над полтавський клубом, причому з однаковим рахунком 4:0.

В українських чемпіонатах «Карпати» та «Ворскла» провели між собою вже 45 поєдинків: 15 вікторій «левів», 13 нічиїх та 17 разів перемогу святкували полтавчани. В останні роки «Карпати» на полі ворсклян не програють вже чотири зустрічі: по дві перемоги та нічиї. При цьому полтавчани не можуть в рідних стінах забити гол «левам»  впродовж 284-х хвилин.

Востаннє «Ворскла» приймала львівську команду 24 лютого цього року і зазнала розгромної поразки – 0:4. Хет-трик оформив Швед і один «полтавський» гол виявився в активі Ді Франко. Потім, 2 квітня, «Ворскла» приїжджала до Львова, причому з новим головним тренером Віталієм Косовським і його дебют на тренерській лаві «біло-зелених» також завершився поразкою полтавчан – 0:4. Цього разу Швед оформив дубль і по голу забивали Понде та Йода.

В неділю через вилучення в минулому турі кращий бомбардир «Карпат» Швед не зможе вийти на поле. Натомість крім Мірошниченка, який повернувся до основи напередодні минулого туру, до розташування головної команди вперше у цьому році повернувся і ветеран «Карпат» Федецький. Є кадрові втрати і  у «Ворскли» – не зможуть вийти на поле дискваліфіковані Мартиненко та Габелок, який у попередніх трьох матчах забив два голи. Щодо інших проблем «Ворскли», то полтавчани з 11 листопада минулого року не знають радості домашніх перемог вже 5 матчів поспіль: три поразки та дві нічиї.

«Карпати» ж в ході поточного чемпіонату не можуть перемогти вже чотири тури поспіль – три поразки та нічия. У підсумку «леви» опинилися у зоні перехідних матчів з командами, які займуть друге-третє місця у першій лізі, де вже у наступному турі «Дніпро-1» може стати володарем «прямої» путівки до вищого дивізіону. На інші дві путівки до Прем’єр-ліги претендують чотири амбіційні клуби – луцька «Волинь», «Колос» з Ковалівки, харківський «Металіст 1925» та київська «Оболонь-Бровар».

Тож для команд Прем’єр-ліги не буде легкого життя у перехідних матчах з першоліговцями. І це повинні розуміти більшість команд з нижньої шістки чемпіонату, яким до завершення першості залишилося ще 5 турів і кожна гра – вирішальна. Ось передматчева думка іспанського керманича «Карпат» Фабрі Гонсалеса: «Ми намагаємося виправити ті помилки, яких допускаємося в обороні, щоб не повторити сценарій двох попередніх матчів. Мені, як тренеру, соромно, що «Ворскла» – єдина команда, яку ми обіграли. Треба забути про дві попередні перемоги, адже у неділю буде новий матч, в якому ми однозначно маємо здобувати очки. У суперника змінився тренер, вони змінили манеру гри, тому також претендуватимуть на перемогу».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Кучинський, Бусько, Нестеров, Мегреміч, Папа Гуйє, Онгла, Кльоц, Мякушко, Йода, Гуцуляк, Понде.

«Ворскла»: Ткаченко, Кане, Даллку, Чеснаков, Артур, Петровіч, Шарпар, Ребенок, Васін, Шехіч, Коломоєць.

Дискваліфікації: Габелок, Мартиненко (Ворскла), Швед (Карпати)

12 травня, неділя

«Ворскла»  «Карпати»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА — КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 02:10 1
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.