Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 14:43
3726
2

Ворскла вдома не втримала перемогу над Карпатами

Гості забили рятівний гол наприкінці зустрічі

| Оновлено 22 травня 2019, 14:43
3726
2
Ворскла вдома не втримала перемогу над Карпатами
Команди вийшли на поле знаючи про результати матчів своїх суперників у нижній шістці команд. У підсумку «Арсенал-Київ» за рахунок підсумків особистих зустрічей з «Карпатами» потіснив львівську команду на передостаннє місце. Після нічиєї в минулому турі головний тренер «Ворскли» Віталій Косовський вдався до серйозних ротацій у стартовому складі: замість дискваліфікованих Габелка і Мартиненка, а також Васіна, Даллку і Кане повернулися в основу Сапай, Саків, Петровіч, Скляр та Гіоргадзе. Щодо «Карпат», то Фабрі Гонсалес замість дискваліфікованого Шведа, який, зрештою, вже повернувся в розташування шотландського «Селтіка», і Мякушка на поле полтавського стадіону випустив Понде та Мірошниченка.

У сильну дощову погоду господарі поля активніше розпочали поєдинок проте до небезпечних моментів справа не доходила. Одна з атак ворсклян правим краєм завершилася порушенням правил проти Скляра. Ребенок «закрутив» м’яч до штрафного, де Карека несподівано для захисників «Карпат» пропустив м’яч, який і залетів у дальній кут воріт Кучинського. Так «Ворскла» перервала свою домашню безгольову серію у ворота «левів», яка тривала 299 хвилин.

Після пропущеного голу гості активізувалися і нагоду зрівняти рахунок мав Понде, але пробив поруч з дальньою штангою. Після удару ж Онгли надійно зіграв воротар «Ворскли» Ткаченко. Дощ поступово втихомирився, проте діяти на мокрому і слизькому полі гравцям обох клубів було непросто. Тож серйозних небезпечних моментів біля обох воріт створено більше так і не було.  

Другий тайм активніше розпочали «Карпати», виконавши декілька кутових ударів у виконанні Кльоца, проте Ткаченко вдало діяв на останньому рубежі. А після розіграшу стандарту вже Гіоргадзе встиг випередити суперника, вибивши м’яч головою. Забракло влучності і правому захиснику Буську, який під гострим кутом пробив вище воріт.

В середині тайму пожвавлення на трибунах викликали індивідуальні дії та дальній удар Ді Франко, проте Ткаченко зумів перевести м’яч, що летів під поперечину, за межі поля. В наступному епізоді Понде обіграв у штрафному декілька суперників, проте Ткаченко знову рятує ворота, у падінні відбивши м’яч на Онгла, який пробив мимо цілі.

І все ж, під кінець матчу «Карпати» зуміли уникнути поразки. Після передачі Онгли Ді Франко головою зробив передачу на дальню штангу на Дебелка і джокер Фабрі Гонсалеса у падінні свого шансу не втратив.

В підсумку «Ворскла» продовжила свою безвиграшну домашню серію у чемпіонаті, яка з 11 листопада триває 6 ігор – три нічиї та три поразки. Також полтавська команда продовжила і свою пропускну серію у Прем’єр-лізі, що з 18 березня продовжується сім ігор  – 13 м’ячів. Разом з тим, «Карпати» не знають радості перемоги в чемпіонаті вже шість турів поспіль – чотири поразки та дві нічиї, випередивши після цього нічийного результату «Арсенал-Київ» у турнірній таблиці.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
Українська Прем'єр-ліга, 28-й тур.
 
«Ворскла» - «Карпати» - 1:1
 
 Ребенок (15) - Дебелко (88).
 
 Шарпар (24), Шехіч (65) - Сандохадзе (34), Ді Франко (54), Мегреміч (85).
 
«Ворскла»: Ткаченко - Гіоргадзе, Скляр, Сапай, Чеснаков, Саків (Кані, 64), - Шехіч (Кобахідзе, 68), Шарпар, Петрович (Мисик, 89), Ребенок - Карека.
 
«Карпати»: Кучинський - Мірошниченко, Папа, Мегреміч, Бусько (Мякушко, 69) - Йода, Онгль, Сандохадзе (Дебелко, 79), Ді Франко, Кльоц - Понде.
 
Стадіон: «Ворскла ім. А. Бутовського (Полтава, Україна).
 
Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл., Україна).
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.