Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 04 травня 2019, 19:53
4054
3

Зоря погіршила свої шанси на «бронзу», вдома поступившись Маріуполю

Точний удар Руслана Фоміна практично позбавив шансів колектив Юрія Вернидуба на медалі

| Оновлено 04 травня 2019, 19:53
4054
3
Зоря погіршила свої шанси на «бронзу», вдома поступившись Маріуполю
ФК Маріуполь
Чергове «східне дербі» очікувало поціновувачів українського футболу під час розіграшу двадцять сьомого туру Прем'єр-ліги. На поле запорізької «Славутич-Арени» в очному протистоянні зійшлися два учасники верхньої «шістки» команд – луганська «Зоря» і «Маріуполь».
 
Відразу варто відзначити максимальну зарядженість на досягнення сприятливого для себе результату з боку обох коллективів. Мотивація перед цим поєдинком в обох таборах була схожа – виключно перемога колективу Олександра Бабича могла зберегти шанси приазовців у «реальній» площині на потрапляння до єврокубків у наступному сезоні.
 
Відповідно, плани «чорних котів» були повністю протилежними – у разі успіху команди Вернидуба, «Зорі» до кінця сезону залишалося б боротися виключно проти «Олександрії» за третю позицію в турнірній таблиці, не особливо при цьому звертаючи увагу на своїх переслідувачів.
 
Та й передумов щодо успішності звітної гри для луганчан було помітно більше. «Маріуполь» дещо забуксував від того моменту, коли команди УПЛ були розділені на дві рівні за кількістю учасників частини, хоча й грати команді Бабича довелося відразу з усім футбольним «бомондом» нашої країни у вигляді трійки лідерів поточної першості.
 
Таким чином, три очки були потрібні кожній з команд, що й стало передумовою настільки інтенсивному старту поєдинку. Але й не сказати, щоб дана зустріч хоч якось відрізнялася від «типового» поєдинку УПЛ зразка поточного сезона. Багато боротьби, мінімум моментів біля воріт – все те, до чого вже мав звикнути український поціновувач футболу.
 
Хоч якось урізноманітнити відбувається на полі намагалися господарі, заплутуючи суперників своїм затяжним розіграшем м'яча у штрафному майданчику із незвичною легкістю. Ось тільки всередині володінь суперника надмірно пасивним був Філіп Будківський, так і не нав'язавши жодного разу своїм персональним переслідувачам боротьбу за верховий м'яч. Єдиний раз, коли нападник луганчан залишився без нагляду, відразу ознаменувався створенням небезпечної ситуації, однак Будківський не встиг у підкаті завершити простріл від лівої межі воротарського у виконанні Леднева.
 
Поки господарі щосили намагалися перевести свої атаки в площину чужого штрафного майданчика, їх супернику вдалося провести зразкову атаку, що складалася з трьох ключових епізодів. Пихальонок побачив ривок Зубкова до чужого штрафного, після чого нагородив партнера по команді верховою передачею. Олександр зумів обдурити голкіпера суперника, і замість удару в ближній кут, відпасував, не дивлячись, в напрямку Фоміна, якому залишалося просто не промахнутися.
 
Знову мало місце зниження активності в діях футболістів луганської «Зорі» відразу після пропущеного м'яча. Юрію Вернидубу варто докласти зусиль в цьому напрямку психологічної підготовки своєї команди, адже луганчани нерідко примудряються ще й другий м'яч пропустити відразу за подібною невдачею. Цього разу – обійшлося, «Маріуполь» відійшов від чужих володінь до позиційної оборони, де і протримався практично все, що залишився поєдинку.
 
Певним чином допомогла «Зорі» заміна Артема Громова в перерві, на користь виходу на поле Луньова. Це дало необхідну швидкість, а вільні зони на половині поля приазовців були, навіть не дивлячись на акцентований захист воріт з боку гостей.
 
Квінтесенцією того, що відбувалося в штрафний Гальчука стала середина другого тайму, коли за кілька ігрових хвилин господарі мали кілька вдалих позиційних атак. Однак завершення кожного з епізодів носило характер, переважно, авантюри. Ну, хто міг би повірити, що м'яч опиниться в сітці після хитрої подачі Хомченовського за комірець голкіперу, або ж удару з дальньої дистанції за навісною траєкторією від Луньова?
 
Відбиватися від масованого наступу суперника «Маріуполю» не звикати, так що і в контексті даного протистояння, з цим проблем особливих не виникло. «Зоря» поступилася відразу на двох фронтах – до «Олександрії» дістатися вже буде вкрай важко, а команда Бабича продовжує підбиратися все ближче. УПЛ стає цікавою ближче до завершення сезону!
 
У наступному турі Української Прем'єр-ліги «Маріуполь» зіграє в рідних стінах проти ФК «Львів», а «Зорі» чекає битва на НСК «Олімпійський» проти київського «Динамо».

Українська Прем’єр-ліга. 27-й тур. 

«Зоря» – «Маріуполь» – 0:1


 Фомін, 35.

 Вернидуб, 65 – Зубков, 33, Чурко, 45+1.

«Зоря»: Шевченко – Михайліченко, Чеберко, Вернидуб, Караваєв – Арвеладзе, Чайковский (Сілас, 82) – Хомченовский, Лєднєв, Громов (Луньов, 46) – Будківський (Івановіч, 61).

Запасні: Чуваєв, Кочергін, Тимчик, Білий.

«Маріуполь»: Гальчук – Чоботенко, Биков, Яворський, Кірюханцев– Піхальонок, Мішньов, – Зубков (Сікан, 90+2), Чурко (Тищенко, 76), Ігнатенко – Фомін (Борячук, 69).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: Славутич-Арена (Запоріжжя).

Удари (у площину): 7 (2) – 12 (2)
Кутові: 8 – 5
Оффсайди: 1 – 4.

ЗОРЯ-МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами
Футбол | 11 травня 2024, 01:30 0
Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами

10 травня «червоно-білі» втратили перемогу в поєдинку 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vyaches Samojlov
По-моему, Заря повысила свои шансы на 5 место.
invent
Мужики - лохи!
После такого чистяка в Александрии и так обделаться с Мариками....
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил