Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 травня 2019, 09:45
4508
1

Зоря — Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Очки потрібні і Вернидуб, і Бабичу

| Оновлено 04 травня 2019, 09:45
4508
1
Зоря — Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Дві перемоги в двох останніх турах повернули «Зорю» до числа претендентів на бронзові медалі чемпіонату України (і, швидше за все, - на пряму путівку в груповий раунд Ліги Європи). Особливо це стосується вдалого виїзду в гості до прямого конкурента. Хоча «Олександрія» і випереджає «Зорю» вже не на дванадцять, а на дев'ять очок, але не виграй луганчани у неї на виїзді, тему бронзи можна було б закривати.

Тепер же для Юрія Вернидуба і його команди кожен матч — як фінальний. Поки олександрійці зайняті пошуком аргументів для гри з «Динамо» в Києві, «Зоря» розраховує продовжити переможну серію з «Маріуполем».

Але у Олександра Бабича теж є свої турнірні завдання — потрапляння до кваліфікації Ліги Європи. Якщо «Інгулець» раптом не переможе у фіналі Кубка України «Шахтар» (теоретично така ймовірність все ж існує), володар п'ятого місця в турнірній таблиці Прем'єр-ліги, як і в 2018 році, зіграє в ЛЄ з другого кваліфікаційного раунду.

Від «Львову» маріупольців відокремлюють три очки, взяті ще 3 квітня в особистому протистоянні (3: 2 у Львові), але це дуже вже скромна перевага. А ось «Зоря» попереду на п'ять очок, а вгору завжди приємніше рухатися в таблиці, ніж вниз. Тим більше що 60% цього відставання можна ліквідувати якраз в цьому турі, а перемог від «Маріуполя» його вболівальники зачекалися - після ударного виїзду до Львова підопічні Бабича зазнали трьох поразок. Двы з них, правда, від «Динамо» і «Шахтаря».

Вернидуб і Бабич — вже досить досвідчені тренери. І цілком успішні. Разом з Паулу Фонсекою вони складають тріо наставників, які тричі виводили своїх підопічних в топ-6 на другому етапі чемпіонату України. Причому Бабич це робив з двома різними командами — «Чорноморцем» два роки тому і «Маріуполем» в минулому і нинішньому сезонах.

Хоча кадровий потенціал у них відрізняється. У «Зорі» є можливість запрошувати досвідчених бійців — таких, як син головного тренера Віталій Вернидуб, Дмитро Хомченовський, Філіп Будковський, Заур Махарадзе, Максим Білий, Ігор Чайковський, Микита Шевченко (це ті, хто поповнив склад луганчан в нинішньому сезоні — влітку і взимку), а у «Маріуполя» середній вік команди на рік менше.

Втім, майже така ж різниця у віці була і в жовтні 2018 року, коли «Маріуполь» вдома обіграв «Зорю» з рахунком 3:2. Причому тоді підопічні Бабича були близькі до великої перемоги після голів двох футболістів молодіжної збірної України Андрія Борячука і Олександра Зубкова, але на 90-й і 90 + 2-й хвилинах пропустили два м'ячі.

Молодість схильна до перепадів, а молодим хлопцям, щоб перетворитися в мужиків, потрібен час. Хоча зараз Борячука і Зубкова назвати занадто молодими вже і не виходить. На тлі 18-річних Данила Сікана і Данила Литовченка (дебютував в УПЛ в минулому турі), 20-річних Владислава Вакули та Іллі Путрі, 21-річного Олексія Бикова автори трьох жовтневих м'ячів в ворота «Зорі» виглядають чи не ветеранами.

Інша складність роботи тренера «Маріуполя» - велика кількість орендованих футболістів. Безумовно, є політика клубу, яку потрібно дотримуватися, але Вернидуб кілька років тому і сам через це проходив. Зараз же «Зоря» будує кадрову політику інакше, хоча теж не соромиться оренди. Звичайно, луганчани не можуть похвалитися стабільністю «Шахтаря», «Динамо» або «Олександрії», але, якщо порівнювати з «Маріуполем», різниця відчувається.

У чотирьох турах другого етапу Бабич використовував 25 футболістів, Вернидуб - 24. Тільки троє з маріупольців - Сергій Яворський, Павло Полегенько і Владислав Вакула - зіграли у всіх чотирьох. У луганчан таких футболістів четверо - Олександр Караваєв, Філіп Будковський, Євген Чеберко і Владислав Кабаєв.

А ось голи у «Зорі» забивали лише досвідчені бійці - 29-річний Артем Громов, 28-річний Максим Білий, 27-річний Філіп Будковський і наближаючийся до 27-річчя Олександр Караваєв. У «Маріуполя» ударна сила на другому етапі набагато молодша — 23-річний Андрій Борячук, 22-річний Олександр Зубков і 20-річний Владислав Вакула.

Останній в матчі з «Зорею» маріупольцям не помічник — дискваліфікація. Точно так само не зіграє і Полегенько, так що Бабичу доведеться подумати, ким замінити цих швидких флангових футболістів, щоб не втратити один зі своїх головних козирів — швидкість. У «Зорі» дискваліфікованих немає.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко - Арвеладзе, Сілас - Караваєв, Ледньов, Хомченовський - Будковський.

«Маріуполь»: Худжамов - Яворський, Дава, Биков - Чурко, Ігнатенко, Пихаленок, Мишнєв, Зубков - Борячук.

4 травня, субота

«Зоря» — «Маріуполь»
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 14:00
ТВ-трансляція на телеканале «Уніан»
ЗОРЯ - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил