Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2019, 23:42
7404
6

Зоря без зайвих труднощів здолала Олександрію

Супер-заміна від Вернидуба в першому таймі принесла необхідний луганчанам результат

| Оновлено 28 квітня 2019, 23:42
7404
6
Зоря без зайвих труднощів здолала Олександрію
ФК Олександрія
Визначальний поєдинок в боротьбі за «бронзову» позицію в Українській Прем'єр-лізі проходив в рамках двадцять шостого туру на поле КСК «Ніка» у Кіровоградській області, де місцева «Олександрія» під керівництвом Володимира Шарана приймала луганську «Зорю».
 
Колектив Юрія Вернидуба застрибнув в останній вагон поїзда, що рушив для верхньої «шістки» команд першої частини розіграшу національної першості, проте успішно стартувати серед найсильніших клубів України у луганчан так і не вийшло. Та й не так-то просто це було зробити, з оглядкою на суперників, з якими довелося грати «мужикам». Донецький «Шахтар» і київське «Динамо», на жаль, для всього українського футболу, продовжують жити в «своєму» просторі, і рідко дозволяють іншим командам отримати життєво необхідні для них залікові бали.
 
«Олександрія», в свою чергу, зуміла вийти з психологічної кризи, яка супроводжувала виступ команди Шарана на стику 2018 і 2019 років. Тепер уже, «олені» виступають у якості головного претендента на «бронзові» нагороди поточного розіграшу УПЛ, і остаточно могли закріпити за собою цей статус перемогою в звітному поєдинку.
 
Як і належить поєдинкам Української Прем'єр-ліги, які мають хоч найменший натяк на вплив на підсумкове положення команд в турнірній таблиці, футболісти почали з обережної розвідки чужих володінь. Складно було в таких умовах розраховувати на велику кількість моментів біля воріт, однак голкіпери все одно мали пристойний обсяг роботи. Обрана обома сторонами тактика вертикального футболу цьому тільки сприяла – хтось же повинен був використовувати перевагу гри руками в штрафному майданчику?!
 
І поки Микита Шевченко гаяв проміжки часу між демонстраціями своїх здібностей «читати» гру опонента, Юрій Паньків встиг зробити кілька непоганих сейвів, під час яких їм були відбиті удари Хомченовського та Караваєва.
 
Однак епізод, який змінив у підсумку усе протистояння, виявився далеким від спортивної боротьби. Розсічення вивело Кабаєва з ладу. Зупинити кров медперсоналу так і не вдалося, а Артему Громову довелося в терміновому порядку підміняти партнера по команді. Саме ця заміна Вернидуба і може бути віднесена до категорії «ключових».
 
Громову досить швидко вдалося призвичаїтися до футбольного поля, а гольового чуття під час усієї кар'єри йому явно не бракувало. Подача Хомченовського з правого флангу не виявилася б настільки небезпечною, якби не відчайдушний ривок півзахисника до вільної зони. Точний удар головою з-під Микицея виявився занадто складним для сейву з боку Паньківа.
 
Володимир Шаран намагався гру змінити за допомогою замін, проте з його командою явно відбуваються дивні речі. «Олександрія» не те, що не змогла навантажити штрафний майданчик суперника, а й, банально, зазнала труднощів у доставці м'яча в заключну третину футбольного поля.
 
І вже після завершення години ігрового часу, стало чітко зрозуміло – «Зоря» поїде з Кіровоградської області з повним набором очок. Хомченовський передачею низом з центральної частини поля знайшов Громова на вході до чужого штрафного. Артем пробіг з м'ячем ще кілька метрів, після чого завдав відмінного удару в правий нижній кут. Що міг вдіяти з цим Паньків, якщо центр оборони його команди просто розступився перед своїм опонентом?
 
Хотілося вірити, що господарі влаштують щось подібне на фінальний штурм у заключні хвилини, але ж ні! «Зоря» почала чинити ще більший тиск, а невпевнені дії підопічних Шарана все частіше змушували досвідченого головного тренера хапатися за голову. 0:2 – луганчани перемогли дуже спокійно, а «оленям» належить провести ще багато роботи, адже вони так прагнуть представляти Україну в єврокубках в наступному сезоні!
 
У наступному турі національної першості луганської «Зорі» доведеться зіграти в Запоріжжі проти «Маріуполя», а «Олександрія» буде подумками знаходиться у виїзному протистоянні з київським «Динамо».

Українська Прем’єр-ліга. 26-й тур.

«Олександрія» – «Зоря» – 0:2

 Громов, 41, 62.

 Міхайліченко, 35, Чайковський, 49

«Олександрія»: Паньків – Цуриков, Шендрік, Бабогло, Мікіцей (Шастал, 46) – Ковалець, Гречишкін –  Довгий (Банада, 57), Протасов (Полярус, 36), Лучкевич – Сітало.

«Зоря»: Шевченко – Міхайліченко, Чеберко, Вернидуб, Караваєв – Арвеладзе, Чайковський – Хомченовский, Кабаєв (Громов, 36), Лєднєв (Кочергін, 79) – Будковський (Івановіч, 90).

Арбітр: Юрій Іванов (Чернігів).

Стадіон: КСК Ніка (Олександрія).

Удари (у площину): 5 (1) – 12 (7)
Кутові: 2 – 6
Оффсайди: 3 – 2.

ОЛЕКСАНДРІЯ-ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Снігур розібралася з нейтральною тенісисткою на шляху до півфіналу в Кальві
Теніс | 19 квітня 2024, 14:00 8
Снігур розібралася з нейтральною тенісисткою на шляху до півфіналу в Кальві

Дар'я впевнено обіграла Вікторію Кан

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Удивительно уверенно Заря обыграла хозяев. К третьему месту это конечно не сильно приблизило, но на четвёртое Заря уже вполне смотрится как по игре, так и по очкам.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
invent
Рад за Мужиков! Запорожский воздух заводов помогает
M_Arinafsy
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ВНИМАНИЕ!!! Привет, мальчики. Я, изначально, извиняюсь за этот пост. У меня к вам будет огромная просьба. Посетите мой профиль на самом популярном сайте для секс знакомств:
>>>> sexxxpy.com
(скопируй ссылку и вставь в адресную строку браузера. Сайт актуален для всех стран и городов) и поставьте лайк. Мой ник: Marina23. Регистрация и плата за действие отсутствует. Весь процесс у вас займёт не более одной минуты. Большое спасибо! Я вас всех целую.
P.S. Во-первых, вы увидите меня голой и во-вторых, в качестве бонуса от меня видео звонок (зависит от вашего желания).
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Владимир Пидвирный
для мене цей козел-переветень дуб давно втратив авторитет, для мене це ніхто. Шаран цьому горе-тренеру подарував перемогу