Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2120
0

ЧЕРВЕНКОВ: «Ключовим моментом став незабитий пенальті»

Головний тренер «Чорноморця» - про поразку «Ворсклі»

ЧЕРВЕНКОВ: «Ключовим моментом став незабитий пенальті»
Головний тренер «Чорноморця» Ангел Червенков прокоментував поразку «Ворсклі» в поєдинку 26-го туру УПЛ.
 
- Ми почали відмінно. Забили гол, грали правильно в тактичному плані. Не давали супернику створювати небезпечні ситуації перед нашими воротами. І перший тайм закінчили успішно. Можу сказати, що і другий тайм почали добре. Віддали ініціативу супернику, але це було передбачено, тому що ми хотіли використовувати простір для контратак. Нам вдалася така контратака - Мусолітін заробив пенальті. Але Коваль не забив, це був важливий, ключовий момент. Це виявилося серйозною проблемою. Потім ініціатива перейшла до суперника, але серйозних проблем не виникало. Вийшла дуже неприємна ситуація, коли Чорній, який вийшов на поле, заробив пенальті, і вони зрівняли рахунок. Потім у нас була можливість забити другий гол, але той же Чорний не зміг вразити ворота. Був момент і у Норенкова, який не потрапив в ціль. І потім, я вже не знаю, як це виходить, але ми самі собі забили. Отримали безглуздий гол. Такого невезіння я давно не бачив. Футбол не завжди справедлива гра. Хлопці старалися, викладалися, але коли робиш такі помилки, отримуєш голи. А коли не забиваєш, то не виграєш.
 
- Коли ви даєте коментар до матчу, то приводите масу різноманітних причин, які призводять до втрати очок. Ви можете пояснити, чому відбуваються такі парадокси?
- Важко пояснити після таких голів, які ми отримуємо. У футболі не завжди є логіка. Ми не забиваємо і не набираємо очки. Якби Коваль забив, все б змінилося. Думаєте, що ми не намагаємося, не хочемо виграти? Навпаки. Треба відзначити й інше: багато наших ключових футболісти сьогодні не грали. Не грало наше підсилення. Аржанов, Гошкодеря, Голіков, на жаль, через травми пропускали цей матч. Це теж впливає. Треба реально дивитися на те, що відбувається.
 
- Ви не замислювалися, чому чинники грають проти команди «Чорноморець» або, можливо, особисто проти тренерського штабу?
- Не знаю. У мене пояснень немає. Це гра, це футбол. Все може бути.
 
- Було кілька кутових біля воріт «Чорноморця», коли хтось з одеситів залишався ближче до центрального кола, відтягуючи на себе двох чоловік, а потім все бігли назад. Це тренерська вказівка?
- Все ми робили, як зазвичай. У нас була підстраховка коли ми виконували кутові удари. Така ж була підстраховка, коли кутовий подавав суперник. Все було нормально.
 
- Якщо «Чорноморець» в наступних іграх запрацює пенальті, хто буде бити?
- Ще не знаю. Аржанов не забив, зараз - Коваль. Зазвичай Чорній б'є пенальті, але його тоді не було на полі.
 
- Чим пояснити, що Чорний останнім часом не виявляється в стартовому складі?
- У нас конкуренція. Це тренерське рішення. Минулого разу він вийшов на поле і підсилив нашу гру, а сьогодні, на жаль, не вийшло.
 
- Чи отримують футболісти зарплату в повному обсязі? І чи не здається вам, що сьогодні матч футболісти програли спеціально - спочатку рука, а потім самі собі забили?
- З фінансуванням все нормально. Проблем немає. Не думаю, що гравці самі собі привозять такі ситуації. Вони дуже хотіли виграти. Ми знаємо, як вони працюють, яка панує дисципліна, який порядок і як вони викладаються. Але це футбол. Ніхто не хотів програвати, але, на жаль, вийшло так, як вийшло.
 
- Якщо не помиляюся, Коваль уже був одного разу вашим підопічним. Скажіть, у нього коефіцієнт корисної дії був таким же, як в «Чорноморці»?
- Не пам'ятаю, це було давно. Але футболіст намагається і працює на 100 відсотків на поле. Як і всі інші. Не завжди виходить, звичайно.
 
- Під час флангових атак біля воріт «Чорноморця» кілька разів футболісти ховали руки за спину. Скажіть, футболіст може із  руками за спиною якось діяти нормально?
- Ви бачите, які пенальті дають судді? У правилах так написано: гра рукою у штрафному - це пенальті. Це своєрідна страховка, тому що все може бути.
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 4
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.