Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 квітня 2019, 18:20
4942
4

Ворскла перервала безвиграшну серію вольовою перемогою над Чорноморцем

Остання перемога полтавчан була датована ще груднем 2018 року, якраз над одеситами

| Оновлено 27 квітня 2019, 18:20
4942
4
Ворскла перервала безвиграшну серію вольовою перемогою над Чорноморцем
ФК Ворскла
Друга «шістка» команд Української Прем'єр-ліги розпочала двадцять шостий тур національної першості. На поле стадіону «Чорноморець» зійшлися однойменний клуб з Одеси і полтавська «Ворскла».
 
Команда колись Василя Сачко, а нині — Віталія Косовського, перед звітним туром так і не змогла вийти з крутого піке, яке супроводжує поєдинки полтавчан протягом практично всього розіграшу поточного сезону. Лише в минулому турі «Ворскла» подала хоч якісь ознаки до життя, хоча оцінювати їх фантастичний  камбек в матчі проти чернігівської «Десни», можна з різних точок зору. Аж надто різніими вийшли тайми у гостей того поєдинку, а друга половина пройшла виключно з позитивними емоціями для полтавської публіки.
 
З «моряками» теж все досить просто. Завдання зберегти прописку в «елітному» дивізіоні на наступний сезон з них ніхто ще не знімав, наскільки б погано команда Червенкова не виступала на перетині 2018 і 2019 років. До донецького «Олімпіка» залишалося шість очок, станом на початок звітної гри, що давало досить вагомий привід гравцям «Чорноморця» мати оптимістичний настрій на матч проти полтавської команди.
 
Відразу від стартового свистка головного арбітра стало помітно, чим займався «Чорноморець» в передуючий звітному поєдинку вечір. За «конспектами» Юргена Клоппа вирішив зіграти Ангел Червенков, і одесити понеслися в атаку вже з перших секунд. Відтворити «Ліверпуль» в точності, на жаль, не вийшло, однак одеська «копія» вийшла досить схожою на мерсисайдський «оригінал». На третій хвилині стан рахунку уже було змінено. Стало це можливим завдяки вдалому збігу обставин, який супроводжував дальній удар Дениса Норенкова. «Постріл», м'яко кажучи, вийшов не дуже точним, проте на шляху до лицьової лінії, м'яч зустрівся з ногою Вільхамссона, від якої прослідував за навісною траєкторією прямісінько до сітки за спиною Ткаченко.
 
Якщо чесно, в такі моменти дуже прикро за почуття вболівальників полтавчан, які продовжують подорожувати за своєю командою по всій Україні, не дивлячись на, здебільшого, невдалу гру своїх улюбленців. За перший тайм «Ворскла» знову не змогла нічого небезпечного створити біля воріт суперника, після чого відразу можна було пригадати «засушливу» серію голів з гри, яка тривала для них від початку 2019 року, та яка завершилася під час матчу проти «Десни».
 
Але й не можна було сказати, що «Чорноморець» тішився грою в атаці. Наступного разу Ткаченко був задіяний лише через півгодини ігрового часу від першого забитого м'яча – коли парирував вкрай небезпечний удар головою в лівий нижній кут, який наносив Коваль під час подачі з правого флангу. Крім цього епізоду, одесити також нічого не змогли запропонувати своєму супернику, залишивши відкритим питання про переможця протистояння для вирішення його в другому таймі.
 
Чого точно не можна вимагати від людини, що знаходиться на посту головного тренера з приставкою «в.о.», так це побудови стабільного переходу від позиційного володіння до створення гостроти біля воріт суперника. Дана проблема в діях футболістів Косовського була помітна на початку другого тайму, коли «Ворскла» закрила свого опонента в середині його штрафного, проте ніяк не могла перейти «від слів до справи».
 
За умови переваги у володінні, в обороні полтавчан продовжував панувати справжній хаос. Поки футболісти лінії атаки билися об ешелонований захист суперника, обороняти володіння Ткаченко, в середині другого тайму, залишилося лише два виконавці. Контратака «Чорноморця», очолювана Мусолітіним, з цієї причини, швидко зуміла дійти до штрафного опонента, де Ребенок не вигадав нічого кращого, окрім як збити з ніг свого суперника.
 
Арбітр був змушений призначити пенальті, проте Володимир Коваль, що підійшов до м'яча для виконання покарання, явно не був готовий стати автором чергового забитого м'яча в цьому поєдинку. Простий удар в лівий нижній кут був наперед визначеним для Ткаченко ще в момент початку розбігу футболіста одеситів.
 
«Чорноморець» отримав вкрай неприємний «ляпас» в даній ситуації, від якого так і не зміг відійти до кінця гри. Посипалися моменти з боку полтавчан, а головним «невдахою» виступив Юрій Коломоєць, адже саме йому, як мінімум, двічі не вдавалося замкнути дальню штангу після відмінних передач партнерів по команді. Ось таке «вістря» атак є в розпорядженні Косівського.
 
А допомогли «Ворсклі» відігратися самі суперники. Рукою зіграв захисник «Чорноморця» у власному штрафному під час метушні. Костянтин Труханов все прекрасно бачив, і негайно вказав на «точку». Васін був у м'яча, а стадіон принишк, благаючи свого колишнього гравця пробачити одеситів. На жаль, цього в планах Дениса Васіна не було, а точний удар в лівий верхній кут знову зробив рахунок у поєдинку рівним.
 
Гра наближалася до свого завершення, а полтавчани захотіли досягти більшого, аніж в черговий раз вирівнювання становище на табло в другому матчі поспіль. За цим вони пішли в атаку в компенсований час, яка закінчилася дальнім пострілом у виконанні Сапая. М'яч потрапив у штангу, а рикошет від неї був спрямований у ногу Кожухарю. На жаль, для голкіпера, потім, м'яч прослідував безпосередньо до сітки. Ось так чином «Ворскла» зуміла здобути свою першу перемогу від початку грудня. До слова, тоді був переможений саме колектив Червенкова в Одесі.
 
У наступному турі «Чорноморцю» належить відправитися до Чернігова на гру проти місцевої «Десни», а полтавчани відвідають столицю України, де для них передбачено протистояння з донецьким «Олімпіком».

Українська Прем’єр-ліга. 26-й тур.

«Чорноморець» – «Ворскла» – 1:2

 Вильхамссон, 2 – Васін, 84 (пен.), Кожухар , 90+1 (авт.).

На 59-й хвилині Володимир Коваль не забив пенальті (воротар).

 Грачов, 39 – Сапай, 35, Кане, 44.

«Чорноморець»: Кожухар – Норенков, Грачов, Рыжук, Трубочкін – Морозенко, Танчик, Мусолітін, Бабенко – Коваль (Чорній, 76) – Вильхамссон (Павлов, 77).

«Ворскла»: Ткаченко – Васін, Чеснаков, Мартиненко, Ребенок (Артур, 86) – Габелок, Петровіч (Скляр, 81) – Кане, Шарпар, Сапай – Коломоєць (Гіоргадзе, 85).

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків).

Удари (у площину): 7 (4) – 12 (5)
Кутові: 6 – 9
Оффсайди: 2 – 2.

ЧОРНОМОРЕЦЬ-ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 180
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Смотришь матчи второй шестерки и понимаешь что по хорошему их всех нужно в первую лигу!
mantga
Стыд и позор за Черноморец
CrimeanMax
Ворсклу переименовать в ФК Камбек
Александр Левченко
Гол Одесситы забили с оффсайда