Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 22 квітня 2019, 10:55
6592
2

Віктор ВАЦКО: «Олімпік не просто так втрачав очки»

Спеціаліст поділився думкою щодо донецького клубу

| Оновлено 22 квітня 2019, 10:55
6592
2
Віктор ВАЦКО: «Олімпік не просто так втрачав очки»
ТК Футбол. Віктор Вацко
Відомий український коментатор Віктор Вацко поділився думкою щодо помилок донецького «Олімпіка».
 
«Коли Шевчук приходив, я вважав, що це невчасно. Я вважав, що було прийняте несправедливе рішення щодо Романа Санжара. Дійсно, Санжар - частина цієї системи. У Шевчука був зимовий період на підготовку команди. Знову ж таки, повертаюся до системи: що хоче бачити керівництво клубу «Олімпік» у своїй команді? Команда вийшла в Лігу Європи в 2017-му році. Вони зіграли перше коло в одному складі, потрапили у верхню частину турнірної таблиці, трималися там, але взимку кардинально змінили склад. Провідні футболісти, які досягли того результату і вийшли в Лігу Європи, пішли, а прийшли гравці, не готові до таких завдань.
 
Прийшло літо. Владислав Гельзін дає велике інтерв'ю, що тепер ми не підписуємо футболістів на півроку, ми формуємо склад надовго. Наше завдання - виходити в Лігу Європи. Йде сезон, стається заміна тренера і далі йде кардинальне омолодження складу. Приходять молоді гравці: Цимбалюк, Снурніцин, Вантух, Тейшейра - також молодий хлопчик. З досвідчених залишаються Гай, Політило, Шиндер і Гришко. Приходить недосвідчений воротар. Не може молода команда, складена з недосвідчених гравців, за два місяці вирішувати завдання потрапляння в єврокубки. Якщо вона може це, то великий комплімент їй. Але це, швидше, виняток із правил. Тим більше, футболісти ці для Прем'єр-ліги ще вогкуваті.
 
І тут питання: чи ти вибираєш досвідчених гравців і береш до них 2-3 молодих футболістів, ставиш чіткі завдання; або ти даєш час на те, щоб молодих награвати, зіграти і тільки потім ставити якісь завдання.
 
Мені здається, що наступного літа в українській Прем'єр-лізі буде пікантна ситуація навколо «Олімпіка». Тому що я не розумію, як в наступному чемпіонаті буде грати команда без U-19 і U-21. Як до цього поставляться інші клуби? Чому інші президенти повинні фінансувати команди U-19 і U-21, витрачати кошти, а в «Олімпіка» цього немає. Це питання висить у повітрі. Ніхто в нашій українській футбольній громадськості ще відповіді на це не дав. І мені здається, що не просто так під керівництвом Шевчука «Олімпік» втрачав очки в цілій когорті матчів. Я нарахував десь 7 очок з серйозними суддівськими помилками. Поза грою з «Шахтарем» - нічия, гол з «Ворсклою», коли м'яч перетинає лінію воріт; з «Маріуполем» цей дивовижний пенальті, коли м'яч потрапляє гравцеві в груди. Хочеш - не хочеш, але теорії змови вже в голові формуються. Звичайно, ми нікого не звинувачуємо і не повинні доводити. Але в кулуарах такі історії розповідають», — зазначив Вацко.
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Geniyfootball1985
Вацко знает больше,но всё говорить нельзя
Вова Чертрогатый
та он и не петрович... это я спи3данул первое что в голову пришло