Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 16 квітня 2019, 12:52
45816
27

Що далі? 5 варіантів в кар'єрі Дениса Гармаша

Sport.ua намагається передбачити, що чекає півзахисника в найближчому майбутньому

| Оновлено 16 квітня 2019, 12:52
45816
27
Що далі? 5 варіантів в кар'єрі Дениса Гармаша
ФК Динамо. Денис Гармаш

7 квітня у вкрай важливому для «Динамо» кубковому чвертьфіналі проти «Шахтаря» на 61-й хвилині в черговий раз проявив себе буйний характер хавбека киян Дениса Гармаша. Автор блискучого гола в ворота «гірників», який був забитий в першому таймі, після перерви примудрився затьмарити враження про свою гру, отримавши за одну хвилину (!) спершу жовту, а потім і пряму червону картки. Все через розбірки з Жуніором Мораесом, які сам Денис і влаштував фактично на рівному місці в центрі поля. 

Це видалення стало для Гармаша вже п'ятим у професійній кар'єрі в футболці «Динамо». Звісно, за свої дії довелося відповідати, і КДК ФФУ за агресивну поведінку після зупинки гри вирішив покарати Гармаша максимально можливою ​​санкцією - дискваліфікацією на 4 матчі. Показово, що «Динамо» не стало направляти щодо цього інциденту ніяких пояснень, очевидно, розуміючи всю безперспективність спроб в черговий раз «відбілити» невгамовного Гармаша.

До завершення сезону «Динамо» залишається провести всього дев'ять матчів, з яких чотири Гармаш пропустить. Можливо, Дениса в біло-синій футболці в поточному розіграші чемпіонату України ми вже і зовсім не побачимо, якщо його конкуренти зіграють переконливо і змусять Олександра Хацкевича остаточно переглянути своє ставлення до місця Гармаша в команді. Але також не варто виключати і варіант, при якому дні хавбека в «Динамо» добігають кінця взагалі. Чи пробачать йому чергову витівку у важливому матчі – ще те питання, а тому про майбутнє Денису варто думати вже зараз, причому дуже скрупульозно.

Ми ж розглянемо кілька гіпотетичних (саме так, адже на істину претендувати в таких випадках абсолютно не варто) варіантів подальшого розвитку кар'єри півзахисника Дениса Гармаша. Про те, який з них здасться для вас найбільш логічним і можливим, або ж свої версії висловлюйте в коментарях.

Варіант № 1 (ідеальний) - взятися за розум і залишитися в «Динамо»

Трохи більше року тому Денис Гармаш продовжив контракт з «Динамо» до літа 2022 року. Це його рідна команда, де він відбувся як футболіст, а тому немає сумнівів, що до київського клубу хавбек має особливо теплі почуття. Покидати рідний дім завжди непросто, особливо якщо до цього змушує ситуація.

Але у випадку з Гармашем практично все залежить (або залежало?) від нього. Денис не є п'ятим колесом у возі, а здатний дійсно приносити користь «біло-синім». Крім того, 28-річний футболіст має необхідний досвід, який виявиться дуже цінним для будь-якого тренера, що будує молоду команду. По-хорошому, навколо таких гравців, як Гармаш, і потрібно вибудовувати новий колектив. Але для цього Денису належить в останній раз задуматися над своєю поведінкою на полі, проаналізувати її та, зробивши правильні висновки, взятися за розум. Тільки тоді Гармаш може бути корисний «Динамо» і залишатися в команді.

При будь-якому іншому результаті розвитку подій йому куди більше підійде якийсь із нижче перерахованих варіантів. Зрештою, не варто забувати і про те, що раніше президент «Динамо» Ігор Суркіс заявляв – Гармаш є одним з найбільш високооплачуваних футболістів його команди. Крім того, бос киян запевняв, що особисто розмовляв з хавбеком і пояснив тому – у Дениса все ще є можливість взятися за розум і почати проявляти себе з кращого боку. Але ті слова президента «Динамо» датовані серединою лютого і тоді Суркіс стверджував, що дав останній шанс Гармашу. Чи дають привід події в Кубку проти «Шахтаря» вважати, що Денис цим шансом не скористався?

Варіант № 2 (реальний) - переїхати в чемпіонат Туреччини

Чи не кожне трансферне вікно в пресі виникають чутки про інтерес до Дениса Гармаша з боку турецьких клубів. Найбільш часто серед претендентів на хавбека називаються «Галатасарай» та «Фенербахче».

Очевидно, що варіант з переїздом Гармаша в Туреччину виглядає непогано для всіх сторін. «Динамо» в непростій ситуації, в якій нині знаходиться весь український футбол, отримало б можливість виручити певні кошти від трансферу хавбека і направити їх на посилення команди, або інші першорядні цілі. Потенційний покупець отримав би досвідченого і зрілого гравця, що знаходиться в розквіті сил і все ще має мотивацію грати на високому рівні. Сам Гармаш в Туреччині зміг би нарешті вирватися зі звичного для нього середовища, отримавши певний «струс», що, можливо, допомогло б йому перезавантажити кар'єру.

Плюсом цього варіанта є той факт, що чемпіонат Туреччини нині виглядає відверто сильнішим і конкурентоздатнішим за вітчизняний. Якби Гармаш в ньому зміг не загубитися, то практично напевно це допомогло б Денису повернути місце в основному складі національної збірної, адже за турецькою першістю Шевченко та його тренерський штаб стежать досить пильно.

Зрештою, географічно Туреччина знаходиться досить близько від України, а тому при необхідності Гармаш міг би досить часто літати на батьківщину. Загалом, варіант досить цікавий і привабливий - досить запитати у екс-партнера Дениса по «Динамо» Миколи Морозюка.

Варіант № 3 (оптимальний) - «Ференцварош»

Угорський чемпіонат, безумовно, не знаходиться вище українського по силі команд, проте з точки зору інфраструктурних моментів і загального підходу до справи явно виграє. Важливо і те, що в Угорщині футбол нині викликає значно більший інтерес у глядачів, ніж в Україні. Можна припустити, що заповнені трибуни стали б додатковою мотивацією для Гармаша проявляти себе і ставати героєм в кожному поєдинку.

Варіант саме з «Ференцварошем», звичайно ж, обумовлений тим, що там працює український фахівець Сергій Ребров. Раніше цей тренер небезуспішно працював пліч-о-пліч з Гармашем в «Динамо», коли команда два роки поспіль вигравала чемпіонський титул, залишаючи позаду «Шахтар» на чолі з Мірчею Луческу.

Ребров довів, що вміє якісно робити свою роботу і за межами України. Крім того, в «Ференцвароші» нині добре себе показують два українця – Ігор Харатін та Іван Петряк. Хотів би Ребров бачити серед своїх підопічних ще й Гармаша? Швидше за все, так. Про це коуч говорив ще влітку 2017-го, коли поїхав працювати в Саудівську Аравію в «Аль-Ахлі».

Правда, в одному з більш пізніх інтерв'ю Ребров зізнавався, що тріо Хачеріді - Гармаш - Рибалка могло б зруйнувати будь-яку команду, але підкреслював, що «якби вони були окремо, то, напевно, зовсім інакше сприймали б вимоги тренерів».

Один або два вдалих роки в Угорщині цілком дозволили б Гармашу показати себе європейським скаутам, а там, під «старість», дивись, його б і підписав якийсь міцний середняк з чемпіонату Англії, Німеччини або, наприклад, Італії.

Варіант № 4 (запасний) - СК «Дніпро-1»

Мало хто сумнівається в тому, що в наступному сезоні футбольний Дніпро повернеться в еліту вітчизняного футболу. Правда, представляти місто буде не команда з однойменною назвою, історія якої відома будь-якому вболівальнику, що мало-мальськи цікавиться футболом в Україні, а альтернативно створений СК «Дніпро-1». Команда Дмитра Михайленка нині є беззаперечним лідером Першої ліги, а в пресі все частіше з'являються чутки, що в разі підвищення в класі, її чекають досить гучні трансфери.

Уявити Гармаша в «Дніпрі-1» досить складно, але можливо. Ігор Суркіс цілком може остаточно охолонути до гравця і відпустити його вільним агентом, або ж заслати «набиратися розуму» в оренду.

У будь-якому випадку, яким би не був формат такого потенційного трансферу, а для Дениса Гармаша він може послужити добру службу. Досить згадати, що ще в том «Дніпрі» виявилися здатними перезапустити свою кар'єру багато футболістів «Динамо» - Олег Венглинський, Руслан Ротань, Роман Зозуля, Денис Бойко, Сергій Кравченко та інші. Чому б до цього списку не приєднатися і Гармашу?

Варіант № 5 (екзотичний) - Саудівська Аравія, Китай, Катар, МЛС тощо

На даний момент, відверто кажучи, складно уявити собі, що Денис Гармаш вирішить покинути «Динамо» заради можливості гарненько заробити в якійсь «туристичній» лізі. Навіть з урахуванням того, що хавбеку вже практично 29 років.

Гармашу ще є що доводити на полі в більш-менш конкурентних лігах, проте якщо він такої мотивації перед собою не побачить, то цілком можна розглянути і варіант з екзотикою. Про інтерес того ж саудівського «Аль-Ахлі», коли його очолював Ребров, ми вже згадували, але сумнівів немає, що й інші багаті клуби з цього регіону, або ж з Китаю або навіть МЛС можуть висловити готовність підписати хавбека. Звичайно, такий перехід практично напевно поставить «крапку» на кар'єрі Гармаша в збірній, але дозволить гравцеві як слід заробити, причому без особливого напруження.

Олексій СЛИВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ
Футбол | 26 квітня 2024, 06:09 2
ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ

«Гірники» без проблем розібралися із суперником

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fnick
Вариант 1 - НЕ реальный.
Если бы имелось желание взяться за ум - давно бы это сделал.
nabooo
Денис, там Миля бар открыл...
zhyr
Ну не знаю, а мені в якійсь мірі подобається гра Гармаша. Коли в нього пішла гра, він реально всюди, і в захисті, і в нападі. Якщо вибирати між ним і Сидорчуком, в футбольному плані я за Гармаша. Але ж ця дурна голова перекреслює все
Евгений Ш
Нахер в первую лигу
DK1961
Кто-нибудь мне ответит на вопрос: КТО лучший футболист 2018 года в Украине и КТО лучшие по другим категориям - Спорт-уа писал, что ПФЛ должны были все это обнародовать ДО начала 2-го этапа чемпионата Украины в вышке. НУ И ГДЕ ЭТО ВСЕ? Или тайна великая? Или ПФЛ примет решение ПОСЛЕ 21 апреля?!! Цирк, да и только...
А в отношении вышеназванной статьи - обсуждать просто нечего, человека надо лечить и подыскать ему другую работу, желательно не сильно нервную...
Dora
Тут не важливо в який чемпіонат переходити....якщо людина веде себе не адекватно на футбольному полі то прижитися в якомусь іншому клубі буде вкрай важко
Pavel
ufc там быстро научат культуре поведения
Муґунот
Вариант 1 в части "взяться за ум" - фантастический
RomarioUA
А почему только футбольные варианты? Футбол - не для Гармаша, сильно взрывной характер. Вот Миля, например, понял свое призвание и открыл генделик Миля Пив Клаб. А Гармаш может открыть что-то вроде клуба "сгони свою ярость", там где можно битами отфигачить манекены в форме футбольного судьи, например. Как в Японии. Удобненько, у Гармаша зло согнал и - к Миле за бухлом.
Саша Яковенко
5 удалений у Гармаша, 5 вариантов в этой статье.
6 удалений, 6 вариантов.
7 удалений, 7 вариантов.
8 удалений, 8 вариантов.
9 удалений....
Kevko
У Гармаша еще более 3 лет контракта с Динамо. Лучших условий в других клубах ему никто уже не предложит. Осваивать новую среду в другой стране он врядли захочет да и сложно это будет для него.
Сейчас как футболист он не хуже многих из тех, кто ныне в Динамо.
Поэтому как будет, так и будет
sahka1981
Хотелось бы узнать перспективы Нема, Дентиньо, Малышева, Бутко, Тотовицкого, Болбата! Жду анализа!
100%
Только без Болбата.
А Малышев это кто???
abc.ua
На Россию,такой же бычий менталитет.
Український Патріот
Помню Гармаш был перспективным, но его прогресс не пошел дальше. Возможно бурная жизнь не футбольная, что ему там машину расстреливали и по ходу не туда его понесло. Выбирая окружение, оно тянет тебя за собой. И по ходу у Гармаша окружение не хорошее, а совсем наоборот! Потому он и остался на уровне перспективного и не пошел прогресс дальше.
yatsiykvova
Дурілка він картонна........
Ukraine
Гнать в шею
Включая цыгана
Ukraine_Kiev_Fan
Реакция не та, в скорости сдал, честно, сильно много не потеряем, освободим место в ведомости для кого-то другого
mateks
Бесполезно, так и будет где бы не играл на красных карточках сидеть
Андрей Мадайский
Большой пример для Дениса, это то где сейчас Хачериди и Рыбалка... А в свою очередь, эти игроки могли быть большим примером для молодёжи ДИНАМО КИЕВ!!!!
Эмоции нужно оставить ...
Как игрок - он очень грамотный и полезный, он это доказал в Динамо при разных тренерах, то что у него талант , я могу поспорить с каждым!!!
Возможно это последний раз, когда Суркис простит, но это уже в последний раз!!!