Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
|
3097
0

РЯБОКОНЬ: «Перед нами стоїть завдання виграти «Кубок престижу»

Наставник «Десни» прокоментував перемогу над «Карпатами»

РЯБОКОНЬ: «Перед нами стоїть завдання виграти «Кубок престижу»
УПЛ. Олександр Рябоконь
На післяматчевій прес-конференції після перемоги над «Карпатами» (2:1) головний тренер чернігівської «Десни» Олександр Рябоконь розповів про завдання, яке стоїть перед клубом, оцінив суддівство та коли вболівальникам чекати на повернення Хльобаса.
 
– Непроста гра. Переглядали матчі суперника й треба сказати, що у львівської команди багато награних моментів, як в атаці, так й в обороні: мінімум хаосу та максимум організації. Є ряд гарних футболістів-легіонерів. Очікували, що буде складна гра. Тому перемога ще більш приємна.
 
Ми впевнено почали, володіли ініціативою, забили швидкий м’яч, потім віддали ініціативу, потім якійсь відрізок знову виглядали краще… й знову гірше. Й тільки у середині другого тайму команда почала діяти більш впевнено. При цьому достатньо багато було помилок. У тому числі у захисті.
 
– «Десна» не потрапила у першу шістку. Раніше Ви висловлювалися за те, що кращим був би повноцінний чемпіонат… Де зараз команда знаходить мотивацію перемагати, адже ніяких завдань наче вже немає?..
– Варто тільки розслабитися й відразу можуть появитися завдання у боротьбі за виживання чи ще щось… До того ж команда професійна. Й навіть якщо не вдалося потрапити у першу шістку, то треба, у першу чергу у домашніх матчах, показувати гарну гру. Адже футбол, врешті-решт, вигаданий для глядача… Давно не тішили чернігівців домашньою перемогою. Тому… всіх з перемогою.
 
– Денис Фаворов зіграв сьогодні сотий матч за «Десну» й приніс перемогу голом з пенальті. Чи привітала його якось команда?
– Напевно він має «проставитися» й за 100-й матч, й за забитий гол. Потім вже буде привід для привітань. Слово за ним.
 
– Сьогодні Старенький двічі падав у штрафному, двічі здавалося що є привід для пенальті, але свисток судді у цих епізодах промовчав. Однак, у підсумку, переможній м’яч «Десна» забила саме з 11-метрової позначки. Як оцінуєте суддівство?
– Я ще не дивився ці моменти. Хочу сказати, що за 24 матчі це лише другий пенальті у ворота наших суперників. Тому ми якось відвикли від пенальті… Де був, де не був… Денис впевнено реалізував момент, й це добре.
 
– Чи ставило керівництво завдання зайняти 7 місце та виграти «Кубок Престижу»?
– Так. Саме таке завдання перед нами й стоїть. Це пов’язано з фінансовими умовами: зарплатами, преміями. Потрібно боротися за 7 місце.
 
– Хльобас вчора зіграв за дубль та забив 3 м’ячі. Який у нього функціональний стан та чи готовий він грати за основу?
– Думаю, що у наступному матчі він вже буде грати. Сьогодні ми думали випускати на заміну й Безбородько, й Хльобаса, однак забили м’яч й треба було укріпляти вже інші позиції. Тому з цих міркувань він сьогодні не вийшов. Але у наступному матчі розраховуємо як на Безбородька, так й на Хльобаса.
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 6
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.