Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 травня 2019, 00:11
6047
8

Арсенал-Київ на своєму полі мінімально обіграв Ворсклу

Перемога дозволила киянам покинути останнє місце турнірної таблиці

| Оновлено 17 травня 2019, 00:11
6047
8
Арсенал-Київ на своєму полі мінімально обіграв Ворсклу

Керманич «канонірів» Ігор Леонов після перемоги в минулому турі над «Чорноморцем» в стартовій одинадцятці здійснив дві заміни: замість Авагімяна і Сагуткіна на поле вийшли Кадимян, який нинішній сезон розпочинав саме у «Ворсклі», та Башлай. Більш суттєвіші кадрові перестановки після кубкової поразки від «Дніпра-1» зробив головний тренер полтавчан Віталій Косовський. Замість Чижова, Шарпара, Скляра і Саківа на поле вийшли Мисик, Мартиненко, хорват Шехіч і Петровіч, причому для сербського легіонера «Ворскли» це був дебют в УПЛ.

Суперники, які менше місяця тому на цьому стадіоні зіграли внічию 2:2, досить обережно розпочали нову очну зустріч. Боротьба за м’яч точилася на підступах до обох штрафних і до небезпечних моментів справа не доходила. Лише в середині тайму першим міг змінити нулі на табло стадіону «Динамо» Кадимян, який після пасу Міссі Мезу пробивав сходу в рамку воріт, але Ткаченко розгадав намір екс-одноклубника.

«Арсенал-Київ», який замикає турнірну таблицю у Прем’єр-лізі, намагався діяти активніше. «Каноніри» більше володіли м’ячем. І після передачі з правого краю на мить не дотягнувся до м’яча габонець Міссі Мезу. Напруга на полі зростала і молодому арбітру Копієвському доводилося часто втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток.

Реальну нагоду відзначитися під кінець тайму втратив Кадимян, який з правого флангу під гострим кутом пробивав по воротам і воротаря «Ворскли» підстрахувала поперечина. Також хапається за голову і Шехіч, який на швидкості обіграв захисника, увірвався до штрафного, але пробив низом поруч зі штангою. Гол у «роздягальню» господарям поля міг забити Ніколас Карека, який після пасу Пердути з декількох метрів пробив вище воріт.

Другий тайм активніше розпочали гравці «Ворскли», проте у заключній стадії атаки «біло-зеленим», зокрема Ніколасу Кареці, бракувало влучності і Підківка двічі заволодівав м’ячем. Натомість відзначився джокер Ігоря Леонова Калитвинцев. Владислав чудово виконав штрафний удар і м’яч, торкнувшись поперечини, перетнув лінію воріт. Для Калитвинцева це був 10-й гол в УПЛ, в тому числі дебютний в складі «канонірів», який може стати і кращим голом 24-го туру.

Не встигли полтавчани оговтатися від такого розвитку подій, як могли пропустити і другий гол, але досвідчений Ковпак сходу пробив здалеку поруч зі штангою. Підопічні Віталія Косовського намагалися уникнути поразки і теж активно шукали шляхи взяття воріт «Арсеналу-Київ». І після удару головою Мартиненка м’яч таки опинився  у сітці воріт столичного клубу, але за мить до цього арбітр зафіксував порушення правил з боку Коломойця.

Одним з ключових моментів матчу стало вилучення Сапая, який отримав другу жовту картку за гру проти Калитвинцева. Для 33-річного Сапая, до речі, це вже 4-а червона картка у Прем’єр-лізі. Виділимо і штрафний удар у виконанні Габелка, але Підківка у красивому кидку врятував команду від неприємностей. Також забракло влучності і удару Чеснакова.

У підсумку, нарешті, перервався безвиграшний в УПЛ клубний рекордний домашній серіал «Арсеналу-Київ», який з 20 жовтня 2013 року тривав 12 матчів: три нічиї та дев’ять поразок. Завершилася і пропускна серія «канонірів» на своєму полі, яка з 2 грудня 2012 року продовжувалася протягом рекордних для чемпіонатів України 24-х ігор - 43 м'яча. «Ворскла» ж при Віталію Косовському зазнала третьої поспіль поразки, в тому числі одної кубкової, не зумівши забити жодного голу.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур

«Арсенал-Київ» - «Ворскла» - 1:0


  Калитвинцев (57)

Кадимян (32), Добровський (36), Танковский (78) - Пердута (37), Чеснаков (43), Сапай (56), Петрович (58), Мисик (79)

Сапай (81, повторне попередження)

«Арсенал-Київ»: Підківка - Жичиков (Сагуткін, 69), Вакуленко, Дубінчак, Башлай - Танковский, Добровський - Оріховський, Мудрик (Калитвинцев, 46), Кадимян - Мезу (Ковпак, 46)

«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Мартиненко, Кане, Сапай - Шехіч, Петрович, Чеснаков,, Мисик (Якубу, 80) - Габелок - Карека (Коломоєць, 67)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського

АРСЕНАЛ-КИЇВ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
А гол какой Калитвинцев забил! Шедевр!
Tristan
Больно наблюдать за тем,как очень слабый Арсенал обыгрывает более мастеровитую,но бьющуюся в конвульсиях Ворсклу.Больно смотреть на почерневшего за эти три тура у руля главного тренера Косовского. Больно смотреть на пустые трибуны, больно смотреть иногда на откровенно слабых, а иногда на откровенно немотивированных футболистов.Больно смотреть за угасанием отсверкавшей свое звезды,не наблюдая при этом признаков рождения хоть какой-нибудь новой...
Слава Чебан
арсенал усилился, думаю он в этой шестерке будет набирать и набирать очки
vasilichn
Канониры неплохо поработали на трансферном рынке, команда и руководство явно не хотят в первую лигу, это видно всем. Думаю они поднимуться...
Скорее всего Черноморец вылетит, это моё личное мнение.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
M-arina23
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ВНИМАНИЕ!!! Привет, мальчики. Я, изначально, извиняюсь за этот пост. У меня к вам будет огромная просьба. Посетите мой профиль на самом популярном сайте для секс знакомств:
>>>> sexxxpy.com
(скопируй ссылку и вставь в адресную строку браузера. Сайт актуален для всех стран и городов) и поставьте лайк. Мой ник: Marina23. Регистрация и плата за действие отсутствует. Весь процесс у вас займёт не более одной минуты. Большое спасибо! Я вас всех целую.
P.S. Во-первых, вы увидите меня голой и во-вторых, в качестве бонуса от меня видео звонок (зависит от вашего желания).
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️