Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3234
0

Арсенал-Київ - Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Безвиграшна серія полтавського клубу явно затягнулася

Арсенал-Київ - Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Арсенал-Київ
Ще зовсім недавно «Ворскла» вважалася однією з провідною команд української Прем'єр-Ліги і реальним претендентом боротьби за місце в Лізі Європи. Однак в останньому турі першого етапу нинішнього чемпіонату саме київський «Арсенал» відібрав два найважливіших очка у полтавчан, забивши гол на 90-й хвилині з пенальті, і позбавив їх можливості грати в турнірі за 1-6 місця.
 
Після цього у «Ворскли» продовжилися суцільні неприємності. Так, команду покинув, здавалося б, беззмінний тренер Василь Сачко, без якого уявити полтавський клуб поки складно. Далі вже при новому наставнику Віталії Косівському в першому турі другого етапу полтавські футболісти програли з розгромним рахунком 0:4 львівським «Карпатам». І, нарешті, минулої неділі «Ворскла» вибула з розіграшу Кубка України, зазнавши поразки 0:2 у чвертьфіналі від представника першої ліги СК «Дніпро-1».
 
Тепер, з урахуванням кубкової невдачі, безвиграшна серія поки ще чинного бронзового призера Прем'єр-Ліги становить шість матчів поспіль. А, якщо подивитися ще далі, то в останніх десяти матчах клуб з Полтави здобув лише одну перемогу - 8 грудня минулого року в Одесі над «Чорноморцем» 1:0. Так що пора вже «Ворсклі» виходити з тривалої кризи і порадувати своїх уболівальників довгоочікуваним успіхом.
 
Що стосується «Арсеналу», то тут, навпаки, ми спостерігаємо позитивні моменти. Перш за все, після зимової перерви команда стала виглядати явно сильніше і в п'яти останніх матчах набрала 7 очок (2 перемоги, 1 нічия і 2 поразки). Кияни вже не виглядають явним аутсайдером чемпіонату і цілком можуть уникнути прямого вильоту з елітного дивізіону. Вже у цьому турі при вдалому збігу обставин вони готові помінятися місцями з «Чорноморцем».
 
Цікаво, що в особистих зустрічах в нинішньому чемпіонаті перевага за «Арсеналом». Крім вищезгаданої нічиї, яка не дозволила полтавській команді залишитися в групі найсильніших, столичні футболісти виграли у «Ворскли» в гостях з рахунком 2:0. Але якщо тоді той результат багатьма сприймався як сенсаційний, то зараз, в разі перемоги, успіх киян вже не буде таким несподіваним. Більш того, деякі фахівці навіть вважають шанси канонірів вище, ніж їхніх опонентів. До речі, якщо брати загальну статистику протистояння суперників за всі роки чемпіонатів України, то і тут перевага буде на боці «Арсеналу» - з 26 матчів у нього 14 перемог, 5 нічиїх і лише 7 поразок.
 
І ще. Арбітром майбутнього матчу призначений Віктор Копієвський з Кропивницького. Саме він в першому колі судив ту зустріч в Полтаві 17 жовтня, в якій виграв «Арсенал». Також при його арбітражі в цьому сезоні кияни перемогли на виїзді львівські «Карпати» 2:1 і програли в гостях «Маріуполю» 0:1. А ось «Ворскла» з Копієвський перетиналася двічі і обидва рази невдало. Крім поразки від «Арсеналу» в пасиві полтавчан програш в Києві «Динамо» 0:1.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Орієнтовні склади:
 
«Арсенал-Київ»: Роман Підківка, Владислав Дубінчак, Сергій Вакуленко, Данило Сагуткін, Максим Жичиков, Андрій Домбровський, Михайло Мудрик, Павло Ореховський, В'ячеслав Танковскій, Артур Авагімян, Мезу Міссі
 
«Ворскла»: Богдан Шуст, Ігор Пердута, Олександр Чижов, Володимир Чеснаков, Ардін Даллку, В'ячеслав Шарпар, Сергій Скляр, Павло Ребенок, Олександр Кобахідзе, Кане, Карека
 

14 квітня, неділя

«Арсенал-Київ» — «Ворскла»
Київ. Стадіон «Динамо». 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол-1»
АРСЕНАЛ-КИЇВ – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
 
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 13
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.