Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2019, 17:28
30641
49

Динамо здобуло непросту перемогу у Мариуполі

Відчутні кадрові втрати не завадили киянам відсвяткувати успіх в матчі з непоступливим суперником

| Оновлено 13 квітня 2019, 17:28
30641
49
Динамо здобуло непросту перемогу у Мариуполі
ФК Динамо Київ
Перед цією грою у головного тренера киян Олександра Хацкевича виникли дуже серйозні проблеми зі складом. З різних причин в матчі не змогли взяти участь провідні футболісти «Динамо» нинішнього сезону Кендзьора, Кадар, Шапоренко, Буяльський, Гармаш. Якщо ж до них додати в офіційних поєдинках Бесєдіна, Дуелунда, Піваріча, і Фран Соля, які вже тривалий час не грають, то, можна зрозуміти, в якому складному становищі опинився тренерський штаб киян. Довелося виставляти на гру резервістів, а Денис Попов взагалі дебютував на позиції центрального захисника.
 
У господарів поля кадрових проблем майже не було, якщо не брати до уваги травмованого вже тривалий час Руслана Фоміна. Більш того, відновився після травми і повернувся в основний склад капітан команд Рустам Худжамов, який повинен був надати впевненості діям своїх захисників. І, забігаючи наперед, відзначу, що Худжамов кілька разів дійсно рятував свою команду.
 
Маріупольці почали активніше цю зустріч і в стартові хвилини двічі на хорошу позицію партнери по команді виводили Андрія Борячука. Спочатку на 4-й хвилині він увірвався до штрафного майданчика динамівців, але, обігравши Віталія Миколенко, форвард азовців зовсім трохи відпустив м'яч і цього вистачило Денису Бойко, щоб ліквідувати загрозу. Причому в даному епізоді голкіпер киян отримав пошкодження і, добре для «Динамо», що лікарі зуміли повернути його в гру, а так би могла вийти ще одна втрата.
 
А на 12-й хвилині Андрій Борячук, отримавши передачу з лівого флангу, бив з льоту з близької відстані, але тут його удар заблокував Артем Шабанов і м'яч рикошетом від Борячука вилетів на лінію воріт.
 
Підопічні Олександра Бабича ще кілька разів спробували провести швидкі атаки, які, втім, нічим небезпечним для гостей не завершилися, після чого динамівці поступово перехопили ініціативу і самі стали створювати моменти біля воріт «Маріуполя».
 
Почалося все з сильного і підступного удару Сідклея на 21-й хвилині приблизно з лінії штрафного майданчика - Рустам Худжамов в стрибку парирував м'яч з лівому від себе куту і перевів його на за лінію воріт. За шість хвилин воротар азовського клубу забрав м'яч у руки вже після небезпечного удару Беньяміна Вербича. А на 35-й хвилині Рустам Худжамов знову виручив свою команду, відбивши удар впритул Віталія Миколенка. У цій ситуації м'яч знову опинився у лівого захисника динамівців, проте з другої спроби він пробив вище воріт.
 
Був ще один момент в першому таймі, який заслуговував на увагу. На 30-й хвилині в штрафному майданчику «Маріуполя» в боротьбі із захисником впав Микита Бурда. Момент був спірний, але арбітр матчу львів'янин Юрій Можаровський порушення правил не побачив і продовжив гру.
 
Після перерви в складі киян вийшов ще один молодий гравець Георгій Цітаішвілі і він відразу ж активно увійшов у гру. А динамівці продовжили нагнітати ситуацію біля воріт господарів поля в тому ж ключі, що вони демонстрували в другій половині першого тайму. Так двічі на 48-й і 51-й хвилинах здалеку сильно пробивав Сергій Сидорчук, але обидва рази м'яч пролітав над поперечиною.
 
Потім протягом двох хвилин суперники обмінялися по-справжньому гольовими моментами. Спочатку гравець «Маріуполя» Олександр Зубков вивів на ударну позицію Андрія Борячука, однак той пробив поруч зі штангою. І буквально тут же Микита Бурда справа навісив м'яч на лінію воротарського майданчика, де вище за всіх вистрибнув Беньямін Вербич. Бив він головою зверху вниз, але Рустам Худжамов ногами зупинив м'яч, а потім забрав його в руки.
 
І ще раз голкіпер маріупольців заслужив оплески на 55-й хвилині, коли парирував небезпечний удар у виконанні Віктора Циганкова. За три хвилини міг відзначитися у складі господарів поля Владислав Вакула, що вийшов на заміну, проте з вигідного положення він направив м'яч над поперечиною.
 
На 67-й хвилині знову могла спрацювати зв'язка Зубков-Борячук. Перший вивів другого один на один з Денисом Бойко, але, як і на самому початку матчі цю міні-дуель виграв воротар.
 
І все-таки гол відбувся, причому в ворота «Маріуполя». На 73-й хвилині Віталій Миколенко з лівого флангу навісив м'яч на дальню штангу, де спритнішим за всіх виявився Віктор Циганков. Бив він впритул і тут вже Рустам Худжамов був не в змозі врятувати свої ворота.
 
До кінця матчу запам'ятався ще один небезпечний удар у виконанні Віктора Циганкова на 79-й хвилині (тут знову відмінно зіграв Рустам Худжамов) і удар головою після штрафного Сергія Яворського на 83-й хвилині (м'яч пролетів трохи вище воріт). Ще двічі рятував маріупольців від другого пропущеного м'яча їхній воротар в наприкінці матчу, коли на ударну позицію виходив Віктор Циганков.
 
І вже в компенсований час, виник ще один спірний момент, як і у першому таймі, але біля воріт «Динамо». І в цьому епізоді Юрій Можаровський порушення правил на побачив.
 
На тому і розійшлися. «Динамо» у важкій для себе ситуації виграло 1:0 і продовжує погоню за «Шахтарем».
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Украинська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Маріуполь» – «Динамо» – 0:1


 Віктор Циганков (73)

 Даниило Ігнатенко (16), Бесір Демірі (26) – Олександр Андриєвський (45+1), Володимир Шепелєв (71), Микита Бурда (86), Денис Попов (86)

«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Павло Полегенько, Сергій Горбунов (Владислав Вакула, 58), Сергій Чоботенко, Сергій Яворський, Бесір Демірі, Данило Ігнатенко, Дмитро Мишньов, Олександр Пихальонок (Валерій Федорчук, 64), Олександр Зубков, Андрей Борячук (Данило Сикан, 79)

«Динамо»: Денис Бойко, Виталій Миколенко, Микита Бурда, Артем Шабанов, Денис Попов, Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук (Євгени Ісаєнко, 70), Сідклей (Георгій Цітаішвілі, 46), Олександр Андриевський, Віктор Циганков, Беньямін Вербич

Арбітр: Юрий Можаровський (Львів)

Стадіон имени В.Бойко (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ДИНАМО КИЇВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 20
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cityzen83
Тяжелый матч! Но это было и понятно с таким составом. Спасибо за 3 очка. Попов очень понравился. Кадара на банку в любом случае надо с такой игрой, которую он показывает.
Crassus1
Мариуполь - это как бы выглядел Шахтер без денег Ахметова
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Коробко
Ребята Молодцы!!! Характер я вижу есть!!! Не отпускайте Шахтер!!! Я В ВАС ВЕРЮ!!! Моя Любимая Команда!!!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
весело наблюдать как краснеют "минусами" адекватные комменты...сайт протух окончательно...
Ossa8860
Худжамов чуть не отобрал очки.
Vipfishman2
Порванными задницами кротопомоечных подстилок удовлетворён ... ))) Динамовская молодежь - молодцы ... !!!
bassofon
На 73-й минуте Виталий Миколенко с левого фланга навесил мяч на дальнюю штангу, где расторопнее всех оказался Виталий Цыганков.
Robert Monroe
Попова, Исаенко, Цитаишвили надо чаще выпускать. Тот же Булеца очень талантлив
Robert Monroe
ШапОренко? МикУленко? Серьезно?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
Ощутимая кадровая потеря это как минимум отсутствие Реброва, как максимум Лобановского?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Слава Чебан
забей марик свои выходы 1 на 1 и похоронили бы все надежды
Ukraine
ДК отскочило....
Как всегда...
Сложно быть серебром и показывать убедительную игру.
Очень низко
serge_kr
Марик должен был дожимать эту никакущую метвую команду, играли намного интересней и зрелещней!