Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 квітня 2019, 09:02
11661
21

Маріуполь – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Очки та кадри по весні рахують

| Оновлено 13 квітня 2019, 09:02
11661
21
Маріуполь – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

Напередодні виїзду до Маріуполя «біло-синіх» буквально оточила пелена кадрових новин. Не завжди приємних, адже на чотири матчі команда залишилася без Дениса Гармаша, котрий дістав серйозне покарання від КДК. І більш позитивних (щоправда, це покаже тільки час) у вигляді трансферу уругвайця Карлоса Де Пени.

Крім Гармаша, проти маріупольців через ту ж причину дискваліфікації не зможуть зіграти вилучений в поєдинку з «Зорею» Тамаш Кадар, а також Томаш Кендзьора, Віталій Буяльський та Микола Шапаренко, які перевищили допустимий ліміт жовтих карток. Як видно, дефіцит кадрів на лице, і вже зараз можна спрогнозувати помітні перестановки в стартовому складі, який позбувся своєї половини!

У ФК «Маріуполь» в цьому плані, навпаки, тільки поліпшення. Після дискваліфікації повертаються в стрій Бесір Демірі та Дмитро Мишньов, повернувся після травми Рустам Худжамов, є надія на появу Олександра Піхальонка, все інтенсивніше тренується Руслан Фомін. Є і приємні навколофутбольні новини. «Цей тиждень вийшов дуже позитивним для нас - день народження у Дави, одружився Паша Полегенько - у нас у всіх позитивні емоції», - розповів перед грою наставник маріупольців.

У спортивному ракурсі приазовці почали фінальну частину чемпіонату також з двох приємних подій. Перша - це виїзна перемога над ФК «Львів», за якою тут же відбулася друга - у вигляді четвертого місця турнірної таблиці. Зараз підопічні Олександра Бабича випереджають на один бал «Зорю», яка також в суботу зустрінеться з «Шахтарем». Можливо, поєдинок з «Динамо» - не самий гарантований шанс набрати повноцінні три очки, але чому б не спробувати збільшити набраний гандикап, тим більше у луганчан суперник точно не простіше.

Ну і, звичайно, тільки ледачий (або незлопам'ятний) не пригадав епопею минулого сезону навколо виїзду динамівців до Маріуполя. І хоча після нього вже відбулися два виїзди - історія поки що залишається незабутою. Втім, одночасно вона вже і втратила свою актуальність. Куди цікавіше буде спостерігати, наскільки відчутно чисто в психологічному аспекті вплинула на киян недавня поразка від «Шахтаря» і виліт з Кубку України.

У матчах з маріупольцями в останній час особливих проблем в «Динамо» не виникало. Так, рік тому була нічия в столиці, ну і минулої осені - та сама технічна поразка. В іншому, величезна перевага киян - 37 перемог в 43 матчах!

І про арбітраж. Юрій Можаровський, який призначений головним рефері, в цьому сезоні працював на поєдинках «Динамо» - «Шахтар» (1:0) та двох зустрічах за участю «Маріуполя»: проти «Олімпіка» (3:1) та «Чорноморця» (0:0). Цікаво, що в минулому чемпіонаті саме львів'янин отримав призначення на матч в Маріуполі, що так і не відбувся, і він же був рефері зустрічі команд вже в турнірі за 1-6 місця.

Зрозуміло, що важливість перемоги беззаперечна для обох опонентів, але якщо в разі «Маріуполя» недобір очок не внесе особливих коректив в подальшу боротьбу, то команда Олександра Хацкевича в разі невдачі ризикує втратити навіть мінімальні шанси наздогнати «Шахтар».

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

ФК «Маріуполь»: Гальчук, Полегенько, Чоботенко, Яворський, Демірі, Ігнатенко, Федорчук, Зубков, Мишньов, Горбунов, Борячук.

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Бурда, Шабанов, Сидорчук, Андрієвський, Шепелєв, Вербич, Сідклей, Циганков, Русин.

13 квітня, субота
 
«Маріуполь» «Динамо»
Маріуполь. Стадіон імені В.Бойка. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАРИУПІЛЬ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Четверта перемога з тим самим рахунком. Оболонь здолала ЛНЗ
Футбол | 04 травня 2024, 17:41 7
Четверта перемога з тим самим рахунком. Оболонь здолала ЛНЗ

Київська команда покращила свої шанси на збереження місця в УПЛ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Кстати про услужливого Леоненко
Как не странно в последней передачке денисова - он прямо сказал что в ворота Олександрии поставили левый пенальти, а в ворота ШД не дали 100% пенальти за удар локтем Исмаили в штрафной.
Правда про фол на Русине в игре с Зорей он ничего не сказал, так как тот момент просто самым наглым образом вообще не показали, там Вацко не вытерпел и крикнул что были 11 метров на Русине 300%...
Так что Леоненко - это точно не метервели)))
sahka1981
Frankov, 12.04.2019 15:3
вам лечится нужно, желательно электричеством)))
sahka1981
А класно ДК "договорняки" катает с Зарей - сразу 4 игрока основы выпало на принципиальный матч на выезде)))
Гармаш уже в кубке - пятый.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
миша врубель
и это будит лравильно
миша врубель
я думаю динамо сделаетставку на второй тайм
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sahka1981
serge_kr, 12.04.2019 14:38
Ну конечно, кто-бы сомневался)))
sahka1981
Laeda, 12.04.2019 15:5
А куда пропал, чел который под многими никами от шд работал? Забыл его ник...банили его его часто, висел на всех ветках про ДК.
sahka1981
«ФФУ – М а ф і я!»
это даже коты услужливого Леоненко знают)))
Зачем так далеко ходить?
Достаточно вспомнить прошлый тур - в игре Зоря - Ворскла для ДК не даю 100% 11 метров, в игре Олександрия - ШД - для ШД дают левый 11 меровый + потом за удар локтем от Исмаили не дают 11 метров в пользу Олександрии, вот и весь рыжий сказ)
Ukraine
Тільки Маріуполь! Тільки Перемога!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил