Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 07 квітня 2019, 09:03
11588
5

Барселона в більшості вирвала перемогу у Атлетіко

Боротьба за чемпіонство в Іспанії тепер практично позбавлена будь-якої інтриги

| Оновлено 07 квітня 2019, 09:03
11588
5
Барселона в більшості вирвала перемогу у Атлетіко
twitter.com/fcbarcelona

Тільки перемога мадридського клубу на «Камп Ноу» могла відродити інтригу в боротьбі за титул чемпіона Іспанії. Навіть нічийний результат, по суті, не залишав конкурентам «Барселони» шансів наздогнати в турнірній таблиці каталонський клуб. Але ось тільки останній раз «Атлетіко» обігрував «блаугранас» в їх лігві ще в 2006-му році. Не зуміли перервати цю серію «матрацники» і в цей раз, але про все по порядку.

Перша двадцятихвилинка пройшла в рівній боротьбі, а гості навіть більше каталонців володіли м'ячем. Щоправда, небезпечних ситуацій біля воріт «Барселони» не виникало: періодичні навіси, які були спрямовані в пошуках голови Дієго Кости, не доставили проблем захисникам «блаугранас». А ось каталонці мали відкривати рахунок, але після ювелірної передачі у виконанні Мессі Альба потрапив у стійку.

Багато в чому ключовий момент зустрічі відбувся на 29-й хвилині. Коста порушив правила в центрі поля і цілком міг отримати максимум попередження. Але після агресивної реакції форварда на свисток (Коста явно сказав щось неприємне на адресу арбітра) Хесус Хіль Мансано рішуче дістав з кишені червону картку. Так в середині першого тайму підопічні Дієго Сімеоне залишилися в меншості: катастрофічний сценарій для будь-якого суперника «Барселони».

Отримавши таку несподівану перевагу, каталонці не стали відразу великими силами йти в наступ. Вони володіли територіальною перевагою, намагаючись взяти своє не вмикаючи високі швидкості. Гострота біля воріт «Атлетіко» виникла лише перед перервою, коли Мессі з меж штрафного пробив у руки Облака.

Не стали форсувати події каталонці і в другому таймі. Нічийний рахунок, по суті, цілком влаштовував лідера чемпіонату, який явно економив сили перед куди більш важливим протистоянням в чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Неспішні розіграші м'яча у виконанні «блаугранас» оживали ефектними спробами Мессі зробити слалом до штрафної опонентів. Один з таких проходів ледь не приніс успіх господарям поля, але свою команду виручив Облак. Спочатку голкіпер відбив м'яч після удару аргентинця, а потім зреагував на добивання від Малкома.

Не збиралися відсиджуватися в обороні і «матрацники». Своє бажання вперше здобути перемогу на «Камп Ноу» продемонстрував Дієго Сімеоне, коли на поле замість захисника Луїса вийшов форвард Мората. Гарну можливість відправити м'яч у ворота тер Штегена упустив Родріго, який після навісу зі штрафного з хорошої позиції не потрапив у ціль.

Розв'язка наступила на останніх хвилинах завдяки індивідуальній майстерності футболістів «Барселони». Спочатку Суарес, який прийняв м'яч перед штрафним, другим дотиком пробив точно під праву від себе стійку. А через кілька миттєвостей у Мессі вийшло те, що він намагався зробити протягом усього матчу. Аргентинець увірвався в штрафну «Атлетіко», розібрався з двома опонентами і низом відправив м'яч у ворота.

Що ж, доля чемпіонства тепер практично вирішена. А «матрацникам» залишається сконцентруватися на боротьбі з «Реалом» за «срібні» медалі.

Чемпіонат Іспанії. 31-й тур.

«Барселона» – «Атлетіко» - 2:0


Луїс Суарес (85), Ліонель Мессі (86)

  Жерар Піке (74), Клеман Лангле (78), Луїс Суарес (86) – Томас Парті (27), Хосе Марія Хіменес (29), Дієго Годін (30), Сауль (71)

Дієго Коста (29, неспортивна поведінка)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген, Клеман Лангле, Жерар Піке, Жорді Альба, Серхіо Роберто (Нелсон Семеду, 85), Серхіо Бускетс, Артур Рамос, Іван Ракітіч, ​​Філіпе Коутіньйо (Карлос Аленья, 80), Луїс Суарес, Ліонель Мессі.

«Атлетіко»: Ян Облак, Філіпе Луїс (Альваро Мората, 58), Дієго Годін, Хосе Марія Хіменес, Сантьяго Арьяс (Анхель Корреа, 35), Коке, Сауль, Томас Парті, Родріго Ернандес (Хуанфран, 89), Антуан Грізманн, Дієго Коста.

Стадіон: Камп Ноу (Барселона, Іспанія).

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Дон-Беніто, Іспанія).

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
Автор статьи, почему то не написал о втором сто процентном моменте, когда Коутиньо росстреливал вратаря и лишь везение и реакция Облака спасли Атлетико от уже второго потенциального гола, первый момент, это когда Альба после передачи Месси, попал в штангу. Все это время команды играли в равных составах. После удаления голы рано или поздно должны были быть, здесь Барселона должна была забивать раньше, но везение Атлетико и реакция Облака до поры до времени спасала. Поздравляю Барселону с победой! Месси поздравляю с очередным рекордом в чемпионате Испании за всю историю 335 побед в составе Барселоны.
Сергей Долина
Интересно, тот кто написал это заглавие , матч не смотрел. Что значит вырвали победу, если вся игра практически была в одни ворота, да было удаление, но пол часа играли в равных составах , Барселона создала за эти пол часа 2 сто процентных момента, Атлетико ничего. А после удаления понятно, что просто Атлетико пусть благодарит Облака , что не проиграли крупно, теперь Атлетико будет бороться с Реалом за второе место.
UKRAINE FAN
Коста раз за разом доказывает что его возвращение было огромной ошибкой Атлетико! Вовремя в челси от него избавились!