МОСКВІН: «Вірю лише в Бога і самого себе»

Гравець львівського «Тайму» Євген МОСКВІН відверто не про спорт

Футзальний сезон вийшов на фінішну пряму. Не так багато час залишилося до того моменту, коли інтрига щезне. Про заключні матчі чемпіонату «таймівці» розповідають часто, а тому щось нове почути важко. Сьогодні ми вирішили відволіктися від футзальних справ. Отож, Євген Москвін відверто не про спорт.

- Якби ви не стали футзалістом, чим би займалися?
- Я закінчив політехнічний інститут. В мене є диплом інженера по холодильним устаткуванням. Мабуть, працюючи по фаху, міг би заробляти собі на прожиття.

- Цікавий фах обрали, чому вирішили стати інженером?
- В інститут я поступав на інший факультет. Подав документи на спеціальність будівництво мостів, але мені не вистачило балів, тому перевівся на холодильні устаткування. З мостами мав справу усе життя мій батько, він хотів аби син продовжив цю справу. Спершу він був розчарований тим, що я не реалізував його план, але тепер, я знаю достеменно, він не шкодує про це.

- В школі ви добре вчилися?
- Так, школу я закінчив без трійок. В моєму атестаті було лише п'ять «4», інші оцінки були найвищими.

- Які предмети були улюбленими?
- Дуже подобалася історія, зарубіжна література та географія. Про фізкультуру навіть не згадую, вона мені теж дуже подобалася (Сміється).

- Деякий час ви жили в Казахстані. Що подобалося в цій країні, а що ні?
- Я в Казахстані провів шкільні роки. Тоді мені в цій республіці усе подобалося. Усі жили дружно і весело. Поділу на національності не було. В моєму класі навчалися казахи, німці, білоруси й, навіть, корейці. Усі товаришували. Але після розпаду СРСР усе змінилося, дружба кудись зникла, почався поділ на національності. Тому в Казахстані стало не комфортно.

- Чим менталітет казахів відрізняється від українського?
- Казахи дуже товариська нація, свята відзначають в широкому колі, родинна в них, як одне ціле. В нас трохи інакше, люди живуть за принципом: «моя хата скраю, а що буде далі, побачимо». Але рівень життя в Україні значно вищий, аніж в Казахстані. В нас створено кращі умови для розвитку особистості. Після переїзду на батьківщину, склалося враження, що потрапив в по-справжньому цивілізовану країну. Гостював в Німеччині, так мені здається, що ми за рівнем розвитку цивілізації, десь на половину досягли рівня німців.

- Ви мешкаєте в Стрию, а працюєте у Львові. Тому багато часу змушенні проводити в автомобілі. Подобається їздити автівкою?
- Якщо потрібно подолати незначну відстань, то так. А далекі подорожі в автомобілі особливої радості не приносять. Справді, кожного дня автомобілем зі Стрия добираюся до Львова на тренування. Оскільки цього вимагає моя робота, навіть не помічаю часу проведеного в дорозі. Хоча, звісно, було б краще перед тренуванням і після нього більше відпочивати. Як не як, керування автомобілем - це навантаження. В нас водіїв багато недосвідчених і нахабних, як кажуть: «права купив, а їздити не купив».

- Свій перший автомобіль пам'ятаєте?
- Так, це була «Мазда 323», напівспортивний автомобіль. Автомобіль, як перше кохання - про нього пам'ятаєш усе життя. Моя «Мазда» була двох-дверною, із невеликим салоном. А моя сім'я не маленька, нас четверо, потрібно було більший автомобіль.

- В якій країні хотіли б побувати?
- Хочу відвідати острів Балі, що в Індонезії. Мої друзі показували фотографії, відео зняте на цьому острові. Дуже сподобалося. Поїздка на Балі не лише моя маленька мрія, а й усієї моєї сім'ї. Думаю, ми її обов'язково реалізуємо.

- Коли випадає вільна хвилина, чим займаєтеся?
- Відпочиваю разом із сім'єю. Не часто вдається провести час із рідними, а якщо є така можливість, то часто вибираємося на природу. Також полюбляє рибалку.

- Яку найбільшу рибу впіймали?
- В неділю, коли нам дали вихідний, спіймав коропа. Удома дружина його зважили - 4,5 кілограм. Були кілька по 2 кг. Як для аматора, яким себе вважаю, не поганий трофей.

- Ви забобонна людина?
- Колись вірив в забобони, не хочу казати в які саме. А зараз вірю лише в Бога і самого себе.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 00:05 16

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»