Фінансова проблема алчевців

Огляд матчів 10-го туру першої ліги

ДНІСТЕР - СТАЛЬ - 2:0 (0:0).
11 вересня. 15.00. Овідіополь. Стадіон «Дністер» імені Віктора Дукова. 400 глядачів.
Судді: А.Грисьо, Ю.Карпяк (обидва - Львів), І.Сидорук (Конотоп).
Делегат ФФУ: В. Науменко (Миколаїв).
Овідіополь: А.Паламарчук, Вишталкж, Білозор (Нємчанинов, 46), Хромих (В.Гаврилюк, 90), Лещук, С.Галюза, Опря, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (Продан, 87), Лобан (Кошка, 68), Булганін (Степанишин, 46). Запасний: Афанасьєв.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Алчевськ: Ситало, Білий, Налигач, Кондратюк. С.Колесниченко (Одинцов, 78), Гордя (Палагнюк, 84), Гавриш, Мироненко (Сікорський, 73), Окана Стазі, Нгаха Пунгу, В.Шевченко (Локтіонов, 75). Запасні: Тельнов, Д.Назаренко, Янченко.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Хромих (65, 88).
Попередження: Лещук (80) - Нгаха Пунгу (19), Окана Стазі (59).
На 85-й хвилині К.Пархоменко не реалізував пенальті (воротар).

Без кількох лідерів команди, без яких «Дністер», здавалося, не зможе протидіяти «Сталі», господарі здивували всіх, обігравши лідера чемпіонату.

У першому таймі на полі точилася позиційна та жорстка гра. Моментів практично не було в обох команд. Тож уся боротьба зосередилася в центрі поля, де на місці Полтавця діяв Костянтин Пархоменко.

Наприкінці першого тайму кілька небезпечних випадів овідіопольці все ж створили, але створити - замало, потрібно ще й забивати.

Тренерський штаб «Дністра» у перерві зробив дві заміни, що суттєво вплинули на підсумковий результат гри та загальний її малюнок: Нємчанинов та Степанишин блискуче вписалися в гру команди, яка, як і в першому таймі, продовжувала атакувати.

Після першого пропущеного м'яча у виконанні Хромих усередині першого тайму «Сталь» одразу кинулася відігруватися. Підопічні Волобуєва атакували ворота «Дністра», а колектив Андрія Пархоменка грав на контратаках. І другим це принесло успіх. Спочатку господарі не реалізували пенальті, а на 88-й хвилині Антон Хромих майстерним ударом перекинув м'яч через голкіпера - 2:0.

Моменти ж «Сталі», за великим рахунком, обмежилися сильним ударом зі штрафного у виконанні Окана Стазі, але під поперечиною м'яч у чудовому кидку парирував Паламарчук, вибивши того на кутовий.

ГЕЛІОС- ЛЬВІВ - 1:3 (0:0).
11 вересня. 16.30. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 200 глядачів.
Судді: А.Лісаковський, В.Лазєєв, Е.Курцеба (усі - Одеса).
Делегат ФФУ: М.Тихонов (Донецьк).
Харків: Качоренко, Лобойко, Даудов, Тарасенко, Буличов (Фоменко, 79), Платонов, Назарук, Борзенко, Соломаха, Акименко (Демченко, 79), Гаді (Радіонов, 82). Запасні: Сорочинський, Сумцов, Шегда, Бєлов.
Тренер: Сергій Кандауров.
Львів: Мусієнко, Ковальчук, Гальчук, Сангаре, Романюк, Кандауров (Крамар, 46), Шептицький (Мостовий, 83), Старенький (Танчик, 90+1), Кондратюк (Кобець, 77), Ільків (Леонідов, 75), Кикоть. Запасні: Ситников, Чепурненко.
Тренер: Олександр Рябоконь.
Голи: Даудов (67).- Старенький (48, 81), Кикоть, (69).
Попередження: Соломаха (43), Лобойко (71) - Шептицький (19), Романюк (55).

Свій переможний настрій «червоно-чорні» взялися показувати з перших хвилин. Господарі не погоджувалися з вигідним для львів'ян сценарієм. Тому на полі одразу ж зав'язалася жорстка боротьба на кожному клаптику поля. «Львів», до речі, попри згаданий вище переможний настрій, почав зустріч, діючи другим номером. Граючи з п'ятьма захисниками в складі, гості зробили ставку на контратаки. Результат гри виправдав усі їхні сподівання...

Але могло все закінчитися для гостей не так приємно, якби з безлічі своїх моментів бодай хтось із господарів здогадався увігнати таки м'яч до сітки воріт супротивника. Не змогли...

Ну а на третій хвилині другого тайму все в грі перевернулося з ніг на голову. Старенький з чотирнадцяти метрів пробив точно в кут воріт Качоренка.

Після пропущеного м'яча «сонячні» доклали усіх зусиль, аби відігратися, і ще активніше, ніж у першому таймі, заволоділи ініціативою. І в середині другого тайму господарі зрівняли рахунок. Здавалося, усе потрібно починати з нуля. Але вже за дві хвилини гості забили вдруге: через помилку Гаді, який залишився за офсайдною лінією своєї команди, Кикоть вийшов на побачення з голкіпером і не підвів партнерів.

Надалі гості ще більше зміцнили свій захист новими гравцями, тому дещо дивно було бачити відкритий футбол у кінці зустрічі. Втім, Фортуна все ж усміхнулася гостям, які відповіли «Геліосу» на пропозицію зіграти відкрито. Старенькому вдалося оформити дубль, зафіксувати остаточний у матчі результат і відправити тренера «сонячних» Кандаурова у відставку.

КРИМТЕПЛИЦЯ - ЗАКАРПАТТЯ - 0:0 (0:0).
11 вересня. 18.00. Молодіжне. «КТ Спорт-Арена». 600 глядачів.
Судді: А.Іванов (Макіївка), В.Александренко (Вінниця), А.Шамека (Маріуполь).
Делегат ФФУ: М.Прозоровський (Вінниця).
Молодіжне: Бандура, Антонюк (Малюк, 76), С.Бойко, Щедраков, Романенко, Трухін, Симончук, Абляметов (Бідний, 90+1), Печонкін (Саранчуков, 81), Діабі (Голоперов, 71), Зубко (Єрмак, 66). Запасні: Вокальчук, Антонюк.
Тренер: Олександр Севидов.
Ужгород: Надь, Малигін, Райчевич, Шендрик, Невуче (Малиш, 90+3), А.Бойко (Свиридов, 61), Бобаль (Микуляк, 46), Штурко (Целих, 87), Артюх, Гибалюк, Комарницький. Запасні: Бабенко, Лисицин, Хауші.
Тренер: Ігор Гамула.
Попредження: Абляметов (24), Малюк (87) - Шендрик (9), А.Бойко (23), Райчевич (39), Гибалюк (79).

Уже з початку зустрічі стало помітно, що суперники бояться припуститися помилки - для команд із високими завданнями кожне очко надважливе. М'яч у першому таймі переважно перебував між штрафними майданчиками суперників. Тому гострих моментів було обмаль. «Тепличники», як завжди, активно грали на флангах. Звідти м'яч постійно адресувався парі нападників Зубко - Діабі. Але в останній момент захисники підчищали огріхи партнерів. До слова, кримчани теж вдало діяли в захисті. Вільних зон для найкваліфікованішої пари нападників першої ліги Невуче - Бобаль захисники кримчан не залишали. Під кінець першого тайму гра заспокоїлася ще більше. Хоч напруга на полі й зростала, та подивитися можна було хіба що на постійну боротьбу, аж ніяк не на витончені комбінації та голеві моменти - лише кілька напівмоментів сталося у першому таймі. Другий тайм не подарував прихильникам футболу нічого нового. Втім, моментів, аби відзначитися, у кримчан вистачало і за такої гри. Найнебезпечніший із них стався на 80-й хвилині, коли лише поперечина врятувала гостей, і на 89-ій - тоді шкіряний знову облизав таку рідну для Надя перекладину після удару Симончука.

Ігор Гамула: Радісно бачити все, що створено тут, у Молодіжному. Стадіон цей прекрасний, відмінне поле, тренувальне поле, готель для футболістів. Радує, що є такі люди, які роблять для футболу багато.

-В Ужгороді такої бази немає?
-Ні. Чого нема, того нема.

-Але при цьому завдання перед командою ставлять найвищі?
-Так! Будемо їх виконувати. Нам ставлять, ми - виконуємо...

БУКОВИНА - ПРИКАРПАТТЯ - 2:1 (1:0).
11 вересня. Чернівці. 17.00. Стадіон «Буковина». 6500 глядачів.
Судді: А.Ноздрачов (Харків), О.Мартищенко (Ірпінь), А.Литвин (Київ).
Делегат ФФУ: В. Федоренко (Хмельницький).
Чернівці: Преснаков, Басов, Оліфер, Іванов (Климус, 82), Циколія, Гунчак, Рудченко, Донець (Керчу, 53), Сантрапинських, Маковійчук (Пислар, 86), Коробкін (Степанков, 59). Запасні: Орловський, Блажко.
Тренер: Вадим Заяць.
Івано-Франківськ: Новак, Плехтяк, Шкред, Боровков, Мельничук (Барчук, 46), Бровченко, Деркач, Ревуцький, Іванишин, Герасименко, Микуляк (Згура, 46). Запасні: Локатир, Бут, Логінов, Стоцький, Червінський.
Тренер: Сергій Пташник.
Голи: Маковійчук (32), Гунчак (65) - Згура (64).
Попередження: Маковійчук (32), Басов (44), Донець (49), Гунчак (75), Пислар (90+1) - Іванишин (39), Плехтяк (52), Деркач (90+2).

Матч, як і очікувалось, активніше розпочали господарі поля, які прагнули реабілітуватися перед рідними вболівальниками після не зовсім заслуженої виїзної поразки з великим рахунком від «Чорноморця». Особливо піднесено грав відсутній в Одесі Степан Маковійчук, який дуже хотів переможного подарунку до дня народження. І вже на 5-ій хвилині Степан метрів з 18 ледь не поцілив у нижній лівий кут - м'яч пролетів у сантиметрах від стійки. Та вже на 32-й хвилині Маковійчук технічно головою підрізав м'яч у дальню «де

Підопічні Вадима Зайця могли збільшити перевагу вже на першій хвилині другого тайму, коли після подачі того ж Маковійчука від кутового прапорця до м'яча не дотягнулися одразу троє гравців «Буковини». Після перерви гості, до слова, вирівняли гру і навіть перехопили ініціативу, що й матеріалізувалося в забитий гол - Згура вийшов на «побачення» з Преснаковим і з 14 метрів поцілив у лівий нижній кут воріт. Для буковинців це стало немов холодним душем, який змусив «прокинутися» і знову взяти нитки гри до своїх рук. Цей миттєвий «вибух» активності дозволив швидко відновити статус-кво. Втім, уже за хвилину Сантрапинських подав кутовий, і м'яч після кількох рикошетів знайшов Гунчака, який з кількох метрів переправив його у сітку.

ДИНАМО-2 - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - 1:1 (1:0).
11 вересня. 15.00. Чапаївка. НТБ «Динамо». 150 глядачів.
Судді: С.Скирда, О.Луценко (обидва - Харків), Д.Шаличев (Суми).
Делегат ФФУ: В.Наритник (Кременчук).
Київ: Загладько, Кушніров, Допілка, Новак, Оберемко, Боришкевич (Рижук, 76), Сухоцький (Люлька, 86), Щедрий, Рибалка (Морозенко, 59), Суарес, С.Шевчук (Сокол, 74). Тренер: Геннадій Литовченко.
Калініно: Тукач, Артеменко, Луценко, Бриль, Каваців, Гай, Шибко (Павелько, 46), Морозов (Д.Шевчук, 46), Дудник, Леонов (Попов, 88), Івашко (Погорельцев, 90+1).
Тренер: Анатолій Беляй.
Голи: Суарес (15) - Д.Шевчук (58).
Попередження: Сухоцький (18) - Гай (11).

Тренерський штаб «Динамо-2» зіграв за традиційною схемою в одного форварда. Сьогодні цим єдиним нападником став Сергій Шевчук, який так і не пішов в оренду до «Оболоні». Проте основного форварда команди Володимира Коваля не було навіть у заявці. Геннадій Литовченко дав відпочити й основному захиснику команди - Темуру Парцванії, який перебував у таборі молодіжної збірної. І хоча ні проти французів, ні проти словенців Парцванія так і не вийшов, він залишився в резерві на гру з «Феніксом-Іллічівцем». Також відзначаємо появу на фланзі захисту Андрія Оберемка, який свій перший матч за «Динамо-2» зіграв ще... 2001 року.

Гості розпочали поєдинок на своїй половині поля. Якось одразу стало зрозуміло, що нічия у цьому матчі повністю влаштує футболістів із Калініного. Але такий результат навряд чи був до душі динамівцям, все-таки «Фенікс-Іллічівець» - команда з другої половини турнірної таблиці. Активність «Динамо-2» в атаці доволі швидко відбилася на табло. Після подачі Рибалки і метушні біля воріт гостей м'яч перетнув лінію воріт. Важко сказати, хто саме заштовхнув круглого у сітку, але взяття воріт було записане на болівійця Дієго Суареса.

Господарі продовжували контролювати хід гри. Особливо виокремлювався лідер команди Сергій Рибалка, який традиційно був одним із найактивніших. Але в цілому непоганий матч для «Динамо-2» звів нанівець один епізод. Денис Шевчук із «Фенікса-Іллічівця» вдало зіграв на добиванні і змусив Загладька капітулювати.

Залишалося ще півгодини, але за цей досить суттєвий період часу гравці у біло-синій формі нічого особливого створити не змогли. І без того невисокий темп гри збивався ще й численними замінами в обох командах. «Динамо-2» відзначилося лише кількома неточними ударами з-за меж штрафного майданчика.

ТИТАН - НАФТОВИК-УКРНАФТА - 0:1 (0:1).
11 вересня. 17.00. Армянськ. Стадіон «Хімік» 1400 глядачів.
Судді: С.Скрипак (Харків), В.Заровецький, В.Луцький (обидва - Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: В.Борзило (Харків).
Армянськ: Кошелєв, Світличний, Ішмаков (Маслов, 74), Момотенко, Столярчук (Кліментовський 84), Субочев, Мацак (Крюков, 46), Камерцель, Довжик, Яровенко (Радіонов, 65), Візьонок (Шарко, 74). Запасні: Старущенко, Плахін.
Тренер: Микола Федоренко.
Охтирка: Дейнеко, Зайчук, Карпенко, Котелюх, Тарасенко, Юрченко (Покосенко, 90), Бояринцев, Деревльов (Ліщук, 90+3), Саванчук, Вітер (Прокурор, 81), Єсип (Євсеєв, 90+4). Запасні: Втюрін, Семенина, Карлов.
Тренер: Сергій Мизін.
Гол: Саванчук (38).
Попередження: Радіонов (87) - Бояринцев (23), Вітер (28), Дейнеко (49).

Цей матч, згідно з календарем ПФЛ, мав відбутися в Охтирці. Але в зв'язку зі святкуванням Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості на стадіоні «Нафтовик» матч було перенесено до Армянська.

У першому таймі колектив Сергія Мізіна нав'язав суперникам свою гру і перед перервою йому вдалося втілити це в результат. Карпенко зі своєї половини поля довгою передачею знайшов Єсипа, який швидко переадресував м'яч у карний майданчик на Деревльова, та його удар, десь з 11-метрової позначки, голкіпер «Титану» відбив. «Шкіряний» потрапив до Юрченка, він одразу ж зробив передачу Саванчуку, і Олександр з-за меж карного майданчика пробив по воротах. Голкіпер армянської команди своєчасно зреагував на цей удар, та м'яч, відскочивши від нерівностей газону, вкотився у ворота.

У другому таймі охтирські футболісти, ведучи в рахунку, грали від оборони і втримали рахунок, - повідомляє прес-служба охтирців.

Ну, що ж, гості нарешті здобули у цій першості першу перемогу на виїзді і це вселяє оптимізм як у гравців, так і в уболівальникам команди.

ЕНЕРГЕТИК - ЗІРКА - 2:0 (1:0).
10 вересня. 17.00. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 2100 глядачів.
Судді: А.Кутаков (Київська область), Б.Бучинський (Тернопіль), О.Дробітько (Полтава).
Делегат ФФУ: Р.Гамаль (Чернівці).
Бурштин: Бандрівський, Мельник, Срібний, Лазорик, Слука, Януш (Деренюк, 89), Долотко (Міліщук, 90+2), Чернов (Мостовий, 80), Гребинський, Бочкур (Микуш, 74) Семенюк (Прокопович, 86).
Тренер: Роман Покора.
Кіровоград: Коледа, Шматоваленко, Пінчук, Стоян, Атаєв (Демиденко, 46), Городов (Костюченко, 72), Остроушко, Ситник (Самойленко, 85), Погребняк, Давидов (Галенко, 61), Кочура. Тренер: Олександр Дериберин.
Голи: Долотко (З0), Януш (69).
Попередження: Семенюк (41), Мельник (75) - Остроушко (61), Шматоваленко (70), Галенко (73).

Новий тренер «Енергетика» так серйозно налаштував своїх підопічних на гру проти «Зірки», що кіровоградці не змогли створити біля воріт господарів жодного небезпечного моменту. З самого початку матчу атакувальна ланка «енергетиків» почала активно діяти. Особливо виділялися Януш, Семенюк та Чернов. На 20:й хвилині Ігор Долотко подав штрафний, Срібний головою спрямовував м'яч у кут воріт, але воротар перевів удар на кутовий. За кілька хвилин Чернова виводили сам на сам з воротарем, Артем Коледа вийшов зі свого штрафного і приблизно на лінії вибив м'яч руками. Момент був досить спірний, але покарати воротаря «Зірки» суддя не наважився.

На 30-й хвилині після штрафного у виконанні Мельника невдало зіграли захисники, й Ігор Долотко, з розвороту розстрілявши ворота, вивів свою команду наперед. За дві хвилини Ігор міг зробити дубль, але його гарматний удар воротар спочатку відбив перед собою, а потім на кутовий. У другому таймі «енергетики» не збавили обертів і після пасу Семенюка на 69-й хвилині Орест Януш влучив у ворота, встановивши остаточний рахунок.

НИВА - АРСЕНАЛ - 3:1 (1:0).
11 вересня. 17.00. Вінниця. СК «Нива». 3400 глядачів.
Судді: М.Митровський (Ужгород), Є.Данильченко (Луганськ), М.Чертопляс (Херсон).
Делегат ФФУ: Б.Касатонов (Кременчук).
Вінниця: Скибенко, Прохоров, Гергелюк, Найко, Воронін, Герасимець (Курневич, 75), Пилявський (Сахно, 80), Лук'янець (Климов, 46), Бовтрук, Козьбан (Кругляк, 82), Качур (Кушка, 77). Запасні: Чангелія, Пивовар.
Тренер: Олег Федорчук.
Біла Церква: Литвин, М.Стоян, Лебединець, Малий, Коваленко (Драголюк, 49), Рибковський (Кармалита, 55), Гудзикевич, Огиря, Гонщик (Швець, 75), Бровкін, Піцур (Гордієнко, 46). Запасні: Мельниченко, Степанюк, Кривошеєв. Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Герасимець (40, пен., 58), Кушка (80) - Малий (51).
Попередження: Лук'янець (43), Воронін (49), Бовтрук (87) - Огиря (87).

Вінницька «Нива» зупинила переможну ходу білоцерківського «Арсеналу», на День міста перегравши «канонірів» на радість тисячам уболівальників. Команда Олега Федорчука ще донедавна виступала в другій лізі, але швидко акліматизувалася й у першій.

Перший тайм господарі провели обережно, остерігаючись швидкої команди Ігоря Артимовича. Гра переважно проходила в центрі поля і голевими моментами не відзначалась. Активність вінничан наприкінці тайму виявилась ключовою в грі. Пилявський увійшов до карного майданчика гостей та був збитий з ніг. Пенальті чітко реалізував Герасимець - 1:0!

У другому таймі гра вже проходила на зустрічних курсах, з багатьма можливостями біля воріт обох команд. Та після подачі кутового гості зрівняли рахунок, забивши перший офіційний гол у ворота «Ниви» на цьому стадіоні. Втім, цей гол тільки додав сил вінничанам. Одразу ж заволодівши ініціативою, господарі вийшли вперед: Сергій Герасимець використав помилку в захисті Гудзикевича, сходу переправивши м'яч у сітку - 2:1! Гості пішли ва-банк, створили кілька небезпечних моментів у воріт «Ниви», але більше забити не змогли. Натомість господарі, випустивши на поле другий ешелон, поставили крапку. Після передачі з флангу Василя Климова гол у ворота «Арсеналу» забив Сергій Кушка - 3:1!

ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - ЧОРНОМОРЕЦЬ - 2:1 (1:0).
11 вересня. Олександрія. 18.30. Стадіон «Ніка». 4800 глядачів.
Судді: А.Яблонський (Тернопіль), Я. Трихліб (Дніпропетровськ), В.Жарий (Павлоград).
Делегат ФФУ: Михайло Овчар (Калуш).
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк, Іващенко (Бідловський, 62), Кременчуцький, Запорожан (Гаврюшов, 86), Шупик (Фурта, 71), Гітченко, Грибанов (Грицук, 58), Ксьонз (І.Мельник, 70), Сидоренко. Запасні: Овсієнко, Маринчук. Тренер: Володимир Шаран.
Одеса: Паст, Гришко, Портильо, Бабич, Владов (Балабанов, 62), Діденко (Якименко, 73), Трусевич, Челебадзе (Політило, 75), Дорош (Балашов, 67), Ребенок, Зубейко. Запасні: Ширяєв, С. Мельник, Де Матос.
Тренер: Ігор Наконечний.
Голи: Сидоренко (41), Шупик (67) - Балабанов (75).
Попередження: Владов (41), Портильо (64), Балабанов (77) - Запорожан (79), Кременчуцький (81).

У одеситів напередодні матчу були певні кадрові проблеми - в матчі через травми не змогли взяти участь Денис Васін та Ігор Буряк. Та все ж перший тайм пройшов за територіальної переваги гостей. Вони більше контролювали матч і постійно перебували на підступах до володінь Паньківа. Втім, - без моментів. А ось олександрійці свій шанс знайшли при виконанні стандартного положення. Казанюк навісив у штрафний, де у великому скупченні Кирило Сидоренко, використавши свій зріст, головою забив перший гол у ворота одеситів.

У другому таймі «Чорноморець» пішов у атаку великими силами й оголив тили, чим вдало скористалися досвідченіші олександрійці. Шупик отримав пас від Грицука, обіграв кількох одеситів і подвоїв рахунок. Все, на що вистачило гостей, - гол престижу від Костянтина Балабанова.


Анатолій ВОЛКОВ, Георгій МАЗУРАШУ, Гліб КОРНІЄНКО, Ярослав БАЦАЛА, Олег ФЄДЧЕНКО, Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 17:27 8

Нападающий вернется в «Брюгге»

Комментарии