Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 04 червня 2021, 13:18
22445
129

Нарешті перемога! Україна мінімально обіграла Північну Ірландію

Єдиний гол в матчі виявився на рахунку Олександра Зубкова

| Оновлено 04 червня 2021, 13:18
22445
129
Нарешті перемога! Україна мінімально обіграла Північну Ірландію
УАФ

Підготовка збірної України до чемпіонату Європи з футболу увійшла до вирішальної фази. Тому матч з командою Північної Ірландії, як і майбутній поєдинок з Кіпром, є генеральною репетицією для підопічних Андрія Шевченка перед стартом на Євро. Саме в цих іграх наш головний тренер повинен визначитися з тими футболістами, на плечі яких ляже основне навантаження європейської першості.

Гра розпочалася досить жваво. Вже на першій хвилині капітан команди Андрій Ярмоленко, який давно не грав у збірній, завершив атаку ударом в дальній кут, але м'яч пролетів поруч зі штангою. На 9-й хвилині Роман Яремчук також бив по воротах з меж штрафного майданчика, втім голкіпер гостей відбив м'яч на кутовий. Та за хвилину Олександр Зубков змусив схопитися з місць українських уболівальників, які заповнили трибуни «Дніпра-Арени». Гольовий пас з правого флангу виконав Олександр Караваєв, а його тезка точно пробив головою приблизно з лінії воротарського майданчика, спіймавши на протиході Пікока-Фаррелла.

Господарі поля продовжували багато атакувати і створювати моменти. Так, на 16-й хвилині Руслан Маліновський з льоту пробив по воротах, перебуваючи у штрафному майданчику суперників, але вище воріт. Потім на 22-й хвилині Олександр Зубков промчав по лівому флангу і виклав м'яч під удар Роману Яремчуку. Той бив з близької відстані, але влучив у воротаря, а повторний удар від Андрія Ярмоленка виявився неточним. Щоправда, в цьому епізоді лінійний арбітр зафіксував офсайд у Зубкова, тож навіть якщо би гол відбувся, то його б, швидше за все, скасували.

Запам'яталися також два дальніх удари в лівий кут від Романа Яремчука на 25-й хвилині і Андрія Ярмоленка на 31-й, але обидва рази м'яч летів поруч зі штангою. Здавалося, що збірна України ось-ось заб'є другий гол, проте на 36-й хвилині рахунок у матчі ледь не зрівнявся. Після розіграшу штрафного поблизу наших воріт Браун виявився спритнішим за всіх і, випередивши захисників, сильно пробив головою. Врятував Георгій Бущан, який у стрибку зумів відбити м'яч на кутовий.

А вже у компенсований арбітром час міг відзначитися Сергій Сидорчук. З правого кута поля Руслан Маліновський навісив м'яч прямо під удар своєму партнеру, той пробив по центру воріт, але голкіпер опинився на місці.

Відразу по перерви у складі українців на поле вийшли Артем Бесєдін та Марлос. Втім на старті другої половини зустрічі їм, як і іншим гравцям української збірної, більше довелося захищатися, алже гості пішли вперед великими силами в надії відігратися. Зрозуміло, що головний їх розрахунок був на стандартні положення, однак пробити по воротах їм ніяк не вдавалося.

Лише ближче до середини тайму господарям поля вдалося знову загострити гру в атаці і на 62-й хвилині Андрій Ярмоленко заробив перспективний штрафний удар поблизу воріт Північної Ірландії. Руслан Маліновський лівою ногою пробивав в дальній верхній кут, але м'яч полетів трохи вище поперечини.

А тим часом гості продовжували шукати можливість для того, щоб відігратися. На 72-й хвилині Сміт після швидкої контратаки пробив повз ворота. І буквально тут же хороший момент не використали Андрій Ярмоленко Георгій Судаков, що вийшов на заміну. З ударом першого впорався Пікок-Фаррелл, а молодому дебютанту нашій збірній не вистачило зовсім трохи, щоб влучити у ворота.

Кінцівка матчу пройшла в обопільних атаках. Змінити рахунок на табло стадіону намагалися як господарі поля, так і гості. Особливо гаряче було на останніх хвилинах.
Так, на 87-й хвилині могли по черзі забивати Андрій Ярмоленко та Артем Бесєдін. Але у останнього удар не вийшов. За пару хвилин Бесєдін все ж таки забив гол, проте опинився в офсайді. А в компенсований арбітром час Макнейр зі штрафного пробив поруч зі штангою.

В підсумку збірна України здобула перемогу з рахунком 1:0 і продовжує готуватися до чемпіонату Європи. Попереду ще один контрольний матч з Кіпром 7 червня у Харкові.

Товариський матч. 

Україна – Північна Ірландія - 1:0

Зубков, 10

Бєсєдін, 90+2 – Макнейр, 90+3

Україна: Бущан – Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв – Шапаренко (Судаков, 73), Сидорчук (Степаненко, 76), Маліновський – Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 46), Ярмоленко.

Північна Ірландія: Пікок-Фаррелл – Фергюсон (Сміт, 68), Браун (Маккелланд, 89), Кеткарт, Баллард – Севілл, Макканн (Вайт, 81), Макнейр, Даллас (Чарльз, 89) – Макгінн (Томпсон, 46), Мадженніс (Лафферті, 61).

Запасні: Ґьюз, Бредлі, Маккалмонт, Гелбрейт, Бойс.

Арбітр: Шимон Марциняк (Плоцьк, Польща).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 17 (4) – 6 (1)
Кутові: 3 – 2
Оффсайди: 2 – 1.

УКРАЇНА-ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 28 березня
Футбол | 28 березня 2024, 16:30 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 28 березня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі 129
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
хорошая игра, но ужасная реализация!
Тарас Чубак
От мало хто відмітив, але Караваєв топ, у збірній асист за асистом.
turist86
Молодці!
Збірна України суттєво додала у порівнянні з попередніми матчами. Насамперед гарно зіграли в захисті. Суперник створив лише один момент після розіграшу штрафного. Добре що Бущан витягнув, його сейв нагадав Шовковського або П'ятова на піку кар'єри. Радує Ярмоленко, він знаходиться в хорошій формі, постійно націлений на атаку. Зубков забив, і можливо, це допоможе йому психологічно. Пізніше підтягнуться Зінченко і Циганков, і все буде класно.
Яремчук, Малиновський і Марлос зіграли не на 100 % своїх можливостей.
По ходу, в Дніпрі закінчився карантин? Купа глядачів, і всі без масок.
Алексей Голяченко
Команда бежала в перед и это радует. Ярмола всю игру старался и это огромный плюс.
А вообще реализация ужас. Нужно что-то делать до 13го
нестор
Радуемся, что спрыгнули с ничейного проклятия и не проиграли.) Немного отомстили за женскую сборную. Посмотрели другие варианты состава. Ярмоленко совсем не лишний! Вон и Зубков допелся.
Cityzen83
Игра понравилась! Наконец то победа этом году !
DKTheBest2
Якщо бути відвертим, то порівняно з останніми матчами, збірна намагалася грати і моментами непогано виглядала.
Сергей Шец
Не фанат Шахты! Но Сегодня Судаком - красава!!! Хейтеры - отдыхайте!!! Реально классный игрок! Шеве и тренерам респект, за то что разглядел в парне классного игрока! По сборной, Микола, Ярмола, Малина, Силор в первом тайме, Зубков - на уровне!!!
Да и вообще, по первому тайму - почти идеально! Жаль реализация....
DKTheBest2
Забігали, але так втрачати моменти це злочин.
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Футбол в квадрате
Хорошо, что прервали эту ничейную серию! Но при таких моментах нужно было забивать второй, чтобы в конце без валидола...
_Funny_Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Не парни. Ну реально не ДК-ШД сегодня играли. Судаков не плохо отыграл сегодня как для зеленого игрока сборной. Пусть едет парень. Может реально нас еще порадует на Евро
Тарас Чубак
Судаков доречі сподобався, але забагато бажання видно, спішить занадто. А от лячно на рахунок Степаненка, не дуже впевнено вийшов
футфан
Непогана гра, ця перемога потрібна була для для підняття морального духу. Ще хотів би відзначити Судакова, у цього хлопця велике майбутнє!
bonv
Інтригуюча гра до самого завершення. Динамічно грали. Могли перемагати і більш впевнено але трохи реалізація хромає. А взагалі супер. З перемогою всіх!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Ну Судаков так Судаков. Пусть играет и дальше так
GREEN DAY belokon
Беседин сыграл плохо, но сыграл ли лучше Яремчук ? Сомневаюсь. Увидеть бы Довбика на тайм хотя бы.