Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 червня 2021, 03:51
59445
16

ШЕВЧЕНКО: «Я трохи зірвав голос. До України прийшов британський циклон»

У Дніпрі відбувся товариський матч між Україною та Північною Ірландією

| Оновлено 04 червня 2021, 03:51
59445
16
ШЕВЧЕНКО: «Я трохи зірвав голос. До України прийшов британський циклон»
dynamo.kiev.ua. Андрій Шевченко

3 червня в Дніпрі пройшов товариський матч між збірними України та Північної Ірландії (1:0). Україна перемогла за рахунок голу Олександра Зубкова на початку поєдинку. Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав післяматчеву прес-конференцію:

– Я трохи зірвав голос, тому, якщо можна, проведемо цього разу коротку прес-конференцію. Готовий відповісти на ваші запитання.

– На чому саме ви зірвали голос?

– В Україну, можна сказати, прийшов британський циклон (посміхається). Стало прохолодно, і я просто по такій погоді посадив голос.

– Оцініть гру Ярмоленка та його поточну готовність.

– Ми з ним переговорили, як тільки він приїхав, і я відразу йому сказав: «Щоб тобі привести себе в порядок, а нам – розуміти твій стан і кондиції, необхідно, щоб ти в двох товариських матчах, що залишилися, провів на полі по 90 хвилин». На цій позиції у нас брак гравців. Було дуже важливо, щоб Ярмоленко сьогодні провів повний матч. Він зіграв добре, але в кінцівці Андрію не вистачало властивої йому свіжості. Сподіваюся, після ще одного спарингу він підійде до офіційних матчів в зовсім іншій формі. Фізично Ярмоленко виглядає добре, але йому не вистачає саме кінцівки. Ми задоволені ним.

– Наскільки для вас важлива перемога в сьогоднішньому матчі?

– Моє ставлення до результату в товариських матчах не змінилося: я дивлюся на якість гри, на підготовку команди. У другому таймі було видно, що хлопці підсіли, вони все ще знаходяться під навантаженням. Зараз ми потихеньку почнемо прибирати дворазові тренування, будемо надавати хлопцям побільше відпочинку. Сподіваюся, що в підсумку команда підійде до Євро-2020 в хорошій формі.

– Чи можна говорити, що сьогоднішній варіант лінії оборони – це саме те поєднання футболістів, які виступатимуть на Євро-2020?

– Ми розраховуємо на всіх 26 футболістів, які увійшли в нашу заявку на Євро-2020. У наступному спарингу лінія оборони буде іншою – її сформують зовсім інші гравці. У нас зараз період підготовки до Євро-2020. Чемпіонат Європи ще не розпочався.

– Трибуни вимагали виходу на поле Безуса. Чому він так і не вийшов?

– Не трибуни приймають рішення, кому виходити на поле, а тренер. Я хотів би подякувати вболівальникам, які прийшли сьогодні на стадіон – було приємно, що зібрався майже повний стадіон, ми давно не грали в такій хорошій атмосфері. Але рішення приймає тренер. Безус – гравець, який залишив яскравий слід, граючи за «Дніпро», тут до нього величезна повага. І у нас теж до Романа величезна повага. Але виходячи з того, як розвивалася гра, я прийняв рішення не випускати Безуса.

– Як оціните гру Судакова?

– Ми бачимо його на тренуваннях, знаємо, що він зараз в хорошій формі, це не було для нас секретом. Будемо й далі спостерігати за його станом. Він добре увійшов у гру, як і всі інші хлопці. Додав свіжості нашим діям.

– Чому в другому таймі ваша команда зіграла не так яскраво, як у першій половині зустрічі?

– Я вище вже пояснив це: гравці трохи втомилися, оскільки знаходяться зараз під навантаженням. Це нормальна реакція на втому. Але навіть при тому, що ми після перерви відійшли назад і дали супернику невелику перевагу, ми добре виходили в контратаки. Ось тільки нам знову не вистачило реалізації.

– Яку інформацію ви отримали за підсумками сьогоднішнього спарингу?

– Досить хороша з фізичної готовності команда. Бачу, що команда трохи втомилася, але допрацьовує при цьому вона до кінця. Нам поки не вистачає свіжості в реалізації. Плюс, ми сьогодні трохи «спустили» крайніх захисників – вони не так часто підключалися до атак, ми тим самим вирішили убезпечити фланги. Іноді у нас з'являється дисбаланс, коли атакуємо великою кількістю футболістів – в результаті пропускаємо контратаки. Сьогодні ми з цією ситуацією впоралися, я залишився задоволений лінією оборони.

– Чому ви замінили в перерві матчу Зубкова?

– Це була запланована заміна. У наступному товариському матчі у нас теж буде ротація. Важливо отримати інформацію щодо всіх футболістів. Ігровий процес дуже важливий, всі хлопці повинні грати, все вони мають отримати навантаження через матчі.

– Ви сказали, що команда втомилася. Чому тоді провели всього чотири заміни?

– Тому що вважав за потрібне, що чотирьох замін було досить.

Оцініть матеріал
(452)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brighi10
Ярмола запорол пару моментов, но и создавал прилично - форму наберет.Еще бы Циганикс заиграл
johndow
Не надо судить по товарнякам, дай бог, оценим по 7 матчам евро
Тарас Чубак
Ярмола може і створював, але дуже багато браку нажаль, на всі 90 хв. це не варіант. До Зубкова більш скептично відносився, але показав, що може бути основним якщо що
oppy
Сегодня в Киеве теплей, чем в Днепре и Запорожье. Как он шёл, тот циклон?
В Днепр смотрелось здорово, потому что трибуны близко к полю. (Жаль нашлись идиоты, которые что то бросали во вратаря гостей.)
Видать помогла синяя форма. Ведь это были цвета легендарного Днепра!
.-.-
Гоголь-моголь – прекрасное средство, которое рекомендуют принимать в лечебных целях при болях в горле, против хрипоты, потери голоса...
Semiramida
Шевченко видимо забыл, что Безус ещё и за Динамо играл на протяжении трёх лет, где оставил яркий след!
Анатолий Елисеев
Почему не дал немного времени Довбику???
stopor2016
Шото фейс у Шевы подозрительный ...
___MaKs7777__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил