Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 жовтня 2024, 23:50
3039
8

Із Максимовим не засумуємо. Ворскла зіграла в бойову нічию проти Вересу

Полтавці завершували гру в меншості

| Оновлено 27 жовтня 2024, 23:50
3039
8
Із Максимовим не засумуємо. Ворскла зіграла в бойову нічию проти Вересу
УПЛ

Ніхто б не наважився назвати протистояння в Рівному поміж місцевим «Вересом» та полтавською «Ворсклою» в рамках одинадцятого туру української Прем’єр-ліги повноцінним розігрівом перед Класичним, проте за часорядом саме цей двобій був найближчим до головної події всього вікенду нашого футболу.

Утім, свої цікаві історії були й у матчі на «Авангарді», куди «зелено-білих» у якості нового/старого головного тренера привіз добре відомий українським уболівальникам Юрій Максимов, який посеред тижня змінив на керівній посаді Сергія Долганського. Ця ротація явно не випадкова, бо «Ворскла» відверто провалювала осінню частину кампанії й за ці два місяці здобула лише два залікових бали, тоді як, наприклад, колектив Олега Шандрука лише за останні чотири гри назбирав утричі більше.

Перший тайм цього матчу доволі спокійно можна поділити на умовні етапи, коли поява Максимова в тренерській зоні мала психологічний вплив на футболістів «Ворскли», і той період, коли навіть цього фактору вже було недостатньо, аби змусити полтавців більш гостро грати на завершення власних атак. Розділ поміж цими двома станами відбувся на 24 хвилині.

Саме тоді Шарай із лівого флангу штрафного пробивав у дальній кут, але влучив у Мрвальєвича, утім перед цим м’яч ще й зачепив руку Хрипчука, тож у арбітрів, та ще й за умови наявності VAR, було достатньо підстав для призначення пенальті, який чорногорський виконавець і реалізував ударом у лівий нижній кут. Відтоді вже почався геть інший футбол, за якого «Верес» намагався взагалі не ризикувати, тоді як вже згадане натхнення полтавців кудись розчинилось. У будь-якому випадку, до розмови з головним тренером у перерві – так точно.

У другому таймі «Верес» ще більше притискався до власних воріт аж до того стану, що в підсумку пропустив. Пройшла стандартна подача від Бацули з глибини лівого флангу на 68 хвилині, яка влучила в голову Ковталюку, що тому потрібно було лише правильно підлаштуватись. На гребні успіху полтавці явно не планували зупинятись, тож і другий їхній м’яч не змусив на себе довго чекати.

І якої ж краси видався цей гол! Розкішним ударом із штрафного з правого флангу Корнієнко поклав м’яч у дальній кут, тоді як Когут навіть із місця не посунувся. Очевидна помилка воротаря господарів поля, але на емоційність моменту та святкування гостей це жодним чином не вплинуло. У Максимова ледь очі з орбіт не повипадали, коли абсолютно всі гравці кинулись його обіймати.

Однак «Ворскла» на цих емоціях у підсумку й прогоріла. Команда була заведеною, і коли суперники пішли виривати нічию, то в простій ситуації під час навісу від Кучерова з лівого флангу залишили Гайдучика в центрі штрафного, а той пробив у схожому з Ковталюком раніше стилі головою, але вже в ближній кут. А ще за мить Пердута на межі власного штрафного завалив Дахновського, який виходив віч-на-віч із воротарем, тож полтавці взагалі догравали в меншості цей емоційний матч. Але на результат це не вплинуло.

Наступними вихідними київський «Лівий Берег» поїде в гості до львівських «Карпат», тоді як луганська «Зоря» гратиме посеред тижня в гостях у донецького «Шахтаря» в рамках Кубка України, після чого проведе домашній матч черкаського ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Дахновський — 6,0, Гайдучик — 6,5, Годя — 5,5, Протасевич — 5,5, Кучеров — 6,0.

«Ворскла» (заміни): Ндукве — 6,0, Корнієнко — 6,5, Ізотов — 6,0, Нестеренко — б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Верес» – «Ворскла» - 2:2

Голи: Мрвальєвич, 28 (пен.), Гайдучик, 86 – Ковталюк, 68, Корнієнко, 78

Попередження: Куція, 41, Гайдучик, 66, Яго, 66, Вовченко, 90+5 – Ієде, 31

Вилучення: Пердута, 89 (грубий фол)

«Верес»: Когут – Шевченко, Вовченко, Гончаренко, Куція (Протасевич, 76) – Кльоц, Яго (Кучеров, 80) – Шарай, Луан (Дахновський, 61) – Мрвальєвич (Гайдучик, 61), Степанюк (Годя, 75).

«Ворскла»: Ісенко – Чорноморець (Корнієнко, 46), Гучек (Ізотов, 84), Хрипчук, Пердута – Бацула, Челядін, Скляр (Нестеренко, 89), Кане – Ковталюк, Ієде (Ндукве, 46).

Арбітр: Софія Причина (Львівська обл.).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 9 (6) – 7 (3)
Кутові: 3 – 2
Офсайди: 1 – 1.

ВЕРЕС - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Події матчу

87’
Ігор Пердута (Ворскла) отримує червону картку.
86’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Корнієнко (Ворскла).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Ковталюк (Ворскла).
28’
ГОЛ ! З пенальті забив Марко Мрвальєвич (Верес).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
C.Пеклов
Ісенко завоював для Ворскли очко,а Когут профукал для Вересу два...
apepa
Удаление Пердуты было грубой ошибкой рефери вумен. Там и нарушения то не было. Если бы я был президентом УАФ я бы не допускал баб судить матчи УПЛ. Они руководствуюцца не здравым смыслом а эмоциями и чувствами..
apepa
Но атмосфера в команде чудовая, если игроки так сильно обнимают Максимова что у того глаза из орбит вылазят)
apepa
Ворскла конечно разобраная шо писдец. Максимову предстоит поработать. Много поработать.
chak98
Краще б Максімова в збірну позвали. Але і з Ворсклою  попоацює добре.
Gargantua81
ВАР подтвердил красную Пердуте, а я со вех повторов увидел, что он играл в мяч.
Frank Piter
Трепещи, КуПС!