Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 22 жовтня 2024, 19:11
674
0

КОСТЕНКО: «Ми розраховували на інший результат»

Тренер збірної України підбив підсумки кваліфікації Чемпіонату світу-2025

| Оновлено 22 жовтня 2024, 19:11
674
0
КОСТЕНКО: «Ми розраховували на інший результат»
УАФ. Микола Костенко

Головний тренер збірної України по пляжному футболу Микола Костенко проаналізував виступи національної команди в кваліфікації на Чемпіонат світу-2025.

«Звісно, що ми розраховували на інший результат. Через різні причини збірна підійшла до цього відповідального турніру не в оптимальному стані. Шість гравців основного складу не змогли взяти участь у змаганнях. Однак новачки збірної добре зарекомендували себе, про що свідчать поєдинки з норвежцями. На жаль, не вистачило досвіду з більш потужною командою Польщі, але гра з Францією була рівною. Лише прикра помилка наприкінці зустрічі не дала шансу збірній пройти далі.

Хочеться зауважити, що турнір був дуже цікавим і непередбачуваним за своїми результатами. Ніхто не міг спрогнозувати перемогу Італії у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу над Швейцарією – 12:0. При тому, що Швейцарія була практично в оптимальному складі, за винятком Отта. Франція програла іспанцям, що вважалися фаворитами, лише в серії післяматчевих пенальті. А збірна Данії дала бій досвідченій Італії й перемогла в додатковий час.

Загалом, пляжний футбол динамічно розвивається. Уже кілька років поспіль демонструє високий рівень гри та постійно прогресує збірна Данії. Дуже організовано виглядала збірна Естонії. І хотілося б іще раз подякувати їм за відмову грати проти білорусі. Збірні Італії та Польщі продемонстрували відмінні фізичні кондиції і швидкість гри. Безумовним лідером пляжного футболу не тільки Європи, але й світу є збірна Португалії.

Хочу також відзначити послідовну й вимогливу щодо дотримання правил гри роботу суддів. Суттєво збільшилася кількість жовтих карток, що спонукає гравців обережніше діяти в захисті, дисциплінує і зменшує травматизм», – сказав Костенко.

Нагадаємо, що україці вдало виступили на групповому етапі, зайняв другу сходинку в группі з Польщею та Норвегією. Проте в 1/8 фінала підопічні Костенка в овертаймі програли збірній Франції (4:5) та залишили відбірковий турнір.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди
Бокс | 28 жовтня 2024, 00:01 2
Легенда боксу назвав бійця, який переміг би Майка Тайсона за дві секунди

Колишній зірковий супертяж Ларрі Холмс виділив Джорджа Формана

«Просто відскочили». Мілевський відреагував на нічию в Класичному
Футбол | 28 жовтня 2024, 09:22 13
«Просто відскочили». Мілевський відреагував на нічию в Класичному

Артем вважає, що «Динамо» мало програвати «Шахтарю»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.