Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2024, 00:23
1631
9

Лелеки теж мають зуби. Лівий берег утримав нічию проти Полісся в Житомирі

Команда Ашура вперше не забила суперникам у поточному сезоні

| Оновлено 20 жовтня 2024, 00:23
1631
9
Лелеки теж мають зуби. Лівий берег утримав нічию проти Полісся в Житомирі
ФК Лівий Берег

Лідери поточного сезону української Прем’єр-ліги в десятому турі національної першості доволі швидко відіграли свої протистояння. Останніми із четвірки найкращих станом на зараз команд країни до бою брались футболісти житомирського «Полісся», для яких цього разу був підготовлений домашній двобій із київським «Лівим берегом».

Про команду Віталія Первака досі є сенс говорити в контексті статусу абсолютного дебютанта «елітного» дивізіону, але вже з урахуванням того, що «лелеки» встигли отримати досвід гри проти суперників високого рівня, тож «вовки» одним лише свої високим місцем у турнірній таблиці залякати б гостей точно б не змогли. Навіть із урахуванням того, що «Лівий берег» востаннє перемагав ще до початку вересневої міжнародної паузи, а тут у нас уже жовтнева нещодавно добігла до завершення.

Кожний новий матч для команди Віталія Первака – це великий виклик. Але грають «лелеки» за будь-яких умов дуже самовіддано, за рахунок чого й приваблюють до себе чималу увагу вболівальників. Цього разу навіть фанатам «Полісся» просто нічого було закинути на бік команди гостей, яка обрала тактику захисного футболу, але не просто відбивалась увесь час, а ще й устигала чужим воротам подекуди загрожувати.

Звісно, на позиції фаворита пари для «вовків» це жодним чином не впливало, тому й запитуватимуть у них про настільки повільний перший тайм у контексті дій у нападі дуже ґрунтовно тренери. Один момент за 45 хвилин – і той не завершився ударом, коли Луїфер непогано скинув подачу штрафного з правого флангу від Лєднєва на дальню стійку, а Чоботенко в падінні трохи не встиг. Ашур уже тоді демонстрував незадоволення грою власної команди, але погані новини на нього ще чекали попереду.

Полягали вони в тому, що «Полісся» й другий тайм провело в плані атаки помітно слабше, аніж у будь-якому іншому матчі цього сезону. І знову ми говорили про лише один реальний гольовий момент, коли Михайліченко на 78 хвилині вже бачив м’яч у сітці під час свого удару з центру штрафного в правий верхній кут, але Механів був проти такого сценарію.

А потім ми стикаємось із фактом того, що в гостей за той самий час був не просто один гольовий момент, а дві повноцінні нагоди забити ще на самому початку тайму, але зовсім трохи не пощастило з реалізацією спочатку Дедуху, а потім і Сіднею в межах чужого штрафного. І ніхто не здивувався, що «лелеки» завершували матч біля власних воріт, бо для них ця нічия – великий здобуток, тоді як для опонентів, можливо, ключова втрата.

Наступними вихідними житомирське «Полісся» гратиме вдома проти ковалівського «Колоса», а київський «Лівий берег» прийматиме луганську «Зорю».

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Віалле – 6,0, Пайшао – 5,5, Брістрич – б/о, Смоляков – б/о.

«Лівий берег» (заміни): Войцеховський – б/о, Приходько – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Полісся» – «Лівий берег» - 0:0

Попередження: Крушинський, 64, Таллес Коста, 67, Сарапій, 69 – Співаков, 4, Шаповал, 55

«Полісся»: Волинець – Михайліченко, Сарапій (Брістрич, 81), Чоботенко, Шастал (Віалле, 57) – Крушинський (Смоляков, 81), Кушніренко, Таллес Коста – Назаренко, Луїфер (Пайшао, 57), Лєднєв.

«Лівий берег»: Механів – Шаповал, Якимів, Семенов, Соколов – Дедух, Співаков (Приходько, 80) – Сідней, Синиця (Войцеховський, 80), І. Когут (М. Когут, 66) – Сухоручко.

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 11 (4) – 7 (2)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 2 – 1.

ПОЛІССЯ - ЛІВИЙ БЕРЕГ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Так, ЛБ сьогодня здивував, мало в чому поступаючись одному з лідерів УПЛ, і не виставив "автобус", а намагався діяти на зустрічних курсах. Чого не вистачало цій грі - так це голів.
Первый Среди Равных
Перші спиздили емблему у Вулверхемптона, другі - у Тоттенхема
Александр Шевченко
Это хорошо, но фигово то, что ЛБ, Оболонь и Колос будут в зоне вылета до конца чемпионата. А это значит, что Киев и область может сразу трех команд лишиться в элитном дивизионе.
Burevestnik
вовки хотіли загризти лелек, 
але тільки зуби об пір'я затупили...
Pavel_i_CO
Подарунок для четвертих східняків
Фаворит
В этой игре не должны были терять очи.
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Днолесье ни о чем! Раз не могут Фейковый Берег обыграть у себя дома!