Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2024, 00:43
94
0

ПУШИЧ: «Автогол був забитий внаслідок хорошої та швидкої контратаки»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував перемогу команди над «Колосом»

| Оновлено 19 жовтня 2024, 00:43
94
0
ПУШИЧ: «Автогол був забитий внаслідок хорошої та швидкої контратаки»
ФК Шахтар

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич прокоментував перемогу донецької команди над «Колосом» (1:0) в 10-му турі УПЛ:

– «Шахтар» здобув три очки у Ковалівці. Яким буде ваш аналіз гри?

– Що ж, як ми й знали перед матчем, що це буде дуже важка виїзна гра, адже це команда з одним з найкращих захистів у чемпіонаті, то саме так і сталося. Складний перший тайм: ми старалися, багато володіли м'ячем, проте не створювали багато моментів – можливо, дві чи три гарні нагоди. У такому випадку треба, щоб тобі трішки пощастило в ці моменти, аби забити, і тоді, я думаю, було б більше простору, але нам це не вдалося. І в них теж було дві нагоди в першому таймі – це те, що ми не дуже добре проконтролювали, на мою думку.

Ми зробили певні заміни в другому таймі, щоб додати нової енергії, нових індивідуальних якостей на флангах. І я вважаю, що ми досить непогано зіграли в другому таймі, створивши більшу кількість моментів. Звісно, у суперника теж була одна чи дві можливості, але не такі небезпечні, як у першому таймі, тому що ми контролювали гру. Ми докладали зусиль, забили гол – це був автогол завдяки дуже хорошій та швидкій контратаці в нашому виконанні. І після цього в нас було кілька можливостей, щоб забити другий м'яч, ми шукали шляхи для цього. І ви знаєте, коли рахунок 1:0 і ти не забиваєш другий м’яч, завжди може бути небезпека. Тож, якщо загалом, то це важкий виїзний матч, дуже важлива перемога, і, на мою думку, ми заслужили перемогти.

– На поле після важкого ушкодження повернувся Данило Сікан: у нього була операція, але нарешті він разом із командою. Як оціните його повернення і наскільки сильно не вистачало цього гравця команді?

– Я дуже щасливий, що Сікан повернувся, тому що він важливий гравець для нас. З його енергією та ставленням до роботи, пресингом і, звісно, великою кількістю голів. Отже, це дуже важливий гравець для нас, я дуже радий, що він повернувся. І я думаю, що в другому таймі він досить непогано увійшов у гру, у першій атаці вже був шанс для нього. Звісно, важко грати в цій масці, треба звикнути до неї. Враховуючи, що він мав лише два тренування з нами, на мою думку, він дуже добре попрацював. Я дуже радий, що він повернувся.

– Одразу після матчу команда їде до Львова, де проведе завтра тренування та звідки вирушить до Лондона на матч з «Арсеналом». Наскільки така складна логістика може впливати на підготовку команди до цього протистояння?

– Говорячи про логістику, то це неймовірно, скільки часу ми витрачаємо на подорожі, але, на жаль, такі обставини. Можу сказати, що ми до цього звикли – ми сильні ментально і ми рухаємося вперед. Зараз маємо дуже короткий період для відновлення, можливо, одну чи дві тренувальні сесії, щоб підготуватися до «Арсенала». Це один з найкращих клубів у світі, на мою думку, одна з найкращих команд у світі. Це буде дуже цікава гра, безумовно, дуже важка, але ми вирушаємо туди, щоб змагатися. Тож ми продовжимо грати нашим виїзним стилем, у протистоянні з «Арсеналом» наш стиль гри не зміниться. Ми їдемо змагатися і сподіваємося, що досягнемо результату.

Події матчу

59’
ГОЛ ! Автогол забив Ілір Краснікі (Колос Ковалівка).
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.