Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2024, 22:49
3989
88

Скромна перемога перед візитом до Лондона. Шахтар обіграв Колос

Долю зустрічі вирішив автогол

| Оновлено 18 жовтня 2024, 22:49
3989
88
Скромна перемога перед візитом до Лондона. Шахтар обіграв Колос

Різні емоції залишила по собі жовтнева перерва на міжнародні матчі, але одне точно було відомо заздалегідь – клубний футбол мав повернутись за будь-яких обставин, а отже й десятий тур української Прем’єр-ліги нікуди від нас не подівся. Його програму відкривала гра в Ковалівці поміж місцевим «Колосом» та чинним чемпіоном країни, донецьким «Шахтарем», який одразу після цієї зустрічі мав розпочинати підготовку до чергового виїзду на матч Ліги чемпіонів УЄФА.

Проте в команди Маріно Пушича аж занадто багато невирішених питань у національній першості назбиралось від початку сезону, тож спочатку треба було розібратись із цим. А тут навпроти був колектив Олександра Поздєєва, який вирішив не просто заховатись за трьома лініями власної оборони, а цілком якісно контратакувати. Подекуди така відкрита гра ставила «гірників» у незручне положення, і в підсумку ми можемо вважати, що перший тайм вони провалили.

Бо банально суперники створили більше гольових моментів, аніж зміг витиснути з власних атак «Шахтар», хоча й мав звичну перевагу за контролем м’яча. «Колос» натомість сконцентрувався не на кількості, а на якості, і цілком міг розраховувати на успіх під час стандартів, як це було у випадках з ударами головою від Болівара та Краснічі. Той-таки венесуелець до того ж примудрився й більш якісну нагоду змарнувати, коли перевів повз порожні ворота на ближній стійці простріл із лівого флангу.

На противагу всьому цього, можна стверджувати, що донеччани не створили нічого. Із одним ударом Егіналду над правою дев’яткою з меж штрафного з цим важко буде посперечатись, тоді як загалом футбол від «гірників» був не настільки швидким, як того вимагав подібний стиль суперників. У другому таймі очікувалось на покращення, бо Пушич, як здалось, пішов у ва-банк, та зробив одразу подвійну заміну.

Так чи інакше, а поява Сікана та Кевіна свою роль відіграла. На 59 хвилині Зубков хотів зіграти в стінку із Судаковим на лівому фланзі штрафного саме за рахунок ривку форварда на задньому плані, але вийшло так, що Краснічі у власні ворота зрізав м’яч усяко краще, аніж це міг би зробити сам Судаков.

Автогол трохи прибив настрій команди Поздєєва й вона спокійно могла нахапатись і більше пропущених м’ячів доволі швидко, але результативність «Шахтаря» цього разу шкутильгала на обидві ноги. Натомість надалі постійно виникали моменти біля воріт Різника, і «гірники» ледь не догрались до чергової нічиєї, коли Конопля з прострілу з правого флангу зрізав м’яч у ближній кут власних воріт уже в компенсований час, проте гостей урятував перегляд VAR та відмашка Дієго від Педріньйо Азеведо незадовго до вирішальної передачі.

Посеред тижня донецький «Шахтар» гостюватиме в лондонського «Арсенала» в Лізі чемпіонів, тоді як вихідними зіграє в гостьовому Класичному проти київського «Динамо», а ковалівський «Колос» поїде до житомирського «Полісся».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Колос» – «Шахтар» – 0:1

Гол: Краснічі (59, автогол)

Попередження: Велетень (22), Болівар (39), Дієго (93) – Матвієнко (36), А.Бондаренко (43), Судаков (47)

«Колос»: Пахолюк, Цуріков, В.Бондаренко, Краснічі, Поправка, Демченко, Гагнідзе, Оріховський (Салабай, 68), Велетень (Дієго, 75), Алефіренко (Третьяков, 68), Болівар (Безбородько, 75)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Педро Енріке, Бондар, Матвієнко, Криськів, Судаков, Зубков (Марлон, 87), А.Бондаренко, Егіналду (Кевін, 46), Невертон (Сікан, 46)

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Стадіон «Колос» (Ковалівка)

КОЛОС – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

18 жовтня о 22:49 Олександр Тішура Олександр Тішура
43’

У розгубленості перебувають господарі.

Події матчу

59’
ГОЛ ! Автогол забив Ілір Краснікі (Колос Ковалівка).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Зірковий футболіст Баварії шокував усіх рішенням щодо сина
Футбол | 18 жовтня 2024, 21:05 1
ФОТО. Зірковий футболіст Баварії шокував усіх рішенням щодо сина

Жоау Пальінья зробив пропозицію своїй екс-дружині щодо розміру аліментів

Луніна хоче купити принциповий суперник Реала. Відома відповідь Переса
Футбол | 18 жовтня 2024, 07:47 1
Луніна хоче купити принциповий суперник Реала. Відома відповідь Переса

«Реал» не продаватиме Луніна в «Атлетіко»

Коментарі 88
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
слово позорище - це синонім до слів гра Шлюхтаря
avk2307
Такий наш щлях на сьогодні і його треба пройти- це відповідь тренера на не зарахований гол в ворота Шахтаря. Десь те саме казали і в Минаї.
Ось такий "кабінетний" чемпіон.
ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР
БАИТЦА АРСЕНАЛУШКА БАИТЦА 
avk2307
Статью даже не читал.
Это не Перемога- а ганьба. ( ну правда)
Команда Шахтар  не забила гола- це факт.
Команда Шахтар могла пропустити 4 гола а пропустила один.
Ну і згадуємо всіх "шанованих" тут вболівальників Шахтаря, які казали, що порушення в центрі поля не розглядається ВАР  в випадку голу . Гра була Динамо _ Інгулець.
Там ВАР промовчав, тут позвав.
Які були тоді аргументи і тут? будь ласка скажіть
Віктор Коробка
Якась дивна гра Шахтаря в цьому сезоні - то розносять суперника "без питань", то муки адські в нападі та обрізки в захисті. От і з Колосом - наче і грали непогано, давили, але скільки валідолу треба, щоб дивитись такий футбол. Чи тренер не може настроїти команду на кожен матч, чи щось інше - незрозуміло.
lenares85
не знаю думаю в европі такий би гол не одмінили . Ну Арсенал покаже всю ціну таким перемогам
sania
Скільки голів забив Шахтар в матчі? Один і той у свої ворота
Sashko57
Заголовок відповідає дійсності "СОРОМНА ПЕРЕМОГА"
Pavel_i_CO
Залишки лугандонів навіть не хочуть коментувати куплену поразку Колоса. Чекаємо цю купку любителів расссіянскага язіка на матчі двох київських команд завтра
sania
Дмитрику, тут з Колосом суддя допоміг, а ти в Арсенала збираєшся бали відбирати...
serhiy
Шлюхи бамбаські в ейфорії, виграли аж в Колоса. Це просто неймовірно ))). Бля,Колос возив вєлікій шлюхтьор )То піпець . ЛЧ-ротом як завжди ))) Пушич -мега містер ). Шлюха -мега пи№да ). Удачі помийник клуб кротів в ЛЧ )
Sashko57
Дивитися соромно. Суддя судив за правилами тих хто більше дав. Подивіться на єврокубки, там все чого ми стоїмо.
sania
Дмитре, якщо було порушення, то суддя мав одразу свиснути і дати картку. Епізод був "заграний" і суддя промовчав . Потім втрутилась істота на ВАРі і знайшла привід..
ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР
ВО ВТОРНИК, 22 ОКТЯБРЯ 2024 ГОДА, ФУТБОЛЬНЫЙ МИР С НЕТЕРПЕНИЕМ ЖДЕТ МАТЧА ЛИГИ ЧЕМПИОНОВ МЕЖДУ ЛОНДОНСКИМ "АРСЕНАЛОМ" И ДОНЕЦКИМ "ШАХТЁРОМ". ОДНАКО, ПО ИНФОРМАЦИИ ОТ АВТОРИТЕТНЫХ ИСТОЧНИКОВ, ИГРОКИ "АРСЕНАЛА" ВСЕРЬЕЗ РАССМАТРИВАЮТ ВОЗМОЖНОСТЬ БОЙКОТИРОВАТЬ ЭТОТ ПОЕДИНОК. ПРИЧИНОЙ ЭТОМУ ЯВЛЯЮТСЯ ОПАСЕНИЯ ЛОНДОНЦЕВ ПЕРЕД МОЩНОЙ ИГРОЙ "ШАХТЁРА", А ОСОБЕННО ПЕРЕД ИХ ЗВЕЗДОЙ — ГЕОРГИЕМ СУДАКОВЫМ.
СУДАКОВ, ПОЛУЗАЩИТНИК ДОНЕЦКОГО КЛУБА, ЗА ПОСЛЕДНЕЕ ВРЕМЯ ДЕМОНСТРИРУЕТ ВПЕЧАТЛЯЮЩУЮ ФОРМУ И СТАНОВИТСЯ ОДНОЙ ИЗ КЛЮЧЕВЫХ ФИГУР КОМАНДЫ. ЕГО УВЕРЕННАЯ ИГРА И СПОСОБНОСТЬ ВЕСТИ ЗА СОБОЙ КОМАНДУ ВЫЗЫВАЮТ УВАЖЕНИЕ ДАЖЕ У СОПЕРНИКОВ. НЕКОТОРЫЕ ИСТОЧНИКИ УТВЕРЖДАЮТ, ЧТО "АРСЕНАЛ" ПРЕДПОЧИТАЕТ ИЗБЕЖАТЬ ВСТРЕЧИ С СУДАКОВЫМ НА ПОЛЕ, ОПАСАЯСЬ, ЧТО ИГРА ПРОТИВ СТОЛЬ СИЛЬНОГО ОППОНЕНТА МОЖЕТ ОБЕРНУТЬСЯ УНИЗИТЕЛЬНЫМ ПОРАЖЕНИЕМ.
ФУТБОЛИСТЫ ЛОНДОНСКОГО КЛУБА ЯКОБЫ ВЫРАЗИЛИ МНЕНИЕ, ЧТО ЛУЧШЕ ПОЛУЧИТЬ ТЕХНИЧЕСКОЕ ПОРАЖЕНИЕ СО СЧЕТОМ 0:3, ЧЕМ БЫТЬ РАЗГРОМЛЕННЫМИ "ШАХТЁРОМ" НА ГЛАЗАХ БОЛЕЛЬЩИКОВ. В СТАНЕ "АРСЕНАЛА" ЦАРИТ ТРЕВОГА ПЕРЕД МАТЧЕМ, И ХОДЯТ СЛУХИ, ЧТО РУКОВОДСТВО КЛУБА РАССМАТРИВАЕТ РАЗНЫЕ ВАРИАНТЫ ИСХОДА СИТУАЦИИ.
САМА МЫСЛЬ О БОЙКОТЕ ТАКОГО ВАЖНОГО МАТЧА ВЫЗЫВАЕТ ОЖИВЛЕННЫЕ ДИСКУССИИ В ФУТБОЛЬНОЙ СРЕДЕ. В КОНЦЕ КОНЦОВ, ПОДОБНЫЙ ХОД "АРСЕНАЛА" БУДЕТ НЕ ТОЛЬКО БЕСЦЕНТЕДНЫМ, НО И ПОСТАВИТ ПОД ВОПРОС РЕПУТАЦИЮ ОДНОГО ИЗ ВЕДУЩИХ КЛУБОВ АНГЛИИ. СМОГУТ ЛИ ЛОНДОНЦЫ ПРЕОДОЛЕТЬ СВОИ СТРАХИ И ВЫЙТИ НА ПОЛЕ, ЧТОБЫ СРАЗИТЬСЯ С "ШАХТЁРОМ", ИЛИ НАС ОЖИДАЕТ ОДИН ИЗ САМЫХ НЕОБЫЧНЫХ ЭПИЗОДОВ В ИСТОРИИ ЛИГИ ЧЕМПИОНОВ? ОТВЕТ НА ЭТОТ ВОПРОС БУДЕТ ДАН УЖЕ СОВСЕМ СКОРО.
МАТЧ, КОТОРЫЙ ОБЕЩАЕТ БЫТЬ НАСЫЩЕННЫМ ДРАМОЙ И НЕОЖИДАННЫМИ ПОВОРОТАМИ, БЕЗУСЛОВНО, СТАНЕТ ЦЕНТРАЛЬНЫМ СОБЫТИЕМ НЕДЕЛИ ДЛЯ ВСЕХ ЛЮБИТЕЛЕЙ ФУТБОЛА. 
Pavel_i_CO
Цікаво, залишки біженців з ордляндії вміють розмовляти не на расіянському діалекті та без кацапських матів?)))
Олександр
Бачили як б'є пеналі Довбік .спокійно котнув в кут.врівноважена людина і як б'є Судаков болоньї .це сором .ніколи нормальний клуб не купить таку невпевнену в собі людину 
avk2307
вы заметьте поrа нет коментария с оценками от спорт.юа нет и на whoscored и на sofascore....
avk2307
Спорт.юа навіщо ви забрали картинку з оцінками гравцям з статті?
Де можна глянуть?
_Quantum19_
До арбітра в цьому матчі в цілому доволі багато запитань з приводу його дещо дивних рішень. Наприклад, незрозуміла жовта Бондаренку, коли там більше Болівару потрібно було давати за симуляцію. Добре, що в епізоді з порушенням правил з боку гравця Колоса Дієго арбітр розібрався та прийняв розсудливе рішення.