Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 15 жовтня 2024, 13:56
391
0

Андрій ПОЛУНІН: «Створення моментів – проблема для збірної України»

Колишній гравець збірної України підсумував нічию з Чехією

| Оновлено 15 жовтня 2024, 13:56
391
0
Андрій ПОЛУНІН: «Створення моментів – проблема для збірної України»
Getty Images/Global Images Ukraine

В четвертому турі Ліги націй національна збірна України обмінялася забитими м'ячами з чехами – 1:1.

Колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів чим йому запам'яталося вчорашнє протистояння у Вроцлаві:

– Визначальною ознакою жовтневих матчів за участю української збірної стала поява в ній групи новобранців з чемпіонату УПЛ. Принаймні, двоє з них довели, що тренерський штаб у майбутньому може на них розраховувати. Йдеться про Івана Калюжного й Олексія Гуцуляка, якому бажаю якнайшвидшого повернення після вчорашньої серйозної травми. Звісно, не у всіх вперше викликаних було достатньо ігрової практики, але, як на мене, Олександр Назаренко також може стати своїм у головній команді країни, передусім, що він – універсал, може якісно зіграти на обох флангах півзахисту.

– У випадку поразки від чехів українцям вже важко було уникнути пониження в класі.

– Я не думаю, що підсумок поєдинку в столиці Грузії якось вплинув на стилістику вроцлавського протистояння. Суперники діяли в притаманній їм манері. Зокрема, чехи не стали грати від оборони, бо вони заточені на силовий футбол, на атаку. Все залежить від того підбору виконавців, який є в розпорядженні тренерського штабу.

– Тоді, як можна оцінити вчорашню нічию для підопічних Сергія Реброва?

– Головне, що вона залишила українців в грі, але тепер в двох заключних поєдинках треба тільки перемагати. Принаймні, збережемо «прописку» в Лізі В.

Коли ж відштовхуватись від вчорашнього розвитку подій на полі, то слід визнати, що нічия – справедливий підсумок. Хоча забий Mикола Шапаренко в дебюті, то все могло скластися інакше.

– Доводиться констатувати, що українська збірна знову створила обмаль гольових моментів й коли б не обов'язковий пенальті, то навряд чи відігралася.

– В тому ігровому епізоді, коли м'яч ледь торкнувся руки захисника гостей, якби арбітр не зупинив гру й не покарав чехів 11-метровим, то ніхто б його не покритикував. Але призначив пенальті, то спасибі йому й системі ВАР. А так, згоден, для нас створення загроз біля володінь суперника – загальнокомандна проблема. Ба більше, навіть напівмоменти даються важко.

– Хоча креативних гравців в збірній вистачає – Мудрик, Судаков, Шапаренко.

– Довбика багато критикують за гру в збірній. Мабуть, справедливо. Але ж ми не знаємо, яке завдання ставить перед ним тренерський штаб, як відкриватися, як діяти при стандартних положеннях? Хоча те, що партнери погано з Артемом взаємодіють – факт. Ось чому в тому, що Довбик рідко загрожує воротам суперників чимала вина, передусім, наших півзахисників.

Також турбує, що наші нехтують роботу над виправленням помилок. Ось і вчора чехи відкрили рахунок скориставшись підбиранням після розіграшу стандартного положення. Ну скільки можна бути такими не уважними?

– Тоді наостанок кого б Ви виокремили у жовтневих матчах в українській збірній?

– Приємне враження справив Іван Калюжний. Згадайте, як він вправно працював з м'ячем, як чіпко діяв у відборі. Також відзначу Mихайла Mудрика, який став діяти більш різноманітно й це пішло на користь збірній. Залишається сподіватися, що після повернення в стрій травмованих Віталія Mиколенка, Віктора Циганкова конкуренція в головній команді країни стане ще гострішою й вона стане більш сильною.

Наразі українська збірна з 4 очками замикає турнірну таблицю в своїй групі Ліги націй.

Раніше ми повідомляли, що Артем Довбик, забивши Чехії, відсвяткував гольовий ювілей.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.