Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 13 жовтня 2024, 01:03
2055
0

Роналду знову на висоті. Португалія впевнено здолала Польщу

Команду Мартінеса тепер буде дуже складно посунути з першої сходинки групи Ліги націй

| Оновлено 13 жовтня 2024, 01:03
2055
0
Роналду знову на висоті. Португалія впевнено здолала Польщу
Getty Images/Global Images Ukraine

Розіграш Ліги націй УЄФА в усіх дивізіонах підійшов до свого екватору, тож команди з переможними серіями під час вересневого циклу мали суттєву перевагу над своїми конкурентами в квартетах. До переліку тих, хто не втратив жодного очка в стартових двох турах, належала й збірна Португалії, якій у третьому раунді довелось здійснити візити на стадіон «Народови» у Варшаві та зіграти проти Польщі.

Не без жартів, а на гіркому досвіді, нам доводилось констатувати, що цього разу поляки впорались із організаційною частиною протистояння в повному обсязі, тому таких зірок «європейських селесао», як Кріштіану Роналду, не обтяжувала відверто погана якісь газону чи освітлення, яке раптово зникало прямо посеред протистояння. І все заради того, аби глядачі не пропустили жодної миті переваги команди Роберто Мартінеса над своїми суперниками.

Особливо добре в Португалії вийшов перший тайм, за час якого голами почергово відзначались Бруну Фернандеш та той-таки Кріштіану Роналду, коли вдавалось розіграти атаки вже до вірного перед чужим воротарським. Та й загалом кількість моментів у гостей була такою, що й на розгром можна було замахнутись, але відверто пошкодувала суперників команда Мартінеса в цьому плані.

Польща, проваливши першу половину гри, після перерви всіляко намагалась зберегти власне обличчя, тож атакувала й навіть створювала непогані гольові моменти на кшталт удару головою від Левандовськи на 55 хвилині, коли до забитого м’яча не вистачило лічених сантиметрів. Португальці тим часом ті нагоди, що встигали створювати у відповідь, марнували подекуди просто дивакуватим чином, намагаючись ледь не з м’ячем у ворота забігти.

Це марнотратство могло коштувати «європейським селесао» дуже дорого, якби Польща не обмежилась результативним ударом Зелінськи з правого флангу штрафного в ближній кут на 78 хвилині. Проте у відповідь уже за десять обертів секундної стрілки Беднарек таки зрізав м’яч у сітку власних воріт, у першій невдалій спробі перехопити простріл Мендеша з лівого флангу контратаки, яких цього вечора було дійсно чимало.

До наступного матчу проти Хорватії вдома Польща готуватиметься з третього рядка в групі A1, тоді як Португалія гостюватиме в абсолютного аутсайдера без очок, Шотландії, у статусі явного фаворита та лідера квартету.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 1. 3-й тур.

Польща – Португалія - 1:3

Голи: Зелінськи, 78 – Б. Сілва, 26, Роналду, 37, Беднарек, 88 (авт.)

Попередження: Валюкевич, 45+1, Франковськи, 51, Пьонтек, 88, Скорупськи, 88 – Нету, 32

Польща: Скорупськи – Давідович, Беднарек, Валюкевич (Ківьор, 46) – Залевськи (Амейов, 76), Зелінськи, Оєделе (Модер, 66), Шиманськи (Пьонтек, 84), Франковськи – Левандовськи, Свідерськи (Урбанськи, 76).

Португалія: Д. Кошта – Мендеш, Вейга, Діаш, Далот – Б. Сілва (Отавіо, 90+1), Р. Невеш, Фернандеш (С. Кошта, 90+1) – Леау (Трінкан, 63), Роналду (Жота, 62), Нету (Семеду, 82).

Арбітр: Сердар Гозібююк (Нідерланди).

Стадіон: ім. маршала Юзефа Пілсудського (Варшава, Польща).

Удари (у площину): 11 (4) – 18 (6)
Кутові: 7 – 4
Офсайди: 1 – 1.

ПОЛЬЩА - ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! Автогол забив Ян Беднарек (Польща).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Пьотр Зелінскі (Польща).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Крiштiану Роналду (Португалія).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Бернарду Сілва (Португалія).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.