Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 12 жовтня 2024, 00:51
4798
10

Перша невдача. Україна U-21 у гостях програла Англії U-21

Команда Унаї Мельгоси зазнала поразки після восьми перемог поспіль

| Оновлено 12 жовтня 2024, 00:51
4798
10
Перша невдача. Україна U-21 у гостях програла Англії U-21
Getty Images/Global Images Ukraine

На тлі всіх негараздів із результатами в національної збірної України під час останніх протистоянь, молодіжна команда нашої країни серед юнаків віком до 21 року під орудою Унаї Мельгоси викликала суто захоплення. Та й нічого тут приховувати – «синьо-жовті» в складній відбірковій групі під літерою F із суперниками рівня Англії та Сербії мала максимум залікових балів після вісьмох зіграних матчів.

Фактично, це гарантувало нам місце на майбутньому міжнародному форумі, проте «три леви» не хотіли втрачати обличчя, а тому в них залишалось усього дві гри, за рахунок яких колектив Бена Фатчера міг нас наздогнати. На жаль, або ж на щастя, один із цих матчів був лобовою зустріччю в Борнмуті на стадіоні «Віталіті», щодо якого основний захисник «дорослої» збірної Ілля Забарний міг би вже скласти цілу енциклопедію, якби не був заклопотаний паралельним матчем проти Грузії в Познані.

Англія вважалась у цій грі явним фаворитом, а ми – аутсайдером відповідно, але так воно було й перед першою зустріччю, яка завершилась перемогою команди Мельгоси з рахунком (3:2), тож нічим тут нас не здивували. Як не здивували й самі господарі поля тим, що змусили Україну відбиватись увесь перший тайм.

Фактично, «синьо-жовті» не полишали межі власної половини й постійно перебували під тиском. Моменти в англійців, певна річ, так само були присутні, але найбільш образливо через це було тоді, коли ми самі собі їх привозили, як це сталось у випадку з Очеретьком посеред тайму. Однак Нещерет що під час ударів Англії, переважно – із дальньої відстані, що під час таких похибок, неодмінно рятував ворота, тож якось дотерпіли до перерви, а там уже й плани на другий тайм можна було коригувати.

Мельгоса вирішив, що час випускати Брагару на фланг оборони замість Крупського, і це не дивно, бо на атаку сподівання були дуже помірними, а от у захисті довелось би працювати за будь-яких умов. Тим паче, коли Очеретько продовжив грубим чином помилятись, і знову ледь не привіз гол у власні ворота на 54 хвилині втратою м’яча поблизу штрафного. І як там тільки вдалось Нещерету ногами парирувати м’яч…

Проте за рахунок подальших замін Мельгосі вдалось перезавантажити команду й Україна нарешті почала атакувати. Причому одразу з гольовими моментами та небезпечними прострілами з флангів, яким дати раду захисники Англії змогли явно не одразу. Зрештою, сталось неймовірне – Очеретько на 71 хвилині закрутив кутовий із правого флангу в дальній кут, а Михавко заніс головою м’яч у сітку.

Далі сценарій був прогнозований – Англія мала тиснути ще сильніше, але щоб таких яскравих моментів, як до перерви чи одразу після відпочинку, у неї вже не було. Не проблема – Україна здатна сама привезти собі небезпеку, що й показали подарований штрафний для Макейті на 88 хвилині, а також відданий йому під добивання простір у центрі власних володінь у компенсований час. На жаль, розставити крапки над «і» з першої спроби не вийшло.

Заключний матч групового етапу відбору на Євро-2025 Англія проведе вдома проти Азербайджану, а Україна гостюватиме в Сербії.

Кваліфікація Євро-2025 (U-21). Група F

Англія U-21 – Україна U-21 – 2:1

Макейті, 88, 90+2 – Михавко, 71

Грей, 55, Філоджин, 56 – Хлань, 25, Михавко, 63

Англія U-21: Траффорд – Грей (Роджерс, 63), Гарвуд-Белліс, Кванса, Холл, Філоджин (Лінг-Жуніор, 84), Макейті, Мортон (Андерсон, 78), Гіншелвуд (Скарлетт, 84), Гатчінсон (Гіттенс, 63), Делап.

Україна U-21: Нещерет – Крупський (Брагару, 46), Мельниченко, Михавко, Вівчаренко, Очеретько, Ярмолюк, Волошин (Квасниця, 84), Федор (Яцик, 72), Хлань (Смоляков, 56), Краснопір (Горбач, 56).

Запасні: Ледвій, Крушинський, Єрмачков, Варфоломєєв.

Арбітр: Хоакін Естлінг (Швеція)

Стадіон: «Дін Корт» (Борнмут, Англія)

АНГЛІЯ U-21 – УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Унгурян
В принципі задача виходу у фінальну частині вирішена. А перше місце було б чудовим бонусом
kadaad
За пять минут пропустили два, как всегда на последних минутах!!!