Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 жовтня 2024, 01:33
6640
105

Перемога над лідером групи. Збірна України обіграла Грузію

Команда Сергія Реброва здобула мінімальну вікторію

| Оновлено 12 жовтня 2024, 01:33
6640
105
Перемога над лідером групи. Збірна України обіграла Грузію
Getty Images/Global Images Ukraine

Сергій Ребров все ж здивував своїм вибором стартового складу на цю гру. Калюжного на позиції опорника, мабуть, не чекав ніхто. Як і Матвієнка зліва в захисті, Таловєрова в центрі оборони чи Гуцуляка на фланзі атаки.

На старті гри обидві команди обмінялися небезпечними штрафними, які заробили головні зірки обох команд – Хвічу та Довбика збивали біля штрафних на небезпечній відстані. Якщо Хвіча майже відразу пробив над воротами досить високо, то українцям довелося перед виконанням довго чекати – на стадіоні в Познані зникло світло на половині арени й арбітр зупинив гру. Ледь не десять хвилин вирішувалося це питання, арбітр навіть показав йти в роздягальню, але команди не дійшли, світло з'явилося і гра продовжилася. І аж тоді після штрафного, який навісив Мудрик, Таловєров підрізав головою. Вийшло набагато вище.

До цього був непоганий удар Судакова справа, який обробив м'яч після прострілу Гуцуляка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього гра заспокоїлася в плані гольових моментів. Не було загострень в атаці, але українці здивували тим, що йшли у високий пресинг і часто відбирали м'яч далеко попереду, що явно не відповідало планам грузинів.

І така тактика дала плоди. Мудрик погано віддав на Судакова, суперник перехопив, але на поганому газоні нормально не втримав м'яч, внаслідок чого той же Судаков відпасував вперед, Мудрик пройшов трьох, після чого з центральної зони перед штрафним сильно і точно пробив у лівий нижній кут, відкривши рахунок.

Грузини спробували відповісти закиданнями, але Трубін та захисники впевнено забирали і виносили все, що летіло до них. А якщо ж доходило до удару, то або в руки Трубіну, або набагато вище – це Кварацхелія стягнув на себе суперників і відкинув назад на Кочорашвілі, який крутив у дальню дев'ятку занадто невдало.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший тайм вийшов, якщо порівнювати інші перші половини за Реброва, набагато кращим. Принаймні, спати не хотілося і погані слова на адресу футболістів на язик не просилися, дорікнути «синьо-жовтим» не було чим, не випадав ніхто.

Другий тайм став ніби продовженням першого. Судаков класно розігнав контратаку, але Мудрик та Довбик все ж не зуміли акцентовано пробити.

Чи не вперше за гру помилилися наші центральні захисники, але обійшлося – Таловєров не дістав м'яч у боротьбі з Мікаутадзе, неправильно вибравши позицію, Забарний дав себе розхитати, але в підсумку удар вийшов у сітку не з того боку, з якого хотілося гостям. У відповідь Мудрик бив з лінії штрафного і Мамардашвілі відверто врятував Сакартвело.

Після години гри українці трохи втомилися високо пресингувати і відійшли назад, сподіваючись на контратаки. Ставка майже спрацювала, але і Довбик попереду, і Яремчук, який його замінив, акцентовано не могли зачепитися за м'яч.

Getty Images/Global Images Ukraine

Час потрохи спливав. Наприкінці матчу відбулося величезне розчарування, оскільки грузини зуміли зрівняти рахунок, проте ненадовго – як показав повтор, перед цим офсайд був у гостей, тому результативний удар Давіташвілі справедливо не був зарахований.

Арбітр додав чотири хвилини, грузини тиснули, але українці впевнено відбилися і з третьої спроби все ж здобули перемогу у цьому розіграші Ліги націй. Новачки непогано себе показали, особливо Калюжний. І загалом – не було сьогодні такої безвиході та відверто поганої гри, як проти Албанії та Чехії.

Тепер треба буде взяти реванш 14 жовтня у матчі проти Чехії.

Ліга націй. Група В1. 3-й тур.

Україна – Грузія – 1:0

Гол: Мудрик (35)

Попередження: Матвієнко (29), Калюжний (45+5), Конопля (76) – Кашия (11), Двалі (39), Кочорашвілі (63), Шенгелія (69)

Україна: Трубін, Матвієнко, Таловєров, Забарний, Конопля, Калюжний (Криськів, 91), Мудрик (Назаренко, 86), Шапаренко, Судаков (Сваток, 91), Гуцуляк (Зубков, 75), Довбик (Яремчук, 75)

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Двалі, Кашия, Лочошвілі (Шенгелія, 60), Кочорашвілі (Давіташвілі, 71), Чакветадзе, Гвелесіані (Зівзівадзе, 82), Кітеїшвілі, Кварацхелія, Мікаутадзе

Арбітр: Юліан Вайнбергер (Австрія)

Стадіон «Познань» (Познань, Польща)

УКРАЇНА – ГРУЗІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

35’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 105
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TarasTaras94
Із позитиву Калюжний та організовано грали позаду, але поки це продовження попередніх матчів, просто тут дещо прагматично зіграли і вийшло перемогти. Ну і в цілому сподобався центр Калюжний - Судаков - Шапаренко, всі грали із шаленою віддачею 
DK1970
Вітаю всіх з вимученою Перемогою! Перемога - Перемогою але є ньюанс. 2 удари у стввр воріт... 
u6464u
Дякувати команді за перемогу за жагу до гри , за бажання щось змінити на краще, але питань по грі за багато ,.
Андрій Заліщук
з чехами буде важче, але вірю, що як мінімум не програємо
ПУМА
Відчувалась самовіддача (особливо в Калюжного), але не думка тренера. Тренера потрібно змінювати.
avk2307
Игра ни о чем.
Не могу вспомнить ни одной комбинации на гол от наших.
Гол случайный  после отбора и индивидуальных действий Мудрика.
Слабо, но с победой!!!
Типа игры с Селтиком у Шахтера в ЛЧ.
Итог Вы помните...
Но еще ж не конец. Надо верить
Макс Максов
Вимучали! Потішила тільки, чудова гра Калюжного!
Віктор Коробка
Прагматична гра на результат. Не яскрава, часом вимучена, але перемога. Не дали зіграти грузинам, і самі забили. З Перемогою!
Nordenus
Игра все такая же убогая. Спасибо Мудрику за гол.
ПУМА
Другий тайм втримали виключно завдяки Калюжному. Для мене він лев матчу. А ви й далі розказуйте, що немає в нас ким замінити звьозд недоторканних.
Podin100
У Калюжного 9 відборів, це просто топ!
mvv71ua
Нарешті була команда, нарешті був бій, бажання, перемога!!! Всіх з перемогою!!! 
Pavel_i_CO
Дуже важлива перемога!! Дебютанти відіграли добре, навіть дуже. Чекаємо від збірної три очки в матчі з чехами та повернення в боротьбу за вихід в Лігу А
fedd1979
Жахливо те, що вже албанці з грузинами стають нам просто непосильними... Особливо з огляду на те, як просто сьогодні чехи розправилися з тими ж албанцями. Культура гри з мячем у грузинів на порядок вища. 
Viktor Shuper
вимучили. але гри як не було так і нема, просто жах. і ще мені дивно дуже що грузини не забили хоча би гол, дуже дивно. з Матвієнком у захисті і не пропустити 
Harun Bakircioğlu
Камон плей продолжается, но от результата все равно приятно. Побеждать всегда приятно при любой игре.
odiniznashih
Победили, но игры как не было так и нет.
Суета одна...
Fitness.sports
С победой, а это главное. Результат на табло. Но статистика и игра не радует.
По одному удару в створ в каждом тайме. А грузины ничего не теряют. При такой игре в Грузии ничья будет радость. Но главное выжать хоть ничейку с чехами во второй игре октября. 2 игра всегда даётся сложнее. 
Alexandr Ladizhenskiy
Не вистачало напевно тільки Циганкова по грі…
Калюжний зіграв матч життя, молодець. 
А загалом гри було мало, але є результат. 
Навіть Таловеров не дивлячись на декілька помилок виглядав пристойно. 
Taykitanin
Перемогли завдяки Ярмоленку та Зінченку. Треба брати в збірну тих, хто на даний час краще грає, а не за минулі заслуги.