Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 10 жовтня 2024, 18:19
1179
8

Україна – Грузія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Ти не програв, поки є остання спроба

| Оновлено 10 жовтня 2024, 18:19
1179
8
Україна – Грузія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй
УАФ

11 жовтня у Познані збірна України у рамках третього туру Ліги націй зіграє зі збірною Грузії. Початок поєдинку – о 21.45 за київським часом.

Україна

Ніколи такого не було, і ось знову. Після фіаско збірної України на Євро-2024 у новому сезоні від «синьо-жовтих» усі ми чекали на «вибачення». У вигляді вдалої гри у Лізі націй. Але за фактом вийшло зовсім навпаки. І тепер провал нашої національної команди на нещодавньому чемпіонаті Європи бачиться закономірним та логічним. Напередодні третього туру Ліги націй команда Сергія Реброва посідає останнє місце у таблиці. У пасиві нашої збірної – дві поразки.

Українці по черзі програли Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

В обох матчах наша збірна неприємно здивувала відсутністю думки, руху та характеру. У цих компонентах вона помітно поступалася своїм опонентам. Поразки заслужені. Як кажуть у подібних випадках, без варіантів. Після поразки від чехів під зневажливий натиск критики потрапив головний тренер збірної України. Реброву дорікали і в невмінні порозумітися з підопічними, і в невмінні поставити їм адекватну гру. І ще у багатьох гріхах. Багато в чому критика наставника збірної України була об'єктивною, бо подекуди здавалося, що Сергій Станіславович уже не керує командою. Більше того, виразно пояснити те, що відбувається, він уже не може.

Проте очікуваної багатьма відставки Реброва не відбулося. УАФ вустами її президента Андрія Шевченка одноголосно підтримала тренера. Тож як мінімум до кінця цього турніру Ребров очолюватиме збірну України. Крім негативного осаду від вересневих невдач, у жовтневий ігровий цикл наша команда вступає з цілою купою проблем. Насамперед – проблем кадрового характеру.

Через травми та пошкодження Ребров не зможе розраховувати відразу на дев'ятьох виконавців, більша частина яких напевно вийшла б в основі проти Грузії. Крім того, не зовсім здоровий і Тарас Степаненко, який хоч і перебуває у таборі збірної, проте готується за індивідуальною програмою. Тому в екстреному режимі Сергію Станіславовичу довелося вносити корективи до списку викликаних футболістів, про що ми нещодавно докладно розповідали в окремому матеріалі.

Тож у будь-якому разі склад збірної України у жовтневих матчах Ліги націй буде неоптимальним. А може, й зовсім експериментальним, що не додає оптимізму напередодні поєдинку з лідером групи. З іншого боку, гравці, які отримають шанс проявити себе замість травмованих, повинні чіплятися за цей шанс зубами. Можливо, хоча б у плані самовіддачі та характеру тепер ми не матимемо претензій до збірної України.

Грузія

А от у Сакартвело, на відміну від нас, все гаразд. Навіть більше, ніж добре. На Євро-2024, який для збірної Грузії став історичним, дебютним, команда Віллі Саньйоля не лише продемонструвала хорошу гру та непогані результати, а й закохала в себе мільйони вболівальників. На куражі грузини стартували і в Лізі націй.

У першому турі вони у домашніх стінах розбили збірну Чехії (4:1), з якою перетиналися і в одній групі на ЧЄ. У другому турі збірна Грузії здолала на виїзді Албанію – 1:0, і за підсумками другого ігрового дня одноосібно очолила турнірну таблицю. Грузини не приховують, що хочуть виграти групу та підвищитись у класі. До речі, у минулому розіграші Ліги націй збірна Грузії виступала у дивізіоні С (разом зі збірними Болгарії, Північної Македонії та Гібралтару) і посіла перше місце у групі. Історія може повторитися і цього разу. Кадрових проблем напередодні матчу з Україною Сакартвело не має.

Історія протистоянь

На даний момент збірна Грузії може вважатися дуже зручним суперником для нашої національної команди. З дев'яти матчів, зіграних опонентами, шість завершилися перемогою «синьо-жовтих», решта поєдинків принесла нічию. Останній на даний момент поєдинок був зіграний уже в далекому 2015 році. Тоді наша команда, якою керував Михайло Фоменко, у товариській зустрічі здолала Грузію з рахунком 2:1.

Прогноз

Грузія зараз на коні. У команди все добре не лише з функціональними кондиціями, а й із емоційним настроєм. І у зв'язку з цим підопічні Саньйоля виглядають краще. Та й не лише у зв’язку з цим. Власне, окрім приємного екскурсу в історію, навряд чи можна згадати ще щось, що зіграло б зараз на нашу користь. Грузини зараз банально кращі, свіжіші та мотивованіші. Та й колись наш, а тепер їхній Цитаїшвілі, напевно, ритиме землю, щоб довести, що даремно ми його не втримали.

Але навіть у такій непростій ситуації потрібно шукати привід, якщо не для оптимізму, то хоча б для рівноваги. Якщо є остання спроба, ти ж ще не програв. Честь та характер ще ніхто не скасовував. І може якраз зараз, у критичний момент, коли здається, що все пропало, наша збірна зможе зібратися та видати хорошу гру.

Хочеться сподіватись, що наша команда не програє. Ризикнемо припустити, що зустріч завершиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Тимчик, Матвієнко, Забарний, Михайліченко, Криськів, Судаков, Шапаренко, Зубков, Мудрик, Довбик

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Гвелесіані, Кашія, Двалі, Чакветадзе, Кочорашвілі, Китеїшвілі, Цитаїшвілі, Кварацхелія, Мікаутадзе

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
11 жовтня 2024 -
21:45
Грузія
Результативна нічия 3.35 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Один шанс на мільйон. Чому українська молодіжка ще не вийшла на Євро
Футбол | 10 жовтня 2024, 19:23 0
Один шанс на мільйон. Чому українська молодіжка ще не вийшла на Євро

Незважаючи на початкові розрахунки, знайшовся один малоймовірний сценарій

Мегаперехід від Переса? Реал хоче запросити одну із головних зірок футболу
Футбол | 10 жовтня 2024, 00:39 0
Мегаперехід від Переса? Реал хоче запросити одну із головних зірок футболу

Мохамед Салах може перебратися у мадридський гранд

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pixelman
Вперше такі відчуття, що навіть вболівати не хочеться за таку збірну(
Tower Bridge
Безоговорочный вынос Грузии вперёд ногами.
Лига
Когда от сборной с недотренером Серёжей нечего не ждут, могут завтра и выстрелить и даже на изи выиграть, хотелось бы в это верить  3-1
AK.228
Центр Забарный-Сваток… слева Матвиенко, опорником лучше Калюжного… Назаренко вместо Зубкова… а хули… хуже не будет
nick07
"честь, характер" це точно не про збірну України((((
Дожились, що вже нічия зі збірною Грузії вважається за щастя.....
Треба гнати оті 2 нещастя зі збірної та федерації, тоді можливо буде надія на краще
AK.228
А по игре - нас выебут скорее всего…. Ибо Сережка - грустный лох а не тренер