Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2024, 17:13
1542
6

Перша домашня перемога. Верес у Рівному обіграв Зорю

Команда Шандрука лише із сьомої спроби в цьому сезоні здолала суперників на власному полі

| Оновлено 05 жовтня 2024, 17:13
1542
6
Перша домашня перемога. Верес у Рівному обіграв Зорю
УПЛ

Перший ігровий день дев’ятого туру української Прем’єр-ліги напередодні потішив нас запеклою боротьбою, але геть не потішив при цьому результативністю – усього один гол на чотири команди, що нікуди не годилось. Виправити ситуацію була можливість у команд, які брали участь у суботньому розкладі національної першості, протистояння в рамках якої починались у Рівному.

Місцевий «Верес» на початку цього сезону майже не полишає межі рідного міста, що, безумовно, ще даватиметься взнаки в другому колі, проте наразі «червоно-чорні» могли похизуватись, наприклад, тим, що минулого тижня забрали очки в донецького «Шахтаря» (1:1). Однак для самої команди Олега Шандрука цей результат став просто черговим матчем без перемог у осінній частині змагань. На відміну від колективу Младена Бартуловича, який нарешті переміг у минулому турі вперше з початку вересня, подужавши полтавську «Ворсклу» (2:0).

Рівному цього дня дуже дошкуляла злива, однак за станом газону на «Авангарді» не було помітно, що це якось може завадити футболу, за що окремо треба висловити вдячність місцевим агрономам. А коли поле в порядку, то й команди мають відповідати йому своїми кондиціями, свідками чого ми й стали в запальному першому таймі, який починався з дуже гострого моменту у Мрвальєвича та його невлучного удару головою, але не господарі забили першими в цій грі.

Це зробила «Зоря» вже на дев’ятій хвилині зусиллями Горбача, на якого з правого флангу прострілом асистував Антюх. Однак уже за десять хвилин рівновагу за рахунком було поновлено зусиллями того-таки Мрвальєвича, якому з другої спроби та з подачі від Протасевича таки пощастило влучити в площину воріт. Великий зачин для результативного футболу команди зробили, але його ще необхідно було підтримати в подальшому.

А от із цим справи пішли не найкращим чином. Ризикувати ніхто не квапився, бо всі вже побачили на прикладі того ж Протасевича, як один необачний рух на цьому вогкому газоні може коштувати пошкодження, через яке команда втрачає гравця в перспективі та слот для заміни конкретно в цій грі. Ба більше – «Верес» у перерві ще й воротаря був змушений замінити за підсумком зіткнення Когута та Будківського у верховій боротьбі.

І вже під завісу гри рівненці втратили ще й третього бійця, коли Гакман у зіткненні з Башичем зазнав травми стопи й поле залишити зміг виключно на ношах у супроводі лікарів. На щастя для господарів, цю новину вони зустрічали не в поганому гуморі, бо на 54 хвилині передачу Яго до лівого флангу атаки Луан перетворив на зміщення до центру з дальнім ударом під ліву стійку чужих воріт.

До завершення гри було ще достатньо часу, однак команда Бартуловича використала його для свого порятунку дуже нераціонально. Усього один гольовий момент, проте який! Антюх за кілька миттєвостей після другого пропущеного вколачував м’яч у сітку, як йому здавалось, із подачі з лівого флангу від Вантуха на дальній, але зльоту поцілив просто в поперечину. Прикрість полягала для «Зорі» ще й у тому, що це була їхня остання нагода зрівняти рахунок, тож ніякої стабільності за Бартуловича й досі немає.

Після міжнародної перерви рівненський «Верес» поїде в гості до одеського «Чорноморця», а луганська Зоря проведе домашній матч проти криворізького «Кривбаса».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман – 6,0, Когут – 6,0, Гайдучик – 6,0, Кучеров – 6,0, Чечер – б/о.

«Зоря» (заміни): Супряга – 6,0, Хахльов – 6,0, Тронтель – 6,0, Беніто – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Верес» – «Зоря» - 2:1

Голи: Мрвальєвич, 19, Луан, 54 – Горбач, 9

Попередження: Луан, 85, Когут, 90+4 – Горбач, 36, Башич, 39, Супряга, 82, Вантух, 90+2

«Верес»: Кожухар (Когут, 46) – Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Гакман, 46, Чечер, 75) – Яго, Кльоц – Шарай, Годя (Кучеров, 65), Луан – Мрвальєвич (Гайдучик, 64).

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Джордан, Ескінья, Жуніньйо (Беніто, 69) – Антюх, Яцик (Тронтель, 69), Башич (Супряга, 58), Мічин – Будківський, Горбач (Хахльов, 58).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 11 (4) – 10 (5)
Кутові: 3 – 5
Офсайди: 2 – 1.

ВЕРЕС - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
   Гра Зорі в першому таймі сподобалась: швидкісні атаки, гра в пас. Але після перерви пропустили необов'язковий гол, заміни не посилили, а послабили гру, зникла швидкість та точність пасів, та й реалізація моментів бажає покращення.
   А Верес, натомість, зіграв більш прагматично, скористався падіннями захисників Зорі та не дав розгулятися супернику в другому таймі, за що був винагороджений перемогою.
   Зараз показують повтори моменту з незарахованим голом Зорі - однозначно помилка арбітрині. 
dadlismit
По игре Зари : в нападении неплохо, а защита - пожар. Ну и отдельное спасибо арбитражу, незасчитали чистый гол Зари  
Tower Bridge
Прекратился ливень и Верес заиграл ровно.
_Quantum19_
Чому в огляді матчу жодного слова про незарахований чистий забитий м'яч луганцями? Це тренд такий - приховувати помилки арбітрів? Дьордь вже вчора насудив. Зарахував Агробізнесу гол, забитий з порушенням правил. Не призначив у ворота Агробізнесу пенальті за свідомий фол. І в вас потім вистачає нахабства обурюватись щодо виступу клубів на євроарені? Не будуть клуби в нас виступати добре чи хоча б непогано на євроарені, доки в нас отаким чином судять матчі. 
C.Пеклов
молодці Верес,рахунок по грі!