Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 жовтня 2024, 19:49
1970
5

Знову на останніх хвилинах. Чорноморець вирвав перемогу над Оболонню

Сім із дев'яти матчів за участі команди Бабича завершувались із рахунком 1:0

| Оновлено 04 жовтня 2024, 19:49
1970
5
Знову на останніх хвилинах. Чорноморець вирвав перемогу над Оболонню
УПЛ

Після кількох днів європейського клубного футболу міжнародного рівня, повертатись до реалій української Прем’єр-ліги завжди ще те завдання. Однак дев’ятий тур національної першості в нашому розкладі від того б нікуди не подівся, тож розпочинали ми в Одесі з матчу поміж місцевим «Чорноморцем» та київською «Оболонню», який був позбавлений яскравої афіші, проте аж ніяк не залишився без інтриги.

Обом командам початок кампанії дався дуже важко, проте Олександр Бабич у складній кадровій ситуації якось зумів привести свій колектив до двох перемог, що в стані «пивоварів» узагалі було нечуваним явищем ще тиждень тому. А потім команда Сергія Шищенка зіграла проти петровського «Інгульця», у якого також не було перемог на той момент, і здобула довгоочікувану звитягу (2:1). Це не вдалось зробити Валерію Іващенку свого часу, тож робота нового тренера на чолі команди з найгіршою із запасом різницею м’ячів у чемпіонаті вже вважалась прогресивною. Але все одно недостатньою для того, аби залишити зону вильоту.

Від самого початку гри «Оболонь» мала значно більше бажання грати в атаці, аніж суперники, які обрали гру в три центральні захисники, але це жодним чином не покращило якість їхньої гри в обороні. «Чорноморець» постійно ловили на швидких виходах до контратак, так звана «перехідна фаза», і бодай два гольових момент гості мали реалізовувати, коли через правий фланг приходив простріл до центру штрафного, однак Груша запустив м’яч на трибуни, а Тарануха потурбував праву стійку своїм ударом.

У відповідь на це «моряки» нічого в атаці так і не могли показати. Помірної якості футбол та невпевнена гра через фланги ні до чого не призводили, тож на перерву команда Бабича пішла в засмученому стані. Але без пропущених м’ячів, бо там, де суперники не хибили, рятував Рудько.
Після перерви Бабич повернувся до чотирьох захисників і його команда заграла в більш притаманному для неї стилі. У плані атаки — так точно значно більш продуктивно, аніж ми мали змогу бачити до цього. А от «Оболонь», навпаки, поступилась гостротою й зрештою була змушена зупиняти випади суперників аж до самого фіналу цього протистояння.

Моменти в «моряків» з’являлись геть не кожної хвилини й були навіть відтинки гри, коли на полі взагалі нічого не відбувалось. Але це «нічого» все одно було за володінням від команди Бабича, що зрештою призвело до двох класних нагод у Бутка посеред тайму, які той не використав під час серії кутових по обидва боки поля, а також до вирішального випадку з боку господарів у цій грі.

На 86 хвилині Ілля Шевцов, який відносно нещодавно бігав на полях МЛС, з’явився на заміну, а вже за мить його удар на дальній стійці завершував контратаку з прострілу з правого флангу від Хобленка. Вочевидь, форварду стало настільки сумно від того, що на нього не йдуть передачі, що він вирішив узяти справу у власні руки. І таки витягнув команду.

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» удома гратиме проти рівненського «Вереса», тоді як на київську «Оболонь» очікує домашнє столичне дербі проти «Динамо».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Кайо – 6,5, Васильєв – 6,0, Янаков – 6,5, Лацабідзе – б/о, Шевцов – б/о.

«Оболонь» (заміни): Карась – 6,0, Лук’янчук – 6,0, Теслюк – б/о, Мороз – б/о, Лях – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Чорноморець» – «Оболонь» - 1:0

Гол: Шевцов, 87

Попередження: Удод, 82, Шевцов, 88 – Мороз, 89

«Чорноморець»: Рудько – Кисіль, Скиба, Жаржу (Лацабідзе, 76), Удод – Єрмаков (Васильєв, 61) – Петряк (Янаков, 61), Габелок (Шевцов, 86), Пшеничнюк (Кайо, 61), Бутко – Хобленко.

«Оболонь»: Федорівський – Стасюк, Дубко, Приймак, Грисьо (Карась, 46) – Черненко (Лук’янчук, 69), Вітенчук (Мороз, 77), Груша – Суханов, Тарануха (Теслюк, 69), Блізніченко (Лях, 78).

Арбітр: Олег Когут (Тернопіль).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 9 (3) – 11 (2)
Кутові: 5 – 4
Офсайди: 0 – 1.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Шевцов (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка
Футбол | 04 жовтня 2024, 18:30 22
Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка

Андрій Ярмоленко та Олександр Сваток переведені з резервного списку до основного

Мілевський пояснив, чому Ребров не викликав Ярмоленка до збірної України
Футбол | 03 жовтня 2024, 21:57 3
Мілевський пояснив, чому Ребров не викликав Ярмоленка до збірної України

Екснападник збірної України висловився про цю ситуацію

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Чорноморець тихою сапою, а вже 10 очок набрав та відірвався від зони вильоту. 
Tower Bridge
Джокер Шевцов! прямо из Северной Каролины.)
Gargantua81
везет Бабичу
Iigor6583
Це жах, а не футбол. Збір якихось нойменів, яким дали м'яч  пофутболити. І де вони беруться ці футбольори- недотяпи.