Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
662
0

«Повинні бути нахабними». Гасперіні оцінив розгром проти Шахтаря

Головний тренер «Аталанти» прокоментував перемогу в Лізі чемпіонів

«Повинні бути нахабними». Гасперіні оцінив розгром проти Шахтаря
Getty Images/Global Images Ukraine. Джан П'єро Гасперіні

Головний тренер італійської «Аталанти» Джан П'єро Гасперіні прокоментував розгромну перемогу над донецьким «Шахтарем» (3:0) у матчі 2-го туру основного етапу Ліги чемпіонів.

– Джан Пʼєро, розкажіть, яким був поєдинок із «Шахтарем» для вашої команди?
– Відмінні три очки в матчі Ліги чемпіонів, і, звичайно, ми можемо досягти нашої мети. Я завжди вірив у свій колектив, ми грали дуже добре. Я не мав сумнівів у перемозі, потрібно просто грати й залучати якомога більше гравців до основного складу. Футболісти зростають у майстерності, наприклад, Едерсон відіграв важливу роль, а Дзаппакоста продемонстрував гарну гру. Я також радий, що Джимсіті забив уперше в Лізі чемпіонів – це був дуже важливий гол, який розпочав нашу перемогу. Зрозуміло, що і до першого гола ми контролювали гру та були кращими, та коли не забиваєш, усе може змінитися.

– «Аталанта» відіграла поєдинок на одному диханні від початку до кінця, прогрес багатьох виконавців був доволі помітним.
– Так, це те, чого я очікую від команди, і це нормально, інакше це було б проблемою для команди. Ми не зіграли багато матчів після закриття трансферного вікна, футболісти мали обмаль часу, щоб пограти один з одним й адаптуватися до вимог. Проте матч із «Шахтарем» був досить гарним. Безперечно, ця гра відбулася в межах Ліги чемпіонів, але не слід забувати про національний чемпіонат. Мушу визнати, що деякі матчі Серії А значно складніші для нас, ніж поєдинки на євроарені. Далі ми концентруватимемося на суботньому матчі національного чемпіонату: необхідно акумулювати енергію, яку витратили в поєдинку із «Шахтарем», та підготуватися до наступної гри. Сподіваюся, ми відновимося та підійдемо до зустрічі підготовленими, адже наша мета – виграти Серію А.

– Ви говорили, що маєте на меті зайняти місця між 9-м та 24-м у Лізі чемпіонів, але тепер, можливо, думаєте й про вищі позиції?
– Необхідно бути реалістами. Приємно бачити наших уболівальників на трибунах, і хоча ми можемо мріяти про вищі місця, проте маємо зосередитися на наших щоденних завданнях. Перша фаза змагань виконана досить непогано. Наступний матч гратимемо із «Селтіком», а потім матимемо три виїзні матчі, де зустрінемося з «Реалом» і «Барселоною». Ми задоволені грою із «Шахтарем», а після міжнародної паузи почнемо концентруватися на наступних поєдинках Ліги чемпіонів.

– Що можете сказати про гру Белланови? Після перемоги минулого сезону в Лізі Європи команда стала більш упевненою у своїх силах?
– Белланова відзначився яскравим голом, хоча він не є виконавцем, який багато забиває, але початок був гарним. Він добре зіграв та взаємодіяв з партнерами, проте має проблеми з витривалістю, коли грає протягом 90 хвилин. Ми працюватимемо над цим. Звісно, ми виграли Лігу Європи, проте це була дещо інша команда, і є велика різниця між торішнім колективом і тим, який є наразі. Зараз у нас доволі нова команда, це неможливо порівнювати. Маємо працювати з футболістами та формувати команду практично з нуля.

– Якщо порівняти матчі із «Шахтарем» п’ятирічної давнини із цим, чи помітили ви якісь зміни?
– Звичайно, п’ять років тому ми вперше брали участь у Лізі чемпіонів і програли перші три матчі. Після чотирьох поєдинків у нас був лише один заліковий пункт. За цей період ми навчилися багато чого, адже в житті так працює: помилки допомагають покращитися, і це фундаментальний крок. Ми вже вчетверте граємо в Лізі чемпіонів і не повинні забувати бути нахабними та розкутими, адже якщо ви не нахабні, то ніколи не дійдете до своєї мети.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому в Гамбурзі виявилися не раді Динамо у їхніх домашніх матчах єврокубків
Футбол | 03 жовтня 2024, 15:00 1
Чому в Гамбурзі виявилися не раді Динамо у їхніх домашніх матчах єврокубків

Виявляється, фанати «чорно-біло-синіх» мають претензії до віце-чемпіона України…

Україна – Бразилія. Прогноз і анонс на матч півфіналу ЧС з футзалу
Футзал | 02 жовтня 2024, 15:45 23
Україна – Бразилія. Прогноз і анонс на матч півфіналу ЧС з футзалу

В офіційних матчах українці зустрічалися із п'ятиразовими чемпіонами світу чотири рази

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.