Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2024, 16:09
3892
14

Перемога не без пригод. Олександрія здолала Кривбас у Кривому Розі

На диво, жодна повітряна тривога не переривала хід запеклого протистояння

| Оновлено 28 вересня 2024, 16:09
3892
14
Перемога не без пригод. Олександрія здолала Кривбас у Кривому Розі
ФК Олександрія

Суботня програма восьмого туру української Прем’єр-ліги одразу пропонувала нам головну страву не тільки цього ігрового дня, а, можливо, і всього футбольного вікенду в нашому футболі. І не варто було очікувати появи київського «Динамо» чи донецького «Шахтаря» цього разу серед учасників центрального протистояння – криворізький «Кривбас» та «Олександрія» були не менш цікавою парою.

А ще, оскільки гра відбувалась у Кривому Розі, існувала додаткова інтрига з неприємним для нас підтекстом у вигляді потенційних повітряних тривог за ходом гри, що також вносило свою родзинку, як і в будь-який домашній матч команди Юрія Вернидуба останніми роками. Поміж тим, ці колективи мали ще й серйозну конкуренцію у верхній частині турнірної таблиці, тож для обох імовірна втрата очок була найгіршим сценарієм.

Відповідно й ціна помилки була високою, про що, начебто, знали обидві команди, однак «Олександрія» явно не надавала цьому аж надто великого значення на початку протистояння. «Кривбас» був за крок від того, аби взагалі влаштувати розгром опонентів, а в одного лише Соси моментів у чужому штрафному було хоч на хет-трик. Проте в підсумку в команди Вернидуба після першого тайму голів узагалі не було на рахунку.

Як так вийшло? Самовідданість гравців «поліграфів» уже на самісінькій лінії воріт та просто погана реалізація гольових моментів від нападника суперників дуже цьому посприяла. Натомість команда Ротаня взагалі нічого надзвичайного не вигадувала – атакувала через фланги, і коли під завісу тайму Безерра та Джевані обмінялись позиціями на краях поля, то це одразу дало результат. Із лівого флангу пішла подача на Філіппова, а той головою не схибив у межах воротарського. Цей момент та удар Ковальця – усе, що було в «Олександрії» до перерви в атаці, але ж яка ефективність!

Гості на другий тайм обрали стратегію діяти від захисту, а там уже як піде. Команда Вернидуба отримала багато м’яча до своїх ніг, а от що з ним робити – так і не вигадала. Створили ще один момент для Соси, але той знову пробив точно у воротаря з центру штрафного, тож як із таким нападником шукати порятунку у важкій грі?

Колектив Ротаня натомість проявив максимальну витримку й навіть не намагався ризикувати аж до останніх хвилин, коли було відверто помітно, що криворіжці не встигають за своїми суперниками, та й сил нав’язувати атакувальний футбол уже не було. Проте «Олександрія» свої гольові нагоди, які, за великим рахунком, реально обмежились лише моментом Погорілого, так і не використала.

Наступними вихідними криворізький «Кривбас» гратиме в гостях у київського «Динамо», а «Олександрія» вдома проведе зустріч проти львівського «Руху».

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Задерака – 6,0, Ілич – 6,0, Твердохліб – б/о, Понєдєльнік – б/о.

«Олександрія» (заміни): Козак – 6,0, Мішньов – 6,0, Копина – 6,0, Скорко – б/о, Погорілий – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Кривбас» – «Олександрія» - 0:1

Гол: Філіппов, 45+1

Попередження: Бізімана, 22, Микитишин, 33, Бандейра, 90+4 – Калюжний, 18, Смирный, 50

«Кривбас»: Кліщук – Д. Кузик, Драмбаєв, Романчук, Бандейра – Аморозо (Ілич, 74), Бізімана – Микитишин, Луньов (Твердохліб, 75), По (Задерака, 63) – Соса.

«Олександрія»: Єрмаков – Мартинюк (Скорко, 86), Шабанов, Кампуш, Кравченко – Смирний (Мишньов, 60), Калюжний, Ковалець (Копина, 71) – Джевані (Козак, 60), Філіппов, Безерра (Погорілий, 86).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Удари (у площину): 12 (4) – 10 (3)
Кутові: 7 – 1
Офсайди: 3 – 2.

КРИВБАС - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DidOk
А Ротань показує, що він теж тренер
Віктор Коробка
Чого в Олександрії не віднімеш - так це вміння вигризати перемоги навіть у команд, яким вони поступаються в потужності.
Макс Максов
А Олександрія походу серйозно претендує на медалі!
peddro
де діван ібанго? без нього кривбас втратив 30 відсотків потужності
Tower Bridge
Вот сейчас и тревога припёрлась.  С 15:52. 
    Так что угадали   с началом игры. Но это связано с обедом кацапских лётчиков.
DidOk
Кривбас, Кривбас...
vruthiy-112
Ротань допоміг Вернідубу, знайти двері на вихід, зі своїм Безтолковим штабом.!!!