Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2024, 15:59
751
6

ПУШИЧ: «Логістика забирає багато сил. Витрачаємо 20 годин на дорогу»

Коуч донецького Шахтаря дав прес-конференцію після матчу УПЛ із «Оболонню»

| Оновлено 25 вересня 2024, 15:59
751
6
ПУШИЧ: «Логістика забирає багато сил. Витрачаємо 20 годин на дорогу»
ФК Шахтер. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу УПЛ з «Оболонню» (4:0)

– Містере, вітаємо з упевненою перемогою 4:0. Початок зустрічі був не надто інтенсивним. На вашу думку, це так відобразилася певна втома, пов’язана зі складним графіком та переїздами?

– Безумовно, можу з вами погодитися, що перший тайм ми провели не в такому інтенсивному ритмі, як я того хотів би, але мушу зазначити, що складна логістика, а цього тижня в нас було дійсно багато переїздів через матч Ліги чемпіонів, усе ж не може слугувати якимсь виправданням такої інтенсивності в нашій грі. І хоча перший тайм ми провели не настільки інтенсивно, але я хотів би зробити великі компліменти своїй команді за ту реакцію, що ми показали по перерві, та за те, у якій стилістиці ми провели другу половину зустрічі, тримаючи високий темп гри та демонструючи атакувальний футбол. І ще хотів би додати, що, коли ми повертаємося після матчу Ліги чемпіонів чи будь-якого іншого євротурніру, завжди дуже важливою є перемога на внутрішній арені. Сьогодні ми були повністю сконцентровані на нашому супернику, на перемозі саме над цим опонентом. І ця націленість на результат конвертувалася в наш успіх, чому я, безумовно, дуже радий.

– Пане Маріно, сьогодні ви забили чотири голи, у попередньому турі було п’ять. Але в грі Ліги чемпіонів з «Болоньєю» забити не вдалося. Як, на вашу думку, цю результативність перенести на осінні поєдинки Ліги чемпіонів?

– Не слід порівнювати матчі внутрішнього чемпіонату та ігри європейських турнірів, оскільки в такому змаганні, як Ліга чемпіонів, зібрані найсильніші команди, найкращі гравці, та й у цілому атмосфера сприяє надзвичайно високому рівню протистояння. І якщо розбирати конкретно наш матч з «Болоньєю», то ми зіграли на виїзді проти складного опонента, зуміли відстояти наші ворота на нуль, і я вважаю, що в поєдинку такого рівня це доволі значне досягнення. І дуже важливий урок, який я зміг винести, граючи в Лізі чемпіонів: у матчі єврокубка ви не отримаєте так багато можливостей саме в атакувальній фазі, як у поєдинку національного чемпіонату, можливо, це буде п’ять-шість моментів, але зазвичай не більше. І саме в цих п’яти-шести моментах потрібно бути надзвичайно точними й холоднокровними в реалізації. Можливо, вам вдасться реалізувати усі моменти, і тоді це буде перемога просто неймовірного рівня, однак зазвичай ми працюємо в тому напрямі, щоб переносити наші голи та задуми, які вже інтегровані на рівні національного чемпіонату, на рівень Ліги чемпіонів.

Усе ж таки, я схильний вважати, що іноді перемога навіть з невеликою кількістю забитих м’ячів на такому найвищому рівні Ліги чемпіонів може бути цілком задовільним та прийнятним результатом. І дозволю собі трохи доповнити свою відповідь ще однією думкою, що певним чином стосується вашого запитання. Логістика дійсно забирає в нас дуже багато сил, і зараз у змаганні такого високого рівня, як Ліга чемпіонів, ми є єдиною командою, що має стикатися із подібними викликами, пов’язаними з переїздами та складною ситуацією з відомих причин. Звісно, це стосується також інших українських команд. Щоразу ми витрачаємо близько 20 годин лише на дорогу, що, безумовно, позначається і на наших атакувальних якостях, і в цілому на свіжості у грі. І саме тому я хотів би ще раз наголосити на тому, як я пишаюся своєю командою – тим, як вона викладається на полі, як гравці дійсно віддають усі сили в кожному матчі. І за це я щоразу не соромлюсь нагороджувати їх заслуженими компліментами.

– Бондаренко зробив хет-трик у минулому матчі чемпіонату, сьогодні також відкрив рахунок. Може, варто спробувати його на новій позиції?

– Ви хочете побачити його нападником? Насправді я дуже радий за нього, що він забив сьогодні знову. Я схильний вважати, що Бондаренко чудово проявляє себе на своїй позиції, він грає в центрі поля і саме там приносить команді найбільшу користь. Тому поки немає потреби переводити його на позицію нападника. Хоча мушу наголосити, що він мав у першому таймі відзначитися дублем: у нього була вбивча нагода, але він не зумів її реалізувати. Тому поки що Бондаренко залишається на своїй, ідеальній для командної гри позиції.

– Сьогодні за «Шахтар» дебютував Алаа Грам. Що можете сказати про його дебют та про цього гравця в цілому?

– Алаа – це новий гравець, який приїхав до нас з іншої країни, де дуже відрізняється стиль гри, тому йому необхідний час на адаптацію. Він є великим професіоналом та чудовою людиною, важко й старанно працював цими тижнями на тренуваннях. Ми придивлялися до нього і потроху підводили до дебюту. Сьогодні він отримав таку можливість, і хоча вийшов на неприродній для себе позиції правого захисника, але добре впорався. Це багатофункціональний футболіст, який може грати як у центрі оборони, так і на правому фланзі. Я радий за Алаа й вітаю з дебютом та високим рівнем гри, який він сьогодні продемонстрував.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Перший гол у Лізі Європи! Довбик забив за Рому у ворота Атлетіка
Футбол | 26 вересня 2024, 22:39 21
ВІДЕО. Перший гол у Лізі Європи! Довбик забив за Рому у ворота Атлетіка

Артем вразив ворота іспанського колективу на 32-й хвилині у матчі 1-го туру ЛЄ

«Очевидно, що...» Довбик оцінив перший матч Роми в ЛЄ, в якому забив гол
Футбол | 27 вересня 2024, 03:41 0
«Очевидно, що...» Довбик оцінив перший матч Роми в ЛЄ, в якому забив гол

26 вересня римляни зіграли внічию з Атлетік Більбао (1:1) у 1-му турі Ліги Європи

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MIRRA
Катайтесь плацкартом як Інгулець - і зручно, і швидко!
nick07
ну так коли погоджувався тренувати ШД то хіба не розумів цих моментів?  
ну і їздять футболісти суперкомфортабельним автоусом, а не "Богданом" чи "Еталоном", тому навіть 20 годин то не мало б бути проблмою
potemkin78
а на самолёте ахметова слабо через донбасс
serhiy
Включив Луческу ).
Xvalenok03
Интересно. Тут некоторые пишут за деньги или по велению сердца?
Когда шовковский жаловался, что логистика забирает много сил, то тролли требовали сочувствия и жалели динаму.
Когда шахта в том же положении, то все начинают ерничать, язвить и проклинать.
И это не считая бонусов динамы в виде выездных игр которые играются в киеве.
DK1961
Случеску заговорил