Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2024, 11:56
5237
98

Без шансів. Шахтар у Львові розгромив Оболонь

Команда Пушича повернулась до справ у чемпіонаті впевненою перемогою

| Оновлено 24 вересня 2024, 11:56
5237
98
Без шансів. Шахтар у Львові розгромив Оболонь
ФК Шахтар Донецьк

Черговий тур Української Прем'єр-ліги закривало протистояння між «Шахтарем» та «Оболонню». Київська команда, яка замикає турнірну таблицю, має суттєві проблеми із результативністю. Перед поєдинком із донецьким клубом «суха» серія «пивоварів» налічувала 473 хвилини. Крім того, кияни ще жодного разу не відзначалися точними ударами у ворота «гірників» (у трьох матчах). У стартовому складі «Шахтаря» відзначимо появу Лассіни Траоре, який замінив Сікана, що отримав травму в матчі проти «Болоньї». Для легіонера із Буркіна-Фасо цей поєдинок став 50-м в елітному українському дивізіоні.

Команди неквапливо розпочали зустріч. «Гірники» більше володіли м'ячем, на що кияни відповідали рідкісними контратаками. При цьому небезпечні ситуації біля воріт суперники не створювали, знаходячись у пошуках оптимальних умов для загострення гри. І першим такий момент знайшов Судаков. Півзахисник «Шахтаря» лівим напівфлангом зробив розрізну передачу на хід Егіналду, який не зумів переадресувати м'яч Траоре. А наступна атака «Шахтаря» завершилася неприємностями для «пивоварів». Вінісіус Тобіас у падінні через себе відправив м'яч у штрафний майданчик київської команди, і Бондаренко злету завдав точного удару.

Після пропущеного голу кияни стали активніше пресингувати суперників, але підопічні Маріно Пушича впевнено справлялися зі спробами тиску від «Оболоні». «Гірники» грамотно перекривали вільні зони, не дозволяючи суперникам комфортно розвивати свої атаки. Номінальні господарі поля також не форсували події, свій наступний гольовий момент створивши майже за двадцять хвилин після першого взяття воріт. Бондаренко міг оформити дубль, але цього разу Федорівський врятував київську команду.

На початку другої половини зустрічі подвоїти перевагу своєї команди міг Зубков, на удар якого у стрибку зреагував Федорівський. «Гірники» володіли територіальною перевагою, позбавивши суперників контролю над м'ячем. Був близьким до успіху Матвієнко, якому Федорівський не дав зіграти на добиванні після удару Зубкова. До речі, правий вінгер «Шахтаря» завдав чимало проблем «пивоварам» на своєму фланзі.

«Гірники» контролювали перебіг гри, але мінімальна перевага суперників залишала шанси киянам. Ці шанси практично «поховав» Траоре. Після удару Судакова м'яч влучив у штангу, і буркінієць зіграв на добиванні. А перевів завдання «Оболоні» до розряду нерозв'язного Судаков, який увірвався до штрафного майданчика та пробив точно у кут.

Питання про переможця протистояння було знято, і тренерський штаб «Шахтаря» виділив ігровий час для туніського захисника Алаа Грама, який дебютував у складі «гірників». Також вийшов на поле 20-річний Антон Глущенко. А крапку у матчі поставив Невертон. Бразилець просочився крізь деморалізовану оборону киян та відправив м'яч у ворота.

«Шахтар» здобув впевнену перемогу і в наступному турі проведе гостьовий поєдинок проти «Вереса». «Пивовари» наприкінці наступного тижня прийматимуть «Інгулець».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Невертон – 7,0, Педріньйо да Сілва – 6,0, Степаненко – 6,0, Грам – б/о, Глущенко – б/о.

«Оболонь» (заміни): Теслюк – 6,0, Вітенчук – 6,0, Курко – б/о, Слободян – б/о, Блізніченко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Шахтар» – «Оболонь» - 4:0

Голи: Бондаренко, 17, Траоре, 67, Судаков, 78, Невертон, 90

Попередження: Вінісіус, 76 – Тарануха, 20, Мединський, 32, Суханов, 72 Карась, 87

«Шахтар»: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Вінісіус (Грам, 79) – Судаков (Глущенко, 85), Криськів (Степаненко, 71), Бондаренко – Егіналду (Невертон, 71), Траоре, Зубков (Педріньйо да Сілва, 71).

«Оболонь»: Федорівський – Стасюк, Дубко, Карась, Мединський – Приймак, Мороз (Слободян, 75) – Суханов (Блізніченко, 83), Черненко (Курко, 75), Груша (Вітенчук, 62) – Тарануха (Теслюк, 62).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 17 (8) – 3 (0)
Кутові: 10 – 2
Офсайди: 5 – 0.

ШАХТАР - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Невертон (Шахтар Донецьк).
79’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 26 вересня 2024, 04:41 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

«Та ну, і так зрозуміло». Шапаренко відреагував на поразку Динамо від Лаціо
Футбол | 26 вересня 2024, 04:23 10
«Та ну, і так зрозуміло». Шапаренко відреагував на поразку Динамо від Лаціо

Хавбек киян висловився про фіаско команди у матчі 1-го туру ЛЄ 2024/25 проти римлян

Коментарі 98
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Frank Piter
Всех фанов Шахтера с победой! 
AK.228
Солидный счет, солидная победа 
Надеюсь прибавит настроения перед матчами ЛЧ!!
Boodya
Заберіть вже гаджети в отсосіті, бо він ганьба всього вболівальницького кола Шахтаря.
Ганьбить себе, своє місце проживання і клуб за який він типу вболіває
serhiy
Не без шансів.Бо перший тайм ніякий. А могли закривати в першому гру і другий догравати. А в другому Оболонь підсіла і тоді забивали ті які вже давно не забивали ). Якби це не була гра з аутсайдером -дума булоб як з Болоню.
Ну і хвальонне четверте місце -ваше заслужене ! )
v2341770
 Результат є, а якісної гри немає. Ну ніхто в ЛЧ не "розсипиться" після 65 хвилини матчу, як сталося сьогодні. До активу Шахтар може занести хіба що 2-й гол коли пройшла єдина(!!!)  націлена проникаюча передача у штрафний майданчик за увесь матч.А все інше : навєсіки-парашути, напів-удари з підкруточкою з 15-16 метрів -то таке... До речі, хто небудь пам"ятає, щоб хтось з гравців Шахтаря завдавав небезпечні удари по воротах з 20+ метрів?    P.S. Я не є вболівальником ні Шахтаря ні Динамо і оцінюю матчі УПЛ у порівнянні з матчами єропейських чемпіонатів.
Олег Мандрівник
Разгромили последнюю команду ЧУ
Ну уже достижение
Віктор Коробка
Шахтар - молодці, з впевненою перемогою! Добре, що забили Траоре та Судаков. Сьогодні трохи розчарував Зубков - багато браку та втрат.
Чекаємо такої гри і надалі, особливо в ЛЧ.
u6464u
перемога на класі, гарна гра від обох команд.
Лига
Оболонь конечно не Болонья, ну  чемпион на изи выиграл ну могли ещё 3-4 гола забивать Очень лёгкая победа, ну мы знаем все как работники пивзавода могут быть сильны, динамо не даст спи_здеть
Pavel_i_CO
Фэдя-АКакулька, не зупиняйся. Гати дуплэтами. Не дарма ахмєтав, вже третій день вас, ордловців, заливає боярищніком в честь Дня Ахмєтава, яке лугандони святкують з 21-го вересня і по нині. Ти красень!! Вірний пес!!
Pavel_i_CO
Нарешті четвертими стали лугандони!!! А Фєдя-АКотсос сьогодні в ударі. Половина іржавих коментарів його. Красень!! Але замало дуплетів, а тройнічков кіт наплакав. Над цими елементами треба працювати майстру
avk2307
Не вгадав тільки в один мяч. Дірочки свои 4 забили а пивовари свій один ні.
Зате молодіжка 0-0 зіграла і це насправді дуже добре...
Отаман
Дуже дуже добре👍
New Zealander
Красені! За дві гри - 9 голів. Сподіваюсь що матч з Болоньєю був рідкісний виняток із правил де гра не йшла через слизьке поле, дощ, дві вимушені заміни (Сікан, Конопля), і ,можливо, травму Кевіна і можливо фактор гри в гостях. Все йде до того, що Шахтар почне чимало забивати і в ЛЧ незабаром
Tower Bridge
Любимый счёт неБолоньи.  С Рухом и Полесьем тоже по 0:4.  Итого в таблицу: 0 - 12.
DK1961
Да, и величайшая в истории победа над грозной Оболонью здесь будет висеть до бесконечности?
дыряво с пердя🤣
Шахтёры натянули пивнушку как смазанную дыр очку 👉👌