Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2024, 16:41
4605
8

Ексарбітр ФІФА висловився про сумнівний пенальті Полісся в грі проти Вереса

Мирослав Ступар вважає рішення судді помилковим

| Оновлено 16 вересня 2024, 16:41
4605
8
Ексарбітр ФІФА висловився про сумнівний пенальті Полісся в грі проти Вереса
ФК Полісся

Ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар висловився про сумнівний пенальті на користь житомирського «Полісся» в матчі 6-го туру Української Прем'єр-ліги проти рівненського «Вереса» (2:1):

«Момент, пов'язаний із призначенням 11-метрового удару у ворота «Вереса» на 56-й хвилині, викликає сумнів навіть після того, як арбітра Афанасьєва запросив арбітр VAR Копієвський оцінити ситуацію. Напевно, Копієвський теж не був упевнений на сто відсотків, що таке влучання м'яча в руку є порушенням. Арбітр Афанасьєв довго дивився, довго вагався, але все-таки вирішив – це пенальті. Після помилкового вироку «Полісся» з «позначки», як виявилося, забило вирішальний гол. Але давайте звернемося до тексту Правил гри.

Чи порушення це, коли захисник вибиває м'яч, за півметра стоїть Гуцуляк, м'яч влучає йому в ногу, йде відскок і круглий знаходить напівзігнуту руку рівнянина? Рука перебуває в природному положенні, не збільшує об'єм тіла, немає навмисної гри, і відскок у руку випадковий. Усі перелічені критерії не підпадають під категорію порушень. Чому арбітр після перегляду вирішив, що це порушення правил – незрозуміло. Якби він вирішив продовжити гру, то мав би рацію. Такі рішення не лягають у канву Правил і логіки гри футболу».

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
C.Пеклов
ось це чесний незалежний коментар!Тому наших суддів і не беруть на ЧЄ та ЧС.
heops
суддя міг як назначити так і не назначити, причин для обох варіантів достатньо, це не щось "намальоване"
heops
а якби в цьому моменті Гуцуляк махав руками і мяч від його руки в ворота залетів, треба було б зараховувати?) рука явно піднята, захисник (спеціально/не спеціально, без різниці) грає непритиснутою рукою в мяч і скидає його собі на хід, що кому ще треба?)) він же не Марадонна з "рукою Бога"
potemkin78
чёт мне на повторах показалось что мячь два раза попал в руки игрокам Вереса и один раз в руку игрока Полися. но могу ошибаться