Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2024, 21:41
2090
7

Бойовий матч та камбек господарів. Полісся вдома переграло Верес

Олександр Назаренко забив у четвертій грі поспіль, це принесло його команді лідерство в УПЛ

| Оновлено 15 вересня 2024, 21:41
2090
7
Бойовий матч та камбек господарів. Полісся вдома переграло Верес
ФК Полісся

Осічка «Олександрії» давала змогу «Поліссю» у випадку перемоги очолити турнірну таблицю, оскільки різниця м'ячів у нього була б кращою, а «Динамо» хоч і йде без втрат, але має на один зіграний матч менше.

Вирішувати робочі питання Імад Ашур відправив практично той же склад, що і минулого туру, за винятком Пайшао, якого на вістрі атаки замінив Луїфер. Ну і Михайліченко знову вийшов, на цей раз у старті, на правому фланзі захисту. У «Вереса» склад був теж практично передбачуваний, хіба на дебют молодого Протасевича теж на правому фланзі ніхто не сподівався.

Старт гри пройшов під натиском гостей, і це принесло їм дивіденди. Вже на шостій хвилині Шарай класно навісив зліва і Гайдучик теж класно головою по дузі відправив м'яч від штанги у ворота.

Далі очікувано перехопили ініціативу господарі, але їхній натиск «Верес» сміливо розбивав контратаками, які були куди небезпечніші. Міг рахунок подвоюватися кілька разів, але то Луїфер не пішов до кінця замикати удар-простріл Степанюка, то Яго бив точно, але не надто сильно, то Вовченко після стандарту банально не влучив у площину.

Стандарти раз могли принести успіх і «Поліссю», але удар Гуцуляка був неточним, а намагання Віалле його підправити закінчилося моторошним врізанням спиною у штангу. На щастя, ніякої шкоди центрбеку каркас воріт не наніс, а міг би. В першому таймі ще запам'яталися спроба Назаренка пробити і партнера підправити, які знівелював Кожухар, а також Куція, якого часто били в центрі поля суперники. Били в ігрових епізодах і не спеціально, але грузину від того легше не було.

Взагалі, гра вийшла дуже жорсткою. Не було відвертих грубощів, але і Чоботенко не вийшов на поле через розсічення після перерви, і Смоляков у другому таймі теж побачив на собі свою кров, і той же багатостраждальний Куція не дограв гру, причому його заміна стала шостою – Шандрук скористався спеціальним правилом ФІФА при підозрі на травму голови.

Але це сталося наприкінці гри, а до того було було багато цікавого. Досить швидко «Полісся» і зрівняло, і вийшло вперед. Спершу Назаренко класно навісив і Гуцуляк на дальній штанзі замкнув, а трохи пізніше в дещо кумедному епізоді після підказки ВАР арбітр призначив пенальті за гру рукою (ненавмисно це зробив Протасевич, та все ж), який реалізував той же Назаренко, забивши шостий гол в чемпіонаті та в четвертій грі поспіль. Чого епізод кумедний? Подивіться самі, це варте уваги, як велика концентрація футболістів обробляли м'яч на невеликому клаптику поля.

Спроби «Вереса» зрівняти заслуговують похвали, але не вдалося, як не вдалося житомирянам і збільшити розрив у рахунку. Фінальний свисток відправив «Полісся» на перше місце у таблиці, а «Вересу» симпатична гра принесла не очки, а продовження поневіряння у низах.

Фото ФК Полісся

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур

«Полісся» – «Верес» – 2:1

Голи: Гуцуляк, 50, Назаренко, 58, пен – Гайдучик, 6

Попередження: Бабенко, 90+1, Лєднєв, 90+4 – Вовченко, 63

«Полісся»: Волинець Смоляков, Чоботенко (Матіч, 46), Віалле, Михайличенко Бабенко Таллес (Лєднєв, 76), Крушинський Назаренко (Шастал, 84), Луїфер (Пайшао, 61), Гуцуляк (Мельниченко, 76)

«Верес»: Кожухар Шевченко (Сміян, 80), Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Морозко, 78) Шарай (Дахновський, 78), Куція (Кльоц, 85), Яго (Кучеров, 78), Луан Гайдучик (Мрвальєвич, 78), Степанюк

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Центральний міський стадіон (Житомир)

ПОЛІССЯ - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

59’
ГОЛ ! З пенальті забив Олександр Назаренко (Полісся).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Полісся).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український футболіст віддав найкращий асист сезону
Футбол | 15 вересня 2024, 21:23 0
ВІДЕО. Український футболіст віддав найкращий асист сезону

Владислав Кочергін разом із ФК Ракув переміг Легію 1:0 у 8-му турі чемпіонату Польщі

ВІДЕО. Воротар збірної України пропустив на 21-й секунді у матчі чемпіонату
Футбол | 14 вересня 2024, 22:57 14
ВІДЕО. Воротар збірної України пропустив на 21-й секунді у матчі чемпіонату

Анатолію Трубіну забили швидкий гол у матчі Бенфіки та Санта Клари у Португалії

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
heops
Ну пенальті на розсуд судді, мала відстань і рікошет з одного боку та піднята рука якою він, по факту, зіграв собі на хід - з іншого. Вересу спортивного фарту, вболіваю за вас в 28ми матчах з 30ти)
P.S. Окремий респект ультрас Вереса, приємно було спостерігати вашу прогулянку перед матчем.
C.Пеклов
Це перемога Полісся+судді.Гравець Житомира менше ніж пів метра потрапляє м'ячем в руку рівненця,там неможливо руку прибрати,а суддя призначає пенальті!Ганьба!
Remark
Чисте пенальті. 
Навіть сперечатися ні з ким не буду.