Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2024, 00:45
73
0

Колос – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Коли настане кінець гольової посухи в Ковалівці?

| Оновлено 16 вересня 2024, 00:45
73
0
Колос – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У понеділок, 16 вересня, в с. Ковалівка на стадіоні «Колос» відбудеться матч шостого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють ковалівський «Колос» і черкаський ЛНЗ. Стартовий свисток рефері Олега Когута з Тернополя пролунає о 18:00 за київським часом.

Колос


У ситуації ковалівського «Колоса», що є рідкісним винятком для нашого футболу, проявляється стабільність. Однак вона навряд чи влаштовує тих, хто підтримує «чорно-білий» колектив. Річ у тім, що ця «стабільність» – це історія про невдачі та футбол низького ступеня результативності, і хоча на матчі в Ковалівці все ще вдається збирати місцеву публіку, відвідує вона стадіон винятково заради традицій.

Команда Олександра Поздєєва завершила першу частину сезону до початку міжнародної перерви без перемог, що в наших реаліях дає змогу посідати місця виключно в підвалі турнірної таблиці. Гіршою ситуація була лише в однієї команди, київської «Оболоні», проти якої «колоски» й починали цей сезон із гучної нічиєї 2:2, і тоді всі на мить подумали: «Треба ж, буває й таке!». Виявилося, що це просто хвилинне захоплення – відтоді «Колос» забив аж один гол за чотири гри.

При цьому в рідній Ковалівці команда Поздєєва взагалі не відзначалась, тому перед паузою ми вже подумали, чи не стане відхід Валерія Іващенка з тієї ж таки «Оболоні» не єдиною відставкою за ці два тижні. Але ні, керівництво продовжує давати кредит довіри, а отже, залишається просто чекати розв'язки цієї історії. Ба більше, «Колос» ще й встиг скупитись на ринку до закриття трансферного вікна, аж на 450 тис. євро! Команду посилили захисник-косовар Ілір Краснічі з «Лапі» і півзахисник-грузин Гіоргі Моісцрапішвілі з «Динамо» Тбілісі. Інформації про цих новачків украй мало, тому, як і в більшості випадків, будемо знайомитися за ходом подій. Але чи допоможуть ці вливання в останній момент?

ЛНЗ


Без діла на трансферному ринку цього літа не сидів і черкаський ЛНЗ, але тут активність обмежилась якісною підготовкою до сезону і точковим посиленням, тому і хапатися за рятувальні кола в останню мить не було необхідності. Одним словом, «бузкові» будують проект, який ще має вистрілити, судячи з оптимістичного старту сезону.

Але ніхто не каже, що це завдання буде простим. У першому сезоні в «еліті» ЛНЗ займався тим, що, як і пасує новачкам, улаштовувався зручніше в турнірній таблиці і тримався подалі від зони вильоту. Під кінець кампанії навіть з'явилася перспектива вискочити в єврокубки, але це було б уже занадто, і великим був би ризик повторити долю «Колоса», який різко злетів вище за всілякі сподівання, а тепер докотився до такого стану зі своїми амбіціями.

Чи спіткає аналогічна доля проєкт ЛНЗ? Усе в цьому житті можливо. Однак іспанця Андреса Карраско, який знайомий із нашим футболом, запрошували на посаду головного тренера аж ніяк не тому, що передрікають собі невдачу керівники клубу. Роботи ще попереду дуже багато, але й перші результати не змушують себе довго чекати. Перемога над «Рухом» (3:1) – це було потужно, а от остання поразка від «Динамо» (0:1) – це вже був комплекс меншовартості. Відмовились від свого футболу і програли. Напевно, це має слугувати уроком.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» і ЛНЗ раніше перетиналися 2 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь клубу з Черкас – 1 успішний матч і ще одна гра завершилася нічиєю. Різниця голів – 2:4. Найбільша і єдина перемога ЛНЗ припала на минулу зустріч у травні цього року – 3:1, коли голи Владислава Наумця та Ейнела Соареша, а також автогол Олександра Чорноморця проти м'яча Валерія Бондаренка, принесли перемогу «фіолетовим» на полі суперників.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 34-річний Олег Когут із Тернополя, який не має на своєму рахунку матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Михайло Юхименко та Євген Гашков, а резервним арбітром відпрацює Ігор Сташук. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Мариною Стрілецькою, якій допомагатиме Володимир Володін. У Когута немає досвіду проведення матчу за участю обох команд.

Орієнтовні склади


«Колос»: Горох – Цуріков, Шершень, Бурда, Поправка – Алефіренко, Гагнідзе – Третьяков, Оріховський, Ільїн – Безбородько.

ЛНЗ: Кучеренко – Дайко, Саліху, Муравський – Пасіч, Яшарі, Тілль, Бар, Путря – Момо, Молло.

Прогноз Sport.ua
Колос Ковалівка
16 вересня 2024 -
18:00
ЛНЗ Черкаси
Перемога ЛНЗ 2.59 Зробити ставку
Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Полісся 5 4 1 0 12 - 3 13
2 Олександрія 5 4 1 0 10 - 5 13
3 Динамо Київ 4 4 0 0 8 - 2 12
4 Рух Львів 5 3 1 1 13 - 3 10
5 Кривбас 5 3 1 1 5 - 4 10
6 Шахтар Донецьк 5 3 0 2 14 - 7 9
7 ЛНЗ Черкаси 5 3 0 2 6 - 5 9
8 Зоря 6 3 0 3 6 - 8 9
9 Ворскла 5 2 2 1 6 - 6 8
10 Лівий берег 6 2 0 4 4 - 7 6
11 Чорноморець 6 2 0 4 3 - 7 6
12 Карпати Львів 6 1 2 3 8 - 11 5
13 Верес 6 1 1 4 4 - 9 4
14 Інгулець 6 0 3 3 3 - 10 3
15 Колос К 5 0 2 3 3 - 6 2
16 Оболонь 6 0 2 4 2 - 14 2
Повна таблиця

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.