Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 вересня 2024, 09:40
1413
2

Колишній тренер України U-21 розповів, яка робота чекає на Реброва попереду

Сергій Ковалець – про найближчі завдання тренерського штабу національної команди

| Оновлено 12 вересня 2024, 09:40
1413
2
Колишній тренер України U-21 розповів, яка робота чекає на Реброва попереду
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Ексголовний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua поділився припущеннями щодо того, в якому напрямі має працювати тренерський штаб національної збірної України на чолі з Сергієм Ребровим після поразок у Лізі націй від Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

– На підставі двох вересневих матчів збірної Сергію Реброву доведеться робити висновки. Як ви вважаєте, у цьому процесі він більше акцентуватиме уваги по складу загалом чи по якихось конкретних гравцях?

– Звичайно, тренерському штабу збірної України потрібно досить продуктивно попрацювати. Сергій Ребров говорить, що працює три тижні з командою. Так, у збірній період підготовки до матчів дуже маленький, тому що є дати ФІФА. Але велике значення має робота після проведених поєдинків. Маю на увазі їх ретельний аналіз. Знову ж ми говоримо про захист, «стандарти», підстраховку, пресинг та гру на результат. Саме у цьому потрібно багато працювати, щоб дати інформацію. І я переконаний, що наш тренерський штаб так і робить. Однак попри це, помилок все ж надто багато. Згадайте, скільки ударів завдали албанці і чехи при «стандартах» і подачах з флангів.

Та як би там не було, а мені здається, що у нас хороша збірна. У нас гарний підбір гравців – це сто відсотків. А от психологічний стан не на досить хорошому рівні. І те, що наші лідери – Ярмоленко і Зінченко підтримали тренерський штаб, я вважаю правильним. Але тут ще важливо, щоб гравці відчували відповідальність за слова щодо підтримки тренера. Команда і тренерський склад мають бути одним цілим. Незважаючи на те, що Ребров працює із збірною вже два роки, мені здається, що баланс між командними діями в обороні і атаці поки не знайдено. Адже ми бачимо, що немає жодної гри, щоб вона була рівною від першої до останньої хвилини поєдинку. На жаль, завжди є помилки, провали – і це вже спільна робота усього колективу, – розповів Сергій Ковалець.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
дайте ему время, всего два года у руля