Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
|
432
0

СТЕПАНЕНКО: Як шотландці судять... Пам'ятаю, Пятов забив, суддя фол свиснув

Хавбек збірної України висловився після поразки чехам у Лізі націй

СТЕПАНЕНКО: Як шотландці судять... Пам'ятаю, Пятов забив, суддя фол свиснув
Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Степаненко

10 вересня пройшов матч 2-го туру групи 1 Дивізіону В Ліги націй 2024/25 між збірними Чехії та України.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Поєдинок відбувся на стадіоні Fortuna Arena. Гра завершилася поразкою синьо-жовтих із рахунком 2:3.

Після завершення зустрічі хавбек української команди Тарас Степаненко висловився про поразку:

– Дві гри, дві поразки. У чому, на вашу думку, причина такого результату?

– Думаю, десь у нас зараз є якась невпевненість, коли немає результату. Скажемо так, ми намагаємося десь грати простіше, щоб не отримувати голи, а виходить, що сьогодні нам забили з двох аутів.

Ми готувались, що там чехи будуть кидати аути, розбирали, і ми отримуємо два голи з аута. Так само готувалися на стандартах з албанцями і отримуємо гол.

Буває таке у футболі, як і в житті у людей, коли ти щось робиш, але не все виходить, і ти починаєш шукати в собі, в команді, намагаєшся грати простіше, більш сконцентровано, намагаєшся десь компенсувати якусь красу футбольну якоюсь прагматичністю.

Але виходить так, що все одно пропускаєш такі необов'язкові голи, і це призводить до того, що немає результату. Якщо брати 2-й тайм, то у нас що з албанцями вистачало моментів, що сьогодні, але десь немає чогось футбольного.

– Ви, як досвідчений гравець, як оцінюєте взагалі зараз психологічний стан у команді у хлопців? Адже було не дуже просте Євро, тиск з боку ЗМІ, з боку вболівальників.

– Я скажу так, що всі гравці, які в національній збірній, – це гравці високого рівня, гравці, які звикли грати під тиском, вже не один рік під тиском грають. І це нормально, що нас критикують – десь правильно, десь неправильно.

Але тиск потрібно витримувати. Той, хто не може витримати тиск, ніколи не нічого не досягне в спорті. Я ж кажу, що ми тиск відчуваємо, тому і готуємося, розбираємося, копаємося, що не так, де не так, і чому так відбувається.

Є розбори гри, і ми між собою розмовляємо. Ми хочемо додати, хочемо досягти результату, але чомусь не виходить, і якісь маленькі речі не дають нам того поштовху, який повинен бути на футбольному полі, щоб ми відчули реліз, виграли і пішли далі.

– На вашу думку, чи є у збірної зараз, після двох поразок, шанси посісти перше місце, піднятися дивізіоном вище та поборотися за вихід на чемпіонат світу саме через Лігу націй?

– Я думаю, шанси ще є. Грузини двічі виграли, ми ще з ними маємо дві гри, ще граємо з албанцями і чехами. Шанси є, потрібно тільки вигравати.

Пенальті? Там VAR і такий момент… Як на мене, це не пенальті. Я кажу: у нас як шотландці судять… Пам'ятаю, ми грали зі словаками, Пятов гол забив, суддя фол свиснув (матч відбору до Євро-2016).

І зараз. Такий момент: м'яч летить, там боротьба, м'яч влучає у плече, може, десь у передпліччя небагато. Він не вплинув на жодний момент, – сказав Степаненко.

Відеоогляд матчу Чехія – Україна – 3:2

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.