Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 вересня 2024, 02:11
7437
253

Друга поразка поспіль. Україна в Лізі націй поступилася і Чехії

Провал у першому таймі та нереалізація в другому не дозволили українцям набрати очки

| Оновлено 11 вересня 2024, 02:11
7437
253
Друга поразка поспіль. Україна в Лізі націй поступилася і Чехії
Getty Images/Global Images Ukraine

Після невдалого виступу нашої національної команди на нещодавньому чемпіонаті Європи українські вболівальники сподівалися, що у новому турнірі «синьо-жовті» продемонструють зовсім іншу гру. Але у матчі з Албанією українці відверто розчарували. На непереконливі дії підопічних Сергія Реброва можна було б заплющити очі, якби вони здобули позитивний результат. Цього не трапилося: стартовий поєдинок ми програли. Збірна Чехії також невдало розпочала свій шлях у Лізі націй, зазнавши фіаско в Грузії.

Порівняно з матчем проти Албанії тренерський штаб збірної України зробив одразу шість змін у стартовому складі. Повністю оновився правий фланг, де Коноплю та Циганкова замінили Тимчик та Ярмоленко. В опорній зоні замість Бражка вийшов ветеран Степаненко, а на лівому фланзі Кабаєва, який дебютував за «синьо-жовтих», змінив Мудрик, що відновився після пошкодження. Судакова замінив Зінченко, а на вістря атаки вийшов Ванат.

На початку поєдинку господарі поля взяли м'яч під контроль, поволі намагаючись знайти вільні зони на половині поля нашої команди. Українці за рахунок пресингу не давали суперникам спокійно розвивати свої атаки, а за контрвипадів намагалися швидко доставляти м'яч до штрафного збірної Чехії.

Незважаючи на досить щільну гру українців в обороні, господарям вдавалося створювати гострі ситуації. Завдяки своєчасному виходу Трубіну вдалося заблокувати удар Зелени з гострого кута. Впорався український голкіпер і з несильним ударом Провода із центру штрафного майданчика. А третій момент збірної Чехії завершився для нас неприємностями. Шапаренко у штрафному майданчику «подарував» м'яч Черни, після удару якого Шульц підправив футбольний снаряд у ворота.

«Синьо-жовті» заволоділи територіальною перевагою, але загострити ситуацію біля воріт суперників вони довго не могли. Шанс зрівняти рахунок представився після стандартного положення. Забарний замкнув навіс із кутового і м'яч влучив у поперечину. А за кілька хвилин Шапаренко сповна реабілітувався за невдалі дії при пропущеному голі. Півзахисник з лівого флангу навісив на лінію воротарського майданчика, і Ванат головою завдав точного удару. Чехи відповіли непоганим ударом Черни, який з-за меж штрафного майданчика не влучив у ворота.

Наприкінці тайму українці віддали ініціативу суперникам та поплатилися за це. Сум'яття у нашому штрафному майданчику завершилося вибиванням Степаненка прямо на Шульца, який відправив м'яч у кут воріт.

Команди інтенсивно розпочали другу половину зустрічі. Зрештою, ми побачили активні дії від Михайла Мудрика, який швидкісними забігами завдавав чимало проблем суперникам. Чехи намагалися не віддавати ініціативу нашим футболістам та відповідали своїми атаками. І все ж таки, українці змогли заволодіти перевагою, чинячи тиск на штрафний майданчик збірної Чехії.

Ми чекали на небезпечні моменти біля воріт господарів поля, і ми їх дочекалися. Дивом м'яч не опинився у сітці після удару Ваната, який замкнув навіс зі штрафного. Міг забити Мудрик, який увірвався в лівий кут штрафного майданчика і не влучив у дальній. Свої моменти українці не реалізували, а чехам пощастило збільшити перевагу. М'яч у штрафному майданчику збірної України влучив у руку Матвієнку і після перегляду відеоповтору арбітр вказав на 11-метрову позначку. Пенальті холоднокровним ударом реалізував Соучек.

Здавалося, що після цього гра нашої команди зовсім розклеїлася, адже чехи продовжили агресивно йти в атаку. Але зненацька «синьо-жовті» відродили інтригу: Циганков навісив на дальню стійку, звідки Судаков головою завдав точного удару. Незабаром одразу після виходу на заміну ледь не відзначився Піхальонок, який із центру штрафного майданчика пробив у руки голкіперу.

На останніх хвилинах «синьо-жовті» відчайдушно намагалися вирвати нічию, і шанс для цього мав Судаков, сильний удар якого парирував Коварж. Фінальний свисток зафіксував перемогу господарів поля. Збірна України стартувала з двох поразок у Лізі націй.

Ліга націй. Дивізіон В. 2 тур

Чехія – Україна – 3:2

Голи: Шулц, 21, 45+2, Соучек, 80, пен – Ванат, 36, Судаков, 84

Попередження: Крейчі, 47, Вітік, 48, Черни, 54, Соучек, 64, Зелени, 68 – Судаков, 70, Яремчук, 82

Чехія: Коварж – Вітік, Крейчі, Зелени – Цоуфал, Соучек, Черв (Крал, 89), Провод (Лінгр, 66) – Черни (Гложек, 66), Хори (Шик, 82), Шулц (Кушей, 82)

Україна: Трубін – Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Степаненко (Маліновський, 79), Шапаренко (Судаков, 68) – Ярмоленко (Циганков, 68), Зінченко (Піхальонок, 85), Мудрик – Ванат (Яремчук, 79)

Арбітр: Джон Бітон (Шотландія)

Стадіон: «Фортуна Арена» (Прага, Чехія)

ЧЕХІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (УКРАЇНА).
80’
ГОЛ ! З пенальті забив Томаш Соучек (Чехія).
45’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Павел Шульц (Чехія).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (УКРАЇНА).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Павел Шульц (Чехія).
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 253
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kawtan82
Ну що? Де ті любителі Сергійко. Легенду рік чекали. Роздули з дурака легенду🤦. 
Gargantua81
Чехия сейчас действительно очень слабая. И сегодняшний матч это показал.
Но у Украины вообще нет команды.
Viktor Shuper
позорища. по-моєму гірша збірна за останні років 10-15. причому футболістів купа, які грають в класних клубах і грають стабільно. в чому проблема ще як не в тренері?
Walle
ребров та шевченко, йдіть наху зі збірної та УАФ!
Dimaryz81
Страшно представить, что с нами сделает лидер группы Грузия.
KvlaD
Осталось еще грузинам проиграть и путевка в дивизион С обеспечена..  Просто дно.
Stanislav Matusevych
Сьогодні вже ніби питань до самовіддачі гравців бути не може. І що? А нічого. Чехи тиснули, забили, після пропущеного знову тиснули, забили, а другий тайм відіграли по результату. Могло пощастити й не програти? Могло. Але ж гри все одно за великим рахунком немає, дитячі помилки у захисті плюс звичайна біганина у нападі. Тому, вже традиційне:
РЕБРОВ - ГЕТЬ!!!
Harun Bakircioğlu
Сеанс хамства на пресс-конференции объявляется открытым
Bulba_sumkin
Репроф (с) я вам нічєво не должен
Анатолий Басов
Вина тренера стовідсоткова, сильно розчарував він, то що він не баче гру і дурню видно.
Лига
За желание последние 15-20 минут игрокам спасибо, ну всеровно игра полный отстой, Сережа иди ты на х_й пока не поздно будь мужиком хватит позора. Болельщики хотят ЧМ, а не этот позор
Nba37
Дивизион С для этой команды самое место, Ребров умеет бить рекорды 
Frank Piter
#ЕБЛОВАУТ
Nordenus
В рейтинге ФИФА такими темпами мы улетим на самое дно...
uausa
Тренер Чехії перед матчем сказав, якщо вони не виграють в України то він подасть у відставку. Команда вийшла і зберегла тренера. Авторитет!!!
Реброва після провалу з румунами гравці не впустили в роздівалку. Авторитет?
Ukraine
А хто казав що Ребров тренує?
Він збирає гравців, які грають відповідно до свого рівня і все.
Бачили якусь тактику?
Награні стандарти?
Заміни?
....
Про що говорити.
Заробляє бабло, і звинувачує гравців\команду.
Trent78
Спасибо за игру.Сан Марино и Фареры уже изучают тактику нашей сборной
Frank Piter
Надеюсь, после отсоса грузинам этого физрука Еблова уволят.