Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 09 вересня 2024, 13:17
1017
6

Чехія – Україна. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Зробити висновки й повернутися в гру

| Оновлено 09 вересня 2024, 13:17
1017
6
Чехія – Україна. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

10 вересня у Празі збірна України проведе виїзний поєдинок другого туру Ліги націй проти збірної Чехії. Початок матчу – о 21.45 за київським часом.

Чехія

Наші футбольні брати по нещастю. Причому у багатьох сенсах. На Євро-2024 збірна Чехії, як і збірна України, посіла останнє місце у групі. Цікаво, що на нещодавньому ЧЄ чехи зіграли в одній групі зі збірною Грузії. Тоді їхня зустріч завершилася внічию.

А от коли ці суперники зустрілися у першому турі Ліги націй, то команда Івана Гашека зазнала нищівної поразки – 1:4. Лукаш Калвах забив гол престижу наприкінці матчу, що відбувся у Тбілісі, вже за рахунку 0:4.

Після поразки в Грузії наставник чехів прозоро натякнув, що у разі невдачі у грі проти України він піде у відставку. Проте, в той же час, Іван Гашек пообіцяв, що у другому турі його команда має продемонструвати зовсім іншу за якістю гру. Та й за результатом також.

Матч проти України може пропустити захисник Ринеш. Інші підопічні Гашека у строю.

У попередньому розіграші Ліги націй збірна Чехії виступала «поверхом вище» - у дивізіоні А. Однак у групі з Іспанією, Португалією та Швейцарією посіла останнє місце й вилетіла до дивізіону В.

Іван Гашек, головний тренер збірної Чехії:

– Ми маємо добитися в матчі проти України результату, інакше мені тут теж нема чого робити. Це зрозуміло. Ми повинні показати зовсім інше обличчя й образ гри. З боку гравців має бути більше ентузіазму. Інші гравці отримають ігровий час, і я вірю, що вони скористаються цією можливістю сповна. Ми гратимемо вдома, це буде зовсім інша гра, ніж із Грузією. Це наша власна провина, ми маємо самі з цього вибиратись. Ніхто інший нам не допоможе.

Україна

Стартовий поєдинок нового сезону Ліги націй збірна України провалила. У грі проти Албанії підопічні Сергія Реброва не продемонстрували ані майстерності, ані характеру.

Особливо невдало «синьо-жовті» діяли в обороні. За що їх і розкритикував після матчу головний тренер.

Однак Ребров не став розділяти провину за поразку зі своїми гравцями. Не розповів Сергій Станіславович по гарячих слідах і про те, як він і його команда збираються виправляти ситуацію.

Проти збірної Чехії не зіграє Довбик. У Артема ще перед матчем проти Албанії діагностували ушкодження. Травма виявилася несерйозною, проте форвард все одно відбув у розпорядженні «Роми».

Навряд чи зіграє проти Чехії й Мудрик, який теж має невеликі проблеми зі здоров'ям.

Сергій Ребров, головний тренер збірної України:

– Треба працювати й сконцентруватися щохвилини гри на своїй ролі в команді. Нині у нас два дні для відновлення. Гравцям важливо розуміти, що це перший поєдинок, все може відбутися. Чехія програла – 1:4. Але ми маємо думати про себе, показувати іншу гру в обороні. Це важливо на майбутнє, не лише на наступний матч. Але зараз часу замало, потрібно реагувати швидко.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане для суперників шостим. У попередніх матчах дві перемоги в активі збірної України, одна – у чехів. Ще два матчі завершилися внічию. Остання за ліком гра відбулася у 2021 році й завершилася з рахунком 1:1. То був товариський поєдинок. Цікаво, що обидві перемоги над Чехією Україна здобула у рамках Ліги націй. І теж у дивізіоні В. У тій кампанії команда Андрія Шевченка посіла перше місце у групі й підвищилася у класі.

Прогноз

Після синхронних стартових невдач і Гашек, і Ребров, напевно, серйозно перетасують склади своїх команд. Тому вгадати стартові одинадцятки дуже складно. Також дуже складно передбачити, за яким сценарієм піде гра. Вочевидь, обидві команди захочуть реабілітуватися за дебютні поразки. І, швидше за все, і Чехія, і Україна виглядатимуть якісно краще, ніж у першому турі. Припустимо, що вперта і навряд чи видовищна гра завершиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

Чехія: Коварж, Зима, Гранач, Крейчі, Цоуфал, Соучек, Калвах, Зелени, Шульц, Шик, Лінгр

Україна: Трубін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Маліновський, Циганков, Кабаєв, Ванат.

Прогноз Sport.ua
Чехія
10 вересня 2024 -
21:45
УКРАЇНА
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nba37
Ничья это максимум для команды Реброва, опять будут мяч катать без обострений 
Андрій Заліщук
залізна ставка на те, що Чехія не програє
Отаман
Головне ще більше гравців з фк гуньдяй суркіса, вони дуже добре тягнуть збірну👍
C.Пеклов
Гадаю ,що прогнозист,не вгадав зі складом.
Nba37
Матвиенко и Степаненко лишние в старте 
Nba37
Играть надо сразу с 2 нападающими, а в команде всего 2 нападающих с кучей защитников и опорников