Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 09 вересня 2024, 19:41
1264
2

ГЕЦКО: «На гравців збірної все менше покупців, а ціна – падає»

Збірна України 10 вересня проведе в Празі поєдинок 2-го туру Ліги націй – з чехами

| Оновлено 09 вересня 2024, 19:41
1264
2
ГЕЦКО: «На гравців збірної все менше покупців, а ціна – падає»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній нападник національної збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що завадило підопічним Сергія Реброва досягти позитивного результату на старті турніру – у грі з Албанією, й порадив, що може допомогти нашим хлопцям проти чехів:

– Складається враження, що в матчі з албанцями не було чіткого плану на поєдинок, або гравці банально не виконали установку. Бо як ще оцінити дії українців, коли в матчі, де вважалися фаворитами, вони завдали першого удару по воротам суперника лише перед перервою. Ба більше, коли доволі випадково наші все ж забили в другому таймі, то чомусь не подбали про надійність тилу й вже через кілька хвилин поплатилися, дозволивши супернику в колотнечі в штрафному майданчику відновити паритет. На цьому комедія помилок не закінчилася, бо невдовзі номінальні господарі пропустили вдруге.

– Дії кого з українців найбільше розчарували?

– Знаєте, простіше сказати, до кого менше претензій - до Іллі Забарного та Анатолія Трубіна. Решта – не виправдали сподівань. До речі, в українській збірній триває процес переоцінки цінностей, який розпочався на недавньому Євро в Німеччині. На мій погляд, висвітлення в пресі тих захмарних цінників, які «повісили» клубні боси на тих же Георгія Судакова, Миколу Шапаренка та інших, лише завдають шкоди. Я не збираюся обговорювати чи коштують ці гравці тих мільйонів, проте ці трансферні чутки неабияк перешкоджають в тренувальному процесі, в налаштуванні на поєдинки. В підсумку, після кожного такого невдалого матчу, як з албанцями, на наших гравців все менше покупців, а ціна на них стрімко падає. Такі реалії: свою профспроможність треба доводити на футбольному полі.

– В поєдинку з албанцями неприємно здивували позиційними помилками при розіграші стандартних положень. Могли пропустити ще більше, коли б в кількох епізодах не виручив воротар Анатолій Трубін після подач кутових. Як такого уникнути в грі з чехами?

– Якщо ми віддамо ініціативу чехам, то вони обов'язково заб'ють після верхових подач. Тому нам треба діяти першим номером, грати низом, користуватися розрізними пасами. В українців вистачає швидкісних гравців, які можуть втекти від переслідувачів.

Минулого тижня грузини довели, що оборона чехів - прохідна, то чому б й нам завтра не змусити їх помилятися. Так, для цього не обійтися без ротацій в складі, зрештою, й мотивація у підопічних Сергія Реброва повинна бути вища. Інакше переоцінка цінностей триватиме, – розповів Гецко.

Раніше захисник збірної України Юхим Конопля згадав поразку 1:2 від Албанії в Лізі націй.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mamay
Ні один не скаже шо Ребров просрав гру✌️
Vovan78
Ще декілька таких ігор і гравці збірної зможуть перейти в закордонні клуби якщо їх там хочаб будуть годувати.