Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2024, 21:22
6085
27

Продовжуємо йти без втрат. Збірна України U-21 здолала Сербію

Команда Унаї Мельгоси здобула вольову перемогу

| Оновлено 06 вересня 2024, 21:22
6085
27
Продовжуємо йти без втрат. Збірна України U-21 здолала Сербію
Getty Images/Global Images Ukraine

Восени в «дорослому» футболі настає час для епохи «після чемпіонату Європи-2024», тоді як у молодіжному секторі відбуватимуться вирішальні баталії за участь на аналогічному турнірі вже наступного літа. Збірна України під орудою Унаї Мельгоси при цьому має дуже непогані шанси з відмінним результатом дістатись фінальної частини, однак для цього треба не збавляти оберти в дуже складній групі F.

Зокрема, складною для «синьо-жовтих» вона видаватиметься наприкінці, коли доведеться двічі зіграти проти одноліток із Сербії, після чого провести вирішальну дуель у відповідь проти Англії, яка, вочевидь, захоче відіграти за минулорічну поразку (2:3). Однак поки що нас цікавила виключно перша частина протистояння проти колективу Любінко Друловича, яка відбувалась у Ризі на номінально домашньому для нас полі.

Вочевидь, Україна з шістьма перемогами в шести попередніх матчах групи вважалась фаворитом цієї дуелі, однак серби зробили спробу зазіхнути на цей наш статус на самому початку гри, коли серія атак команди Мельгоси змінилась кутовим у відповідь від суперників, який призвів до грубої суддівської помилки. Італієць Сімоне Соцца та його бригада просто не вгледіли офсайд у Баждара перед нашим воротарським під час добивання удару Серафімовича головою, а VAR для підстрахування не було.

Таким чином гра для «синьо-жовтих», яка й без того передбачалась непростою, ставала надзвичайно складною, бо Сербія одразу сіла в захист і всім виглядом демонструвала, що наші банальні розіграші через фланги ні до чого не призведуть. Добре, що хлопці відносно швидко також дійшли до цієї думки й на 34 хвилині вже з першого закидання вперед від Батагова до лівого флангу штрафного за спинами захисників відзначився голом Волошин.

Це був дуже принциповий момент у цій грі – забити до перерви – бо таким чином гра переходила під наш контроль і залишалось лише не припускатись помилок позаду. Як, наприклад, зробив Салюк уже на початку другого тайму, але просто пощастило, що Баждар під час побачення з Нещеретом пробив точно у воротаря.

А потім пощастило, що італійський арбітр Соцца, вочевидь, так і не прийшов до тями на тлі своєї хиби, і в гарячці зробив ще одну помилку. Призначив пенальті за падіння Квасниці в центрі штрафного, коли той грав на відскоку від воротаря Лієскича, який до цього потягнув удар Волошина. Домальований епізод нашим гравцем, але боргів перед нами в італійців після цього матчу тепер немає – Ярмолюк паненкою пробив точно в центр воріт.

Решту матчу треба було спокійно контролювати хід подій на полі й спробувати добити явно деморалізованих сербів. Робити це мусили Волошин і Федор у своїх епізодах у штрафному, але перший вистрілив над воротами з правого флангу, а другий влучив у ліву стійку. Тож за давнім звичаєм останні хвилини ми проводили біля власних володінь у сподіваннях, що цього разу нічого поганого не станеться. Таки не сталось, але можна було покінчити з цим раніше.

Наступний матч молодіжна збірна України проведе в гостях у Північної Ірландії, а Сербія гратиме на виїзді проти Азербайджану.

Кваліфікація Євро-2025. Група F.

Україна U-21 – Сербія U-21 – 2:1

Гол: Н.Волошин (34), Ярмолюк (58, пенальті) – Баждар (7)

Попередження: Шливич (39), Лієскич (57)

Україна U-21: Нещерет, Смоляков, Батагов, Салюк, Крупський (Роман, 77), Ярмолюк (Яцик, 59), Рубчинський (Федор, 77), Очеретько, Н.Волошин (Мельниченко, 77), Краснопір, Квасниця (Брагару, 59)

Сербія U-21: Лієскич, Мілічич, Іліч, Серафимович (Величкович, 67), Мілованович, Джодич, Вукічевич (Петкович, 83), Мимович, Баждар, Міятович (Милошевич, 83), Шливич (Трифунович, 67)

Арбітр: Сімоне Соцца (Італія)

Стадион «Спортпарк LNK» (Рига, Латвія)

УКРАЇНА U-21 –СЕРБІЯ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ПОВОРОЗНЮК: «Нікому хабарів щодо стадіону давати не буду»
Футбол | 06 вересня 2024, 22:45 5
Олександр ПОВОРОЗНЮК: «Нікому хабарів щодо стадіону давати не буду»

Власник клубу з Петрового рішуче налаштований

Стала відома суперниця Соболенко у фіналі US Open 2024
Теніс | 06 вересня 2024, 07:12 8
Стала відома суперниця Соболенко у фіналі US Open 2024

Джессіка Пегула оформила вольову перемогу в матчі з Кароліною Муховою

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Молодці хлопці! Вольова перемога, непроста кінцівка, але все по ділу. У сербів практично шансів і не було, а наші козаки могли ще парочку відвантажити.
Тепер ключовий матч за три дні проти Північної Ірландії. Якщо вдасться виграти, на 99,9% путівка на Євро в кишені, незалежно від результатів останніх двох матчів проти англійців та сербів. Пройдуть або з першого місця, або як одна з трьох кращих збірних, що посядуть другі місця в своїх групах. 
C.Пеклов
Молодці хлопці,порадували й завдання-мінімум виконали!Чудовий вечір,Киченок виграла титул!
Отаман
Молодці хлопці🇺🇦👍
Pavel_i_CO
Відмінно. Сім матчів, сім перемог. Тепер, основна задача - не програти Англії, бо різниця м'ячів у них набагато краща 
Pavel_i_CO
Днонєтскіє і сюди прилізли. Жодного гравця з іх іржавої помийки в молодіжці, а вони воняюиь і воняють. Вже й в національній команді скоро нікого з іржавих не буде, бо третьосортні Пєрдіньї та Гомєси - це майбутнє команди ахмєтава
Віктор Коробка
Молодці! Проявили характер і класно зіграли. А паси Батагова - це взагалі цукерочки. 
Pavel_i_CO
Квантовий, до твого відома, Назар Волошин пройшов школу Динамо Київ, починаючи з Ю14. Ти б так про Мудріка та Судакова розказував, яких твій шахтьор вкрав у Мєталіста) А зараз така ганьба, бо з днонєтскага клуба жодного футболіста в молодіжній збірній 
_Quantum19_
Школа "Металіста" дає про себе знати. Кому ж ще забивати, тим паче у такій грі, як не Н. Волошину.
_Quantum19_
Що трапилось з Брагару? На ЧЄ в трохи іншій віковій категорії, він навіть французів возив. А тепер що з ним сталося? Незрозумілі передачі, нормального удару немає... Це на нього так перехід до "Динамо" впливає??