Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 04 вересня 2024, 23:36
1266
2

Збірна України U-20 вийшла до півфіналу чемпіонату Європи

В заключному матчі групового турніру українці завдали поразки Австрії з рахунком 3:1

| Оновлено 04 вересня 2024, 23:36
1266
2
Збірна України U-20 вийшла до півфіналу чемпіонату Європи
СEV

У середу в сербському місті Врнячка Баня завершилися ігри групового етапу чемпіонату Європи з волейболу серед юнаків вікової категорії до 20 років. У заключному поєдинку групи 1 суперниками збірної України були волейболісти Австрії.

Підопічні Володимира Романцова перед цією зустріччю мали у своєму активі 12 очок і перемога з результатом 3:0 чи 3:1 виводила наших хлопців на чисте друге місце, тобто до півфіналу. Австрійці на той час мали в пасиві 6 поразок поспіль, нуль очок і лише одну виграну партію у цьому чемпіонаті.

Але, як це нерідко буває у спорті, розклади розкладами, а на майданчику на українців чекала серйозна боротьба. Перший сет наша команда виграла насилу 25:23. Друга партія була трохи легша, про що говорять підсумкові цифри на табло 25:18. А в третьому сеті Австрія чинила дуже серйозний опір і наприкінці виграла з мінімальною перевагою 24:26.

Довелося проводити ще одну партію, де права на помилку вже не було. Українці зібралися і в середині сету вели 11:8. Далі треба було лише утримати цю перевагу, що наші хлопці й зробили 25:21.

Збірна України сьогодні грала у такому складі: Євген Бойко (набрав 5 очок), Руслан Черватюк (5), Денис Дегтяр (3), Едуард Штерик (16), Андрій Челеняк (16), Максим Тонконог (27), Микола Джуль (ліберо) - стартовий. На заміну виходили Ярослав Горобець (0), Іван Челеняк (0), Денис Самсонов (0), Максим Свиридов (1), Артем Рязанов (5), Олександр Бойко (0).

Чемпіонат Європи з волейболу. Юнаки. U-20
Врнячка Баня (Сербія). 4 вересня
Група 1
Україна – Австрія

3:1 (25:23, 25:18, 24:26, 25:21)

Таким чином, збірна України завершила груповий етап із 15 очками на другому місці та вийшла до півфіналу чемпіонату Європи.

І як тут не згадати слова головного тренера команди Володимира Романцова в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua напередодні чемпіонату Європи. Тоді він сказав: «Ми ставимо собі за мету вийти з групи, так що очки намагатимемося здобувати в кожному матчі. Розуміємо, що завдання вийти у фінал дуже складне, але все залежить від нас самих».

Справді, група була дуже складною – Франція, Сербія, Туреччина, Польща. Ці країни традиційно сильні у волейболі у всіх вікових групах. Але, бачимо, слова нашого наставника зі справою не розходяться і збірна України вже у півфіналі, де продовжить боротьбу за медалі.

У півфіналі українці зіграють із переможцем групи 2 командою Болгарії. В іншому півфіналі зустрінуться Франція та Чехія. Обидва матчі відбудуться 6 вересня.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Захисник Шахтаря перейшов у Маккабі Тель-Авів
Футбол | 04 вересня 2024, 22:13 6
ОФІЦІЙНО. Захисник Шахтаря перейшов у Маккабі Тель-Авів

Став Лемкін повернувся грати на батьківщину

Збірні України гратимуть у фінальній частині чемпіонатів світу 2025 року
Волейбол | 02 вересня 2024, 15:15 0
Збірні України гратимуть у фінальній частині чемпіонатів світу 2025 року

Чоловіча та жіноча національні команди гарантували собі участь у світовому форумі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Хоч австрійці до цього виграли лише одну партію за весь турнір, багато ігор вони програли у майже рівній боротьбі. Ось як сьогодні. Тільки друга партія була без питань за нашою молоддю. Першу виграли важко, у третій не полетіла подача та взагалі почалися дивні помилки. Мабуть, хлопці вирішили, що вони уже перемогли. Зате зібралися та у четвертому сеті таки дотисли австрійців.
Тепер півфінал із болгарами, які за 7 зустрічей програли лише 3 партії - всі італійцям. Фаворитами, звісно, ми не будемо, але це молодь, багато чого може бути, нарешті, болгари - не французи, поборотися можна. У будь-якому випадку, вихід до півфіналу ЧЄ - це серйозний успіх для нашого юнацького та загалом чоловічого волейболу.
Андрій Заліщук
Так тримати!!!