Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2024, 16:42
2126
9

Новачки піймали хвилю. Лівий берег здобув вольову перемогу над Вересом

Команда Первака перевернула хід зустрічі в другому таймі

| Оновлено 01 вересня 2024, 16:42
2126
9
Новачки піймали хвилю. Лівий берег здобув вольову перемогу над Вересом
ФК Лівий Берег

Перший день осінньої пори цього року став одночасно останнім як для п’ятого туру української Прем’єр-ліги, так і для першого етапу нового сезону для нашого футболу загалом. Далі на нас очікує перерва на міжнародні баталії, тож буде достатньо часу, аби підвести підсумки того, що ми побачили за останній місяць. А щоб матеріалу для роздумів було ще більше, на поле рівненського «Авангарду» зустрічались у цей день місцевий «Верес» та київський «Лівий берег».

Що було характерним для цього протистояння, так це те, що ні команда Олега Шандрука, ані футболісти Віталія Первака, не могли здобути свої перші перемоги в цій кампанії тривалий час, аж раптом це сталось у один день на самому початку цього тижня. Черговий страшний понеділок, але в контексті футболу – дуже непоганий для «червоно-чорних» та «лелек», бо вони здолали «Колос» та «Чорноморець» із однаковим рахунком 1:0 відповідно. І якщо вже пішли успіхи, то цей темп треба було підтримати.

Цей перший тайм спокійно можна додавати до переліку найбільш суперечливих у новому сезоні. Ми тільки те й робили, що очікували на нові рішення VAR під час неоднозначних епізодів у різних ділянках поля. За збігом обставин, усі вони мали місце саме на половині «Лівого берега», хоча й цьому дивуватись не потрібно – «Верес» володів відчутною перевагою на м’ячі.

Однак скандальним цей матч не вийшов, окрім, хіба що, рішення щодо призначення пенальті від бригади Михайла Райди на 32 хвилині, коли на повторах ми так і не змогли зрозуміти, яким чином Співаков впливав на той факт, що Степанюк промахнувся повз м’яч у центрі штрафного й за інерцією дуже яскраво гепнувся на газон. Але то таке – Гайдучик із пенальті пробив у поперечину, тож і сперечатись далі не було жодної потреби.

Утім, зміна рахунку в цій грі залишалась дуже тонкою темою, бо лише за перший тайм рівненці могли розраховувати як не на чотири, то хоча б на три голи точно. Бо саме стільки разів вони відправляли м’яч у сітку воріт Механіва, однак результативні удари того-таки Гайдучика й Шарая арбітри скасовували через фол та гру рукою відповідно в епізодах, що їм передували. Знову ж таки, тільки VAR міг розібрати ці епізоди.

А от коли забивав на 15 хвилині Степанюк із добивання відскоку від Механіва під час удару Шарая з лівого флангу штрафного, то жодних підстав скасовувати взяття воріт не було, тож на цьому й зафіксуємо рахунок першого тайму, у якому в киян був лише один гольовий момент, але в порожні ворота удар Сухоручка не пустив Вовченко.

У другій половині гри команди помінялись ролями через те, що «Вересу» просто не вистачило сил провести дві половини гри в одному темпі. Ще й не помилялись би господарі поля на рівному місці в доволі легких ситуаціях, то може, й кращу б долю отримали за підсумком гри. Але й «Лівий берег» не просто хапався за щастя абияк.

Первак під час другої перерви на водопій ризикнув із потрійною заміною й ця дія одразу далася взнаки. Приходько забив уже за хвилину від своєї появи на полі з передачі так самого свіжого Галаса, а ще за чверть години ця пара помінялась ролями, і автором результативного удару з правого флангу штрафного став уже Тарас.

Трохи згодом цей матч «Лівий берег» закрив третім голом, коли Кожухар стрибнув у ноги Войцеховського на лівому фланзі штрафного й привіз пенальті, який потім реалізував у правий кут Дедух. І все це відбувалось фактично за статичної оборони команди Олега Шандрука, яка знову не поладнала із збереженням результату.

Після міжнародної перерви рівненський «Верес» поїде в гості на дербі проти житомирського «Полісся», а київський «Лівий берег» удома гратиме проти криворізького «Кривбаса».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Кльоц – 6,0, Луан – 6,5, Мрвальєвич – б/о, Кучеров – б/о, Сміян – б/о.

«Лівий берег» (заміни): Войцеховський – 7,0, Приходько – 8,0, Галас – 8,0, Косовський – б/о, Литовченко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Верес» – «Лівий берег» - 1:3

Голи: Степанюк, 15 – Приходько, 66, Галас, 81, Дедух, 87 (пен.)

На 34 хвилині Микола Гайдучик («Верес») не забив пенальті (поперечина).

Попередження: Куція, 44, Шарай, 53

«Верес»: Кожухар – Шевченко, Вовченко, Гончаренко, Гакман – Яго (Кучеров, 75), Куція (Кльоц, 46) – Дахновський (Сміян, 83), Степанюк, Шарай (Луан, 67) – Гайдучик (Мрвальєвич, 76).

«Лівий берег»: Механів – Дударенко, Шаповал, Семенов, Соколов – Банада (Галас, 65), Дедух – М. Когут (Войцеховський, 65), Співаков (Приходько, 65), Синиця (Косовський, 90) – Сухоручко (Литовченко, 90+3).

Арбітр: Михайло Райда (Закарпаття).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 13 (3) – 11 (7)
Кутові: 7 – 4
Офсайди: 2 – 0.

ВЕРЕС - ЛІВИЙ БЕРЕГ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Якби не лівий гол в ворота лівого берега з офсайду, то і з Шахтерем би ще 1 бал взяли. 
Норм команда!
Gargantua81
Верес конечно играл, а ЛБ использовал ошибки
Ігор
З 1 ВересНЯ привітали Рівне
Павло
ЛБ рулить
vruthiy-112
Це була цікава гра.!!!
TARAS1383
Шандрук ТОП-тренер для U-19 не більше  . Зараз на конференціʼ буде говорити , що грали гарно , але всрал.......я
kadaad
Молодцы земляки!!!
serhiy
Верес - в першу лігу !